Jump to content
Ménemszól.hu
Bendi

Újabb MiniMoog emuláció - Softube Model 72

Recommended Posts

Sok más "hangszerfejlesztő" után a Softube is elkészítette a maga MiniMoog emulációját.

Elsőre nem tűnik rossznak, sőt... Sajnos a UAD Minimoogjával nem tudom összehasonlítani, de úgy tűnik, elég jól sikerült. Amikkel sikerült egybevetnem - Arturia Mini V3, GForce Minimonsta, Monark -, azoknál egy hajszálnyit élettelibbnek, természetesebbnek, analógosabbnak tűnik, bár az is tény, hogy végül a másik háromból is ki lehet tekerni - szinte - ugyanazt a hangzást, de valahogy a Model 72-ben ezek a dolgok "maguktól értetődőbbek". Valahogy a többin mintha "gyúrni" kellene, hogy ne legyenek a Model72-höz képest sterilek, digitálisak. Persze ezek nagyon minimális "érzetek", megközelítik a "szinte" kategóriáját.

Marketing szöveg természetesen van bőven, de talán ebben az esetben van némi alapja is az "önfényezésnek".

Amit még meg tudtam tenni, hogy az iPad-es minimooggal (a moog saját appjával) "füleltem össze". (Az iPad a töltőkábellel hozzácsatlakoztatva egy machez gyakorlatilag hangmodulként működik, a midi és az audió "közlekedik" az iPad és a DAW között.) Nem tudom eldönteni, hogy melyik a jobb - valószínűleg nem is lehet -, de tény, hogy egy kicsit máshogy zenél mindkettő. Valahogy olyan ez, mint hogy két vas Minimoog sem szól ugyanúgy... Ez a különbség persze sokkal kisebb volt, mint mondjuk a Monark és a Model72 közötti...

Ami még előnye a Softube megoldásának, hogy Modular kompatibilis, tehát a Softube saját modularjában használhatóak a Model72 komponensei.

Ha valakinek van kedve játszadozni vele, és meg is írná a tapasztalatait, van 14 napos teljes értékű próbaverzió a Model 72-ből.

https://www.softube.com/products/model-72-synthesizer-system

 

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites

Letöltöttem a Softube Modular próbaverzióját plusz pár külön megvásárolható modult, és elmélyedtem benne, amennyire tudtam. 
Nagyszerű kis eszköz ez. Aki kíváncsi a modular "őrület" rejtelmeire, lehetőségeire, "kínlódásaira", varázslására, annak mindenképpen érdemes eltöltenie a szabadidejét a 20 nap korlátlan, ingyenes verzióval. Lehet, hogy csak az újdonság varázsa, de - talán nem placebó effektus - , mintha tényleg máshogy szólna, viselkedne, mint akár a reaktor, akár egyéb "kész" szintik.

 

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites

Igen. Ez jobb mint a hasonszőrűek. Nekem megvan az UAD féle. Szerintem az a magasabb tartományban szebb. Alul viszont a Softube jobb picivel. Eddig ez a kettő a legjobb szerintem is. 

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites
Válaszolta (szerkesztve)

meh
Tudom, hogy "UAD az isten, Uli meg a sátánbillgéc", de 299 EUR egy UAD plugért amikor 261 a Model D

Szerkesztette Kilobeat
  • Like 1

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...