Adott a következő setup: Yamaha szinti (PSR_S910), plussz egy PC, a kettő pedig össze kötve USB kábellel.
MIDI tracket létrehozva (Cubase 5) feljátszom a dalt, a jel utat úgy állítottam be, hogy a szinti nem szól a hang amikor játszom fel a dalt (ez így oké nekem), viszont a feljatszott jel kimeneten keresztül (MIDI OUT), a szintin szépen megszólal.
Ebből nekem minden úgy tűnik, hogy rendben vagyok. Kész a dal, szól, stb.
Ezután Export midi..., pendrive-ra mentés, a szintin betöltöm a dalt (midi song), és ilyenkor minden szól, DE CSAK ZONGORA HANGSZÍNNEL.
Próbáltam már CH (channel) beállításokat, stb..., semmi nem segített.
Ugyan ezt végig csináltam Studio One SW_el is, az eredmény ugyan ez.
A kérdésem, hogy mi a gond?
Lehet Cubase-el úgy MIDI fájlt létre hozni, hogy azt megfelelően lejátsza a hangszer?
Kérdés
patakyzs
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni.
Adott a következő setup: Yamaha szinti (PSR_S910), plussz egy PC, a kettő pedig össze kötve USB kábellel.
MIDI tracket létrehozva (Cubase 5) feljátszom a dalt, a jel utat úgy állítottam be, hogy a szinti nem szól a hang amikor játszom fel a dalt (ez így oké nekem), viszont a feljatszott jel kimeneten keresztül (MIDI OUT), a szintin szépen megszólal.
Ebből nekem minden úgy tűnik, hogy rendben vagyok. Kész a dal, szól, stb.
Ezután Export midi..., pendrive-ra mentés, a szintin betöltöm a dalt (midi song), és ilyenkor minden szól, DE CSAK ZONGORA HANGSZÍNNEL.
Próbáltam már CH (channel) beállításokat, stb..., semmi nem segített.
Ugyan ezt végig csináltam Studio One SW_el is, az eredmény ugyan ez.
A kérdésem, hogy mi a gond?
Lehet Cubase-el úgy MIDI fájlt létre hozni, hogy azt megfelelően lejátsza a hangszer?
Köszi előre is!
válasz erre a kérdésre
Recommended Posts