Jump to content
Ménemszól.hu

STÚDIÓDOKTOR! (végül: Zenei Baleseti Helyszínelők)


A/D

Recommended Posts

Több új sorozatot tervezünk erre az évre, ezek közül az egyik közvetlenül benneteket érint. Stúdiódoktor címmel fog futni (kérjük most a tisztelt konkurrenciánkat hogy még várjon egy kicsit, legalább addig, míg az első részt leforgatjuk, mielőtt ellopja az öltetünket :), és arról szól, hogy önként jelentkezők közül kiválasztunk egyet, akihez ellátogatunk, megnézzük, mivel és hogy dolgozik, adunk tanácsot neki, esetleg segítünk valamelyik fázis elvégzésében (pl. lekeverés, master, felvétel stb.). Erről videó készülne, amit bemutatnánk a kíváncsi érdeklődőknek a youtube csatornánkon.

Akit esetleg érdekel a dolog, és szívesen részt venne egy ilyen közös okosodáson, kérem küldjön emailt ide:

youtube kukac hitspace.hu

Fontos, hogy tüntesse fel a nevét, hogy melyik városban lakik, és hogy milyen setuppal rendelkezik, illetve mi az a kérdés, ami épp a legjobban foglalkoztatja őt, és amiben mi segíthetnénk.

Köszönjük, és várjuk a leveleket!

Link to comment
Share on other sites

Huhh! Most nagyon Sound on sound életérzésem van. Ők is valami nagyon hasonlót csinálnak, csak újság formájában, valamint első körben a hangszigeteléssel, elnyeléssel foglalkoznak.

(Bár van külön rovat, ahol az amatőr mixeket javítják.)

Ettől függetlenül, nagyon jó ötlet, olyan ez hazánkban mint víz a sivatagban. Már nagyon várom! :-)

Link to comment
Share on other sites

Nem lehetne inkább "Pimp my studio" :D

Elutaznék, oszt mire visszajövök, NEVE hegyek....

Vagy kiraboljátok a garázsomat, egy hét múlva megáll a kamion és akkor jönnek a cuccok....

De az is jó, ha csak úgy trabantal hoztok egy 10es API lunchboxot megtöltve....

Ezt az 1 hétig eltüntetik dolgot nem a Discovery újáépitőkből vetted :D?

Amúgy szerintem az tuti nincs ingyen ott se....

Link to comment
Share on other sites

Ez ugyanaz, mint amit pl a Future Music Magazin és sokan mások is csinálnak.

Azzal a különbséggel, hogy ők nem a vendéglátó kioktatását, cuccainak lefikázását, és nyilvános megszégyenítését helyezik előtérbe.

Mi lenne, ha inkább ezt úgy adnátok elő, hogy "de jó ez a stúdió, de ügyes ez a hangmérnök úr, ezt + ezt a cuccot nálunk is lehet kapni."

Nem arra kéne fókuszálni, hogy mi az amit szerintetek nem jól csinál!

Magyar Olcsó János :P

Link to comment
Share on other sites

Ennyire azért nem kellene elítélően előre leszólni a kezdeményezést. Az tény, hogy annak nem sok teteje lenne, hogy a stáb meglátva a cuccot, azt mondja, hogy ez szar tulajdonképpen, hiányzik a Neve, Fairchild, Genelec kombináció :). De sejtésem szerint A/D-ék sem erre készülnek... A külföldi kezdeményezésekben az a jó, hogy pl. fix költségen belül adnak tanácsot, hogy mi a legésszerűbb fejlesztés stb. Szerintem az itthoni kezdeményezés pénz nélkül is lehet segítség, ha arra szorítkozik, hogy az adott setup (bármennyire kezdetleges és egyszerű is) adottságain belül, mi az amin lehet javítani (pl. rossz monitor elhelyezés, kábelezés) illetve mi a leginkább szűk keresztmetszet az összeállításban (akusztikai csillapítás, jobb hangkártya, előfok stb.) és annak az esetleges fejlesztésére mi a legolcsóbb épkézláb megoldás, figyelembe véve az adott személy fő profilját (pl zeneszerző, hangszeres, DJ, hangtechnikus...). Valamint az adott motyón azokkal az eszközökkel mire és hogyan lehet jobban odafigyelni zeneírás(hangszerelés)/szerkesztés/keverés tekintetében. Nyilván ennek úgy lenne értelme, ha az adott delikvens mondjuk egy elkészült dal teljes project-et tudna reprezentálni és mintegy ilyen volt/ilyen lett hangpéldával is lehetne reprezentálni, hogy "sz..ból is lehet várat" vagy legalább is valami hasonlót építeni...

