Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Stúdió Monitor - Stereo vagy 2.1?


galingong

Kérdés

Sziasztok!

A kérdés adott, de kiegészíteném, hogy egy kicsit specifikusabb legyek:
Kezndeném azzal, hogy már szinte egyáltalán nem zenélek, tulajdonképpen csak zenét hallgatok (esetleg néha videóhoz keverek hangot, de semmi komoly) egyszerűen megszoktam és megszerettem a "studio grade" cuccokat, de inkább multimédia-jellegű felhasználásról van szó. Már 4-5 éve egy pár Tannoy Reveal 501-et használok, ez egy 5" mélyközéppel ellátott near-field monitor, szeretem, ismerem, elégedett vagyok vele, szép, pontos a közepe. 80Hz-től lefelé nem nagyon történik semmi, ami eddig nem is zavart, mert volt mellé egy saját építésű mélyládám egészen a tegnapi napig, amikor az ebben lévő trafó és végfok számomra ismeretlen okból tönkrement. Nem akarom javítgatni, nem is igazán szerettem. Úgy gondolom 3 lehetőségem van, ebben szeretnék segítséget kérni, melyikkel járnék a legjobban.

  1. Eladom a mostani hangfalakat, hozzáteszek valamennyit és veszek használtan valami 8" wooferrel szerelt párt (kb. BX8, Rokit8 kategória jönne ki a büdzséből), de pont buknám a szép, pontos középtartományt, amit a Tannoyban szeretek és gondolom ezek is elfogynak 40-50Hz körül
  2. Ugyan ennyiből tudok venni egy kommerszebb, "hifi/házimozi" jellegű aktív mélyládát, ezeket nem egyáltalán nem ismerem, de biztos ki lehet fogni valami használhatót
  3. Veszek egy studio-grade aktív subot - ehhez nincs kedvem, mert a másik két megoldáshoz képest elég drága még használtan is és a kínálat is kicsi itthon. Nem tudom, hogy egyáltalán van-e hozzáadott értéke úgy, ahogy én használnám.

Kiegészítő info - a helyiség kb. 25m2, az íróasztal 1m mély, így az egyenlő-oldalú háromszög (2 monitor és a lehallgatás pozíciója) oldalának hossza kb. 170cm.

Tudom, hogy ez egy stúdió fórum és itt kevésbé ilyen jellegű felhasználásra vonatkozik a kérdés, de mégis szívesebben kérdezek itt, mint egy hifi fórumon :) Előre is köszönöm!

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

  • 0
Ekkor: 2019. 08. 11. at 11:40 írta galingong:

Eladom a mostani hangfalakat, hozzáteszek valamennyit és veszek használtan valami 8" wooferrel szerelt párt (kb. BX8, Rokit8 kategória jönne ki a büdzséből), de pont buknám a szép, pontos középtartományt, amit a Tannoyban szeretek és gondolom ezek is elfogynak 40-50Hz körül

Ebben az árkategóriában a Kali Audio LP-6/LP-8 monitorokkal nem bukod sem a mély, sem pedig a szép, pontos középtartományt.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Válaszolok a kérdésre...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...