Jump to content
Ménemszól.hu

gorgo73

Recommended Posts

Örömmel jelenthetjük be, hogy egy kis brazil fejlesztőcsapat végre összerakott egy MIDI input csatlakozót a Korg Monotribe-hoz !

Bővebb info az Amazing Machines "Miditribe" weboldalán. .

A Korg Monotribe-ról egy kis kedvcsináló videó pedig itt:

Korg Monotribe - analóg ribbon szintetizátor, groove-okhoz, retro dobhangzásokhoz.

Kapható a Hitspace webshop-ban. Ára 59 000 HUF.

Link to comment
Share on other sites

Másfél éve ugyanez az infó volt itthon a monotronnal kapcsolatban is, hogy már készül, csak még nincs kész 100%-ig. Konkrét rendelést adtam le rá, ígéretet kaptam, hogy szólnak ha kész. Pár hónap múlva rákérdeztem mizu, akkor is ígéretet kaptam, hogy már készül és max 1 hónap. Ez volt tavaly novemberben. Azóta sincs midi csatim a monotronhoz :-)

Link to comment
Share on other sites

Kurzcsa a monotronhoz sokkal bonyolultabb midi inputot kesziteni ,marmint a monotribehoz kepest szamomra erthetetlen miert is nem raktak bele az mt be alapbol, en magamnak csinaltam meg nem kell hozza sok minden csak egy kis drot 1 db resistor 1db midi csatlakozo meg forrasztopaka , igazabol ket modszert talaltak ki midi in mod ra en az egyszerubbet csinaltam , a masikhoz kell egy chip is ezert dragabb kivitelezni ez az amit az amazing machines masolt le mert igazabol nem ok kiserleteztek ki a modszert :)

Link to comment
Share on other sites

Jaja, ezzel képben vagyok, a monotronhoz kellett még egy chip egy programmal, ami leírja a feszültségértékekhez tartozó hangmagasságokat. Ezt a programot le is lehetett tölteni a netről. A lényeg, hogy már konkrét megegyezésről volt szó. De tény, hogy a MT-ba könnyebb lesz beépíteni, így kicsi esélye a meghiúsulásnak :-)

Link to comment
Share on other sites

Mehehe! :D Hát igazán komoly fejlesztőcsapat kell három ellenálláshoz meg egy (minden elektronikai alkatrészboltban kapható) optocsatolóhoz, gratulálok nekik! Bárkinek nagyon szivesen összerakom feleannyiért amennyiből ez megjön braziliából!

Sőt, a kimenetet is... :D

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...