Jump to content
Ménemszól.hu

Legjobb stúdióhangfal - 2011


A/D

Szerinted melyik hangfal volt a legjobb 2011-ben?  

43 szavazat

 1. 1. Kérjük, válassz az alábbi listából:

  • Adam Audio A3x
   0
  • Adam Audio A7x
   2
  • Event Opal
   0
  • Focal CMS65
   4
  • Genelec 8030
   21
  • KRK RP-6
   2
  • Mackie MR-5 MkII
   5
  • M-Audio BX-8
   0
  • Prodipe Pro-5
   1
  • Dynaudio BM5A Mk II
   8

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

Update: Innen elvettem az "egyik sem" opciót, mivel itt nem lenne érdemi információnk a végére (nyilván mindenki beírná a PMC-t, és rögtön tönkretenné a játékot). Itt most egy adott kategória termékeire vagyunk kíváncsiak, amit magatoknak vennétek, vagy társaitoknak javasolnátok. Itt most nem törekszünk a teljességre.

Link to comment
Share on other sites

Kíváncsi lennék, ki hallotta ezeket A-B -ben itthon ;) Legyen inkább a cím: ki milyen hangfalat vett (vagy venne szívesen) 2011-ben :)

Tekintve hogy mi >300 monitorhangfalat adunk el, és hogy ezek jórésze nálunk próbálható, elég sokan hallották A/B-ben. Azonban senki ne várjon objektív véleményt. Ez egyfajta ajánló-trendközvetítőnek fogható fel. Jobb esetben úgyis mindenki a saját maga ízlése szerint választ ;)
Link to comment
Share on other sites

Jogos. Dyna BM5A MKII-t felvettem! Megjegyzem, itt termék nyerhet azért is, mert pl. olyan hangzást hozhat adott összegért, amiben nem lehet überelni. Szóval nem "abszolút" győztest keresünk.

Már törtöltem is az eöbbi szavazatom és a dynaudiora tettem.... Nekem BM5 volt régen a kis házi studiomba mostmár az Live-okat azon gyakrolom és csereberéltem egy BM12-tőt.. Én nekem ez a Dynaudio nagyon bejöt...

Hozzáteszem biztos a Genelec is jó én erre esküszök...

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Messze nem Genelec meg Adam kategória, se árban, hangban meg főleg nem, de kisebb stúdiókba sokkal inkább tennék ilyet mint

mondjuk a majdnem ennyibe kerülő MR-5 MKII-t vagy Prodipe-ot vagy M-Audio-t.

Yamaha HS-80

Sajnos nem árulják Hitspace-ék. Meggyőző mélyei vannak, magasai is szép tiszták. Közepei pontosak. Van egy olcsóbb és kisebb kivitel (HS-50), ami inkább csak demózáshoz meg hangszereléshez alkalmas mint keveréshez. Ha ár/érték arány szavazás lenne, akkor a 150-200e ft/pár kategóriában szerintem előkelő helyen szerepelne, nem találtam ellenfelét. (Ez persze messze nem jelenti azt, hogy nincs.)

Link to comment
Share on other sites

Ha ár/érték arány szavazás lenne, akkor a 150-200e ft/pár kategóriában szerintem előkelő helyen szerepelne, nem találtam ellenfelét. (Ez persze messze nem jelenti azt, hogy nincs.)

De bizony van. Mackie MR8 MkII-nek hívják. Furcsamód, az előző változatot nagyon nem kedveltük, szerintünk nem egy jól sikerült darab. Az mkII viszont sokkal jobban sikerült, mi biztosan állítjuk, hogy jobb a HS80-nál. Ugyancsak a HS50 nem jobb az MR5-nél.

(FYI: a HS50 és HS80 is kapható volt a Hit Space-ben, de annak idején az EMU PM5 is rignben volt, és A/B tesztekben mindig a PM5 győzött, így a HS-eket annyira nem erőltettük.).

Link to comment
Share on other sites

Na szuper :) Mi is meghallgattuk annó a sima MRt, és nekünk sem tetszett, pont ezért esett a választás a HS-re, arra volt pénz. Lehet várni kellett volna kicsit az MKII-re? Na nembaj, marad ez, már úgyis megszoktam a hangját.

Ebben az árkategóriában meg jóformán mindegy nem? :)

Egyformán szar mind, szegény ember vízzel főz.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
 • Create New...