Jump to content
Ménemszól.hu

Akai MPC Renaissance


merefo

Recommended Posts

Dobol a Native, dobol Dave Smith és dobol már a Clavia is. Miért pont a dobszemplerek trónfosztottja maradna ki.

Van a cuccán egy pár kis és bemenet, ígéretes MPC flow, no meg olyan, mintha a Maschine-t felturbózták volna. Reméljük szólnak úgy a mintái, mint a Native cuccoknak és lehet vele olyan minőségben samplingelni, mint a régebbi MPC-kel, mert akkor tényleg újjászületett az AKAI:) Várjuk, hogy mi is doboljunk!!!

Link to comment
Share on other sites

Nem értem miért mondják a Machine-ra hogy groovebox. Hiszen nem az csak egy Midi Kontroller.

Semmire nem jó ha bekapcsolom és nincs rákötve még 1 hardwarre! Groove Box!!!

Remélem ez az MPC hű marad magához és Opcionális a PC használata, bár a 6gb sampling, sajnos árulkodik....

Link to comment
Share on other sites

A facebook oldalukról egy megjegyzés: "This is a deeply integrated controller for our new VMPC software."

A lényeg a szoftver lesz.

Nagyszerű: egy újabb hangkártya-szoftver-imidzs kombó... Értem én azt, hogy manapság ez a trend az uralkodó, de ez csak bonyolítja a dolgot. Ha pl stúdióba vagy színpadra viszed, akkor nem elég 1 kütyü, hanem kell vinni 2-t, és ha a meghibásodás és/vagy instabilitás lehetőségére gondolunk, akkor 1 helyett 4 helyen vérezhet el a dolog: egyik kütyü (kontroller), másik kütyü (számítógép), VMPC szoftver és oprendszer. Arra kiváncsi lennék, hogy az AKAI hogyan védi a mundér becsületét... Az egyértelmű hátrányokon kívül mi az előnye egy ilyen megoldásnak mondjuk egy mezei MPC1000-el szemben??? Sokgigás hangmintagyűjtemények? Azokból van annyi, hogy Dunát lehet velük rekeszteni, és amire az MPC-t használja az ember, arra a 128MB memória sokkal több mint elegendő. Így viszont feltételezem, hogy már maga a szekvenszer is házon kívül került, ami megintcsak óriási visszalépés, szerintem.

Nem értem az AKAI-t, de lehet hogy egyszerűen csak öreg vagyok...

Link to comment
Share on other sites

Nos igen egyetértek én is több ponton. Csak jelenleg ha valaki kihoz egy rendesen megcsinált vasat mert azért van plö tempeset fél milka az oktatrack is majdenm annyi. nyilván érezték valamelyik piacon a mashine miatti visszaesést erre ez elég jó reagálásnak tűnik és biztos meg lesz a létjogosultsága ennek a kütyünek is. mondjuk most én is valami használt mpc ben vagy vagy 909 vagy hasonló kütyüben gondolkodok :) de a lényeg hogy ne tudjon emilt fogadni a kicsike ;)

Link to comment
Share on other sites

@lolfactory: abból a szempontból nem értek egyet veled, hogy a szekvenszert átírni számítógépre szerintem igenis nagyon jó ötlet, semmiképp sem visszalépés. Egy grafikus, egérrel kattintható, az interakció minden formáját fogadó szekvenszer olyan messzire van még egy JJ OS-től is, mint egy Suzuki egy Lamborghinitől, mind workflowban mind befektetett munkaidő / eredmény tekintetben.

Link to comment
Share on other sites

Ha az ára 100-150 ezer lesz ahogy a Native cuccának akkor nincs is ezzel gond. Ha viszont annyi lesz mint a régi MPC- dobgépek azaz 2500 vagy 5000 akkor szerintