Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

BootCamp hangkártya probléma


useraudio

Kérdés

Sziasztok!

BootCamp-el kapcsolatban kérem a segítségeteket. Gépem paraméterei: MBP 13” 2010 C2D 4GB. Van Windows 7 és XP OS-em is. Először a Windows7-et tettem fel. Teljesen tökéletesen működött, de a hanggal gondok voltak. E-MU 0202 USB hangkártyám van. Bármilyen zenei alkalmazást elindítottam amit Mac OS X alatt ugyanezzel a hangkártyával működik (Cubase, Ableton), az első hang megszólalása után egyből elkezdett pattogni, majd teljesen berecsegett. Utána olvastam, hogy az E-MU Win7-es driver-ével vannak gondok (eleve beta driver, ami elég ciki sztem jó ideje van már Win7), ezért úgy döntöttem felteszem az XP-ét, mert a régi PC-émen (Intel 3Ghz 1GB) tökéletesen működik ugyanez a hangkártya. Felpakoltam tehát a Mac-re BootCamp-el az XP-ét. Szintén problémamentesen ment az OS, de ugyanazokkal a beálíltásokkal, ugynazzal az XP driverrel amivel a régi PC-én működik a hangkártya, a Mac-en ugyanúgy első hang megszólalása utána betorzult teljesen az egész minden zenei alakalmazásban esetében. USB rendben volt 2.0-val ment. XP egyébként is ratyi BootCAmp-en, hogy csak 2GB-ig látja (nekem 2,7) de ez nem lehet probléma hangkártya szempontjából.

Tud valaki segíteni esetleg ebben? Mi lehet az oka ennek (gondolom a BootCamp) illetve, hogyan oldaható meg? Mindenképpen szükségem van Win-re a Mac-emen egy alkalmazás miatt.

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Sziasztok!

Mac használók segítségét szeretném kérni. Van egy Imac G5-öm (osx 10.4). Szeretnék a gyári hangkariján keresztül felvenni Cubase Essential 4-ben.

A probléma a következő. Csak akkor hajlandó hangot kiadni, ha csinálok egy audio tracket, elindítom a felvételt, a Cubase rögzíti, majd ha visszajátszom a felvételt, akkor szól. Ha csak simán játszok a billentyűn, vagy midibe veszek föl valamit az nem szól.

Tehát audio sávon csak a végeredmény hallható, miközben feljátszom, az nem.

Már minden beállítást megnéztem, de nem jövök rá mi lehet a baj.

A hangkarin az output is és az input is line-ra van állítva, de gondolom van még pár beállítási lehetőség amit sajnos új felhasználóként nem ismerek.

Ha valakinek van ötlete, legyen kedves ossza meg velem.

Link to comment
Share on other sites

Én nem vagyok MAC-es, de azért pár ötlet:

- Cubase-től függetlenül lehet, hogy a mac alaplapi hangkártyája nem támogatja a realtime monitoringot, és emiatt nem hallod a bejövő jelet?

- A cubase-ben a rögzítésre szánt audio tracken be van kapcsolva a monitorozás? (Ha az alaplapi hangkártya nem tud relatime monitororozni elvileg ez megoldaná a problémát, persze némi latency-vel)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...