Jump to content
Ménemszól.hu

A/D

Recommended Posts

Az ismert és népszerű svéd gyártó végre megérkezett hazánkba a Hit Space jóvoltából.

A tapasztalat az, hogy bizonyos márkák csak akkor terjednek el idehaza, ha a terjesztésüket kifejezetten felvállalja valami hazai cég platformot teremtve az eszmecserének ill. lehetővé teszi a kipróbálást. Az Elektron "nem jókor született", de töretlen lelkesedésüknek köszönhetően egyre magasabbra jutottak. Egy nagyon érdekes, egyedi gondolkodású cégről van szó, akinek sajátos elképzelése van az elektronikus zenélés mikéntjéről. Eleve: első termékük egy olyan szintetizátor volt, ami a Commodore 64 SIDchipjére épült, ez volt a SIDSTATION.

Legutóbbi bravúrjuk az Octatrack, ettől hangos az utóbbi időben a sajtó: a hardveres szekvenszer nem csak dobok és minták lejátszására képes, hanem pattern alapokon realtime tud manipulálni audió sávokat, tempóra illeszt, vagy akár lépésenként modulál. Tulajdonképpen nem más, mint egy hardverre optimalizált DAW, ami különleges elgondolása révén akár műfajteremtő is lehet. Depláne izgalmas ez ezekben az időkben, ahol egyre nagyobb az igény a számítógépek mellőzésére a színpadon.

Szóval egy gép, amelyik zenét tud csinálni? ;)

A másik fő termékük dobsampler és szekvenszer, a klasszikus dobgépek továbbgondolása, és a Machinedrum névre hallgat. (van belőle sampling nélkül változat is olcsóbban)

Végül egy virtual analóg szintetizátor, a MonoMachine. Kis egyszerűnek tűnik, de senki ne várjon megszokott dolgot itt se :)

Az összes Elektron termék kipróbálható, kibérelhető és megvásárolható jövő héttől a Hit Space-ben!

Nini, van már fóruma is itthon!

A gyártó honlapja: www.elektron.se

Link to comment
Share on other sites

annyira vártam ezt 1,5éve..... mármint hogy lehessen kapni itthon.

De aztán beleszerettem egy EMU Command Station be.

Sokan azt mondják hogy Elektronoknak nincs igazán karakteres hangja. mondjuk egy EMU hoz képest!

De ki kéne probálnom ezt is... :D

HITSPACE POWA++++

Link to comment
Share on other sites

Az Elektronok teljesen más: vagy modelling van, vagy olyan mintákat töltesz bele, amilyet akarsz. Az EMU egy rompler, sok voice-szal stb.

Ami nekünk az utolsó csepp volt a pohárban, az az Octatrack, ami konkrétan egy új kategória: inkább hasonlít mondjuk az Ableton Live-ra, mint egy dobgépre vagy bármire.

De ha dobgép kell...Jövő héten érkezik a DSI Tempest is, ami viszont minden idők legjobb dobgépe lesz, ezt most borítékolom.

Link to comment
Share on other sites

Köszi, ismerem a ezeket. szerintem az Elektron összes terméket egyedülálló.

Elsőre én is egy machinedrumot akartam (sok korg electribe után) de nem áll ugy a helyzetem :/

Persze ha el tudom adni ez E-MU Commandstationomet (XL7,ProteanDrums,PlanetEarth,Composer Rom) akkor biztos hogy Tempest és Machinedrum között lennék valahol... Talán inkább a Tempest. nem tudom.. az kb mennyibe kerül majd...

Link to comment
Share on other sites

Mélységesen bánt minket, és szégyelljük is magunkat, bár a kezdeti lelkesedésünk miatt ez talán ez nem jön át megfelelően. :)

Viszont, hogy valamennyire kárpótoljunk, közhírré tétetem, hogy az Elektron karácsonyi akciójának keretén belül a Machinedrum UW+, a Monomachine és a Octatrack 15% kedvezménnyel kapható december 23-ig.

Részletek a HSO hír szekciójában megtalálhatóak.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...