Jump to content
  • 0

Kérdés

Létrehozva

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy van nekem egy Akai AP-100 C lemezjátszóm és egy Videoton EA 6383 S erősítőm hozzá, amiknek az összedugásához még van megfelelő kábelem, de a hangszóróm amim van otthon egy új darab (GENIUS SW-2.1 370 Hangfal) aminek a csatlakozása 3.5 mm jack. Az lenne a kérdésem, hogy létezik e olyan átalakító, ami segít nekem a jack-et az erősítőhöz hozzádugni úgy, hogy működőképes legyen ez a rendszer? És ha igen ilyet honnan tudok szerezni!

Nagyon nem értek az ilyenekhez, szóval sajnos nem tudom megmondani, hogy az erősítőn mi a neve a bemenetnek amihez kellene a jack-et átalakítani, de csatoltam egy linket amin ez elvileg látszik:

http://users.atw.hu/patina/radios/vtea6383s/ea6383s.htm?fbclid=IwAR3oZSFx5RWqQR2JT5nVmiVv4Qps7z5PXvsa5ONe8AlLp9xbeOn2W_Txpbs

Ami meg valószínűleg nagyon buta kérdés lesz, de azért felteszem.. az erősítőn külön látok egy jobb és egy bal hangszóró bemenetet. Ha ugyan találok a hangszórómhoz átalakítót, hova kell azt becsatlakoztatnom? Vagy ez a jobb-bal pontosan mit jelent és az én helyzetemre hogyan hat?

Nagyon köszi, ha valaki tud segíteni!

Sára

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

• 0
Válaszolta

Ez a három egység együtt nem járható út. Azért, mert a Vidi egy erősítő, amihez passzív (erősítő nélküli) hangfal köthető. Tehát amit gondolsz, az nem be, hanem kimenet a hangszóró felé. (A csatlakozót lásd alább.) A Genius viszont egy aktív rendszer, ami kap egy vonal jelet, a többit ő elintézi, hiszen tartalmaz erősítőt is. (Phono elektronikát viszont nem.)

Két lehetőséged van:

Ha a Geniust választod (nincs Videoton a láncban), az Akai és a Genius közé kell egy Phono elektronika (RIAA korrektor) is, aminek az ára többszöröse a Genius-nál, és az eredmény... hogy is fogalmazzak... nem biztos, hogy hozza az elvártat.

Ha a Videoton marad (Akai a Phono-ba dug és kész), már "csak" két sima hangfal szükséges hozzá, és szólhat a lemez. Nem feltétlenül drága tipp pl egy HS 280-as pár, én pár éve adtam el az enyémet.

A megoldások hasonló költségvetést jelenthetnek, viszont nem egy ligában játszik a kettő.

A hangfalakhoz csupán ezeket kell beszerezni:

GL05164.jpg

• 0
Válaszolta
1 órával ezelőtt írta wolf:

Ez a három egység együtt nem járható út. Azért, mert a Vidi egy erősítő, amihez passzív (erősítő nélküli) hangfal köthető. Tehát amit gondolsz, az nem be, hanem kimenet a hangszóró felé. (A csatlakozót lásd alább.) A Genius viszont egy aktív rendszer, ami kap egy vonal jelet, a többit ő elintézi, hiszen tartalmaz erősítőt is. (Phono elektronikát viszont nem.)

Két lehetőséged van:

Ha a Geniust választod (nincs Videoton a láncban), az Akai és a Genius közé kell egy Phono elektronika (RIAA korrektor) is, aminek az ára többszöröse a Genius-nál, és az eredmény... hogy is fogalmazzak... nem biztos, hogy hozza az elvártat.

Ha a Videoton marad (Akai a Phono-ba dug és kész), már "csak" két sima hangfal szükséges hozzá, és szólhat a lemez. Nem feltétlenül drága tipp pl egy HS 280-as pár, én pár éve adtam el az enyémet.

A megoldások hasonló költségvetést jelenthetnek, viszont nem egy ligában játszik a kettő.

A hangfalakhoz csupán ezeket kell beszerezni:

GL05164.jpg

Kedves Wolf!

A hangszóró eredetileg a számítógépemhez van, csak reménykedtem, hogy elég néha csak átdugni a lemezjátszóhoz és kész. De akkor ezek szerint ez nem lesz ilyen könnyű!

Viszont azon örlődöm most, hogy vagy megpróbálok ezekkel a régi ezközökkel (lemezjátszó+erősítő), plusz a valamilyen vett hangfallal próbálkozni, vagy fogom magam és veszek újjonnan egy lemezjátszót, aminek van beépítet hangszórója is, de hozzá is tudom dugni a hangfalamat a gépemtől. Ennél az opciónál az Auna, Jerry Lee, retró lemezjátszóra gondoltam, de nem tudom, hogy ez mennyire minőségi/ mennyire éri meg az Akai helyett...

Ami még az új mellett szól, hogy egy előző lemezjátszónál is amit örököltem az volt a probléma, hogy már nem gyártanak hozzá tűt és szervízbe azt mondták, hogy azt úgy engedjem el, mert ha egyszer az elhasználódik, akkor annak vége..és ez nem tudom, hogy az Akai-nál hogyan van.

Annyit tudok, hogy az új az 23000ft lenne, viszont a régire nem tudom mennyit kellene még költenem, hogy működjön..

• 0
Válaszolta

Itt már csak véleményem van, Te döntesz.

Ilyen koffer jellegű retro vackot nem vennék... a fontos paramétereiről nem találtam infót: Meghajtás? Tűnyomás, antiskating hol állítható? stb. Azért mert van rajta USB? Közben tönkre tegye a lemezeimet? Én nem tenném rá. Akik LP-ket digiznek, nem ilyennel teszik... Ennyit a minőségről.

Örökölted az Akait? Örülj neki! Apró ráfordítással felújítható, egy új ékszíjat és egy új hangszedőt teszel bele és van egy normális lemezjátszód!

Hangszedők, csak csemegézni, a lista nem teljes, hiszen EMT-ket itt még csak nem is lehet kapni... cikk 40 évvel ezelőtt, amiben az Akai is szerepel.

• 0
Válaszolta

Szia! Ha ragaszkodsz a Geniushoz, akkor egy ilyen kell neked. Minőségben nem tudok nyilatkozni. De Amit wolf említett fentebb, jobban jársz két régi HI-FI hangfallal. Az orion HS 28X széria kiváló, nekem is volt anno HS288, de a Vidik DC szériája is nagyon frankó.
HS 282

DC 2050

Szólj hozzá! Ehhez regisztrálj, vagy jelentkezz be!

Regisztrált tagság szükséges a fórumon való részvételhez.

Tagság szerzése

Igényelj tagságot a közösségünkben! Mindez pofonegyszerű!

Regisztráció

Jelentkezz be!

Már regisztrált tagunk vagy? Itt jelentkezhetsz be!

Bejelentkezés
  • Create New...