Link to comment
Share on other sites

Azért kétlem hogy leszaroznák a dolgokat azért mert nem Neve vagy Genelec cuccok vannak..

én biztos vagyok abba hogy egy alap konfighoz ami egy számitógép, studiomonitor (Itt a határ azért annyi hogy minimum 5" mélyhangszoró legyen) egy midi billetyűzet és valami hangkártya mellé javasolják ha nincs az UAD2 kártyát. Végülis ha a felhasználó nem rendelkezik VAS hangszerrel már a fikázás nehezebb hisz nem kell százezreket hangkártyára költeni. Ha ő Instrumentális zenét akar irni megint nem kellene 100 ezrek mikrofon előfok párosra... Szerintem ezt a müsort fikázás mentesen is lehet csinálni....

Arról nem is beszélve hogy egy kezdőbb producernek az ilyen Isten ajándéka.. Youtube videókon látja hogy kell zenét irni... Minden másodikba előveszik a compressort minden negyedikbe a sávokra tesznek egy limitert is ahova nem Compressort tesznek oda maximizert... Kapásból ezeknek megmutatják a helyes beálítását és hogy mikor kell alkalmazni már az alanynak 30-40% al jobb lesz a végeredménye... és ez nem az offolás kategória....

Link to comment
Share on other sites

Én sem Értem, amikor ok nÉlkül valami új kezdemÉnyezÉst leszólnak, mielőtt mÉg egyáltalán törtÉnt volna bármi Érdemleges a tÉmában... Szerintem az ,hogy veszi vÉgre valaki a fáradságot, időt energiát beleölve, hogy vÉgre valami ÉpkÉzláb (És nem fals) információval bővíti az itthoni szegÉnyes hangzáskultúrát az becsülendő. Azt hiszem a srácok rÉgebben már belinkeltÉk azt a "nagyszerű" videót amikor egy itthoni szaki megmutatja, hogy mennyivel dinamikusabb lesz a zenÉje a compressor-tól... a dal úgy befulladt mint nyári napozó a Balatonba. úgyhogy van mit rendbe tenni. Pont ezÉrt írtam, hogy pÉnz nÉlkül is van lÉtjogosultsága. Pl. ismerősöm adott dalt Cubase projectben, aminek túlzottan nagy baja rögzítÉsileg nem volt (focusrite saffire pro 40). Csak Éppen összetoláskor a tipikus "csak hangosítunk mindent" keverÉs zajlott. Minden clippelt, eq-ból compressor-ból minden torzan ment tovább stb. Egy hangszerelÉsben is sokszor elÉg, ha pl. egy ultrarossz basszus vagy lábdob hangot kicserÉlsz És már erőre kap a nóta. Én kiváncsian várom, hogy mit sikerül tető alá hozni!

Link to comment
Share on other sites

"Azt hiszem a srácok rÉgebben már belinkeltÉk azt a "nagyszerű" videót amikor egy itthoni szaki megmutatja, hogy mennyivel dinamikusabb lesz a zenÉje a compressor-tól..."

Jaj Én azt imádtam :DDDDD Az volt a kedvencem amikor elmesÉlte, hogy a kompresszor az eq-k csoportjába tartozik.

FelÉnk az ilyeneket hívják világtalannak..

Link to comment
Share on other sites

Oké, tehát a mínusz gomb funkció is működik, és úgy tűnik, nem félnek használni ;)

Nem akartunk senkit becsapni azzal, mikor azt mondtuk hogy eredeti ötletünk támadt a stúdió doktor projekttel, úgy értem, tisztában vagyunk azzal, hogy más is olvassa a fent nevezett magazinokat és nyilvánvaló, hogy mi is láttunk már ilyet. Mi viszont azt tovább gondoltuk, viszünk bele újdonságot, de ezt nyilván nem akarjuk előre lelőni. (A bejelentés is csak azért előzte meg a videót, mert jelentkezőkre volt szükségünk). Sajnálatos az, hogy a lelkesedésünket meg a próbálkozásunkat vannak, akik előre lehúzzák.

és bár szerintem jó az az ötlet, amit kitaláltunk, biztos messze nem lesz tökéletes az első próbálkozás, de valahol el kell kezdeni. Mi ezt simán felvállaljuk amíg vannak akik hasznát veszik annak, amit csinálunk.

Srácok, akinél é probléma van (kis é-t é-re cserél), azok a főoldalról írták a hozzászólást?

Gyorsan készítettem egy support issue-t, elnézést a kellemetlenségért...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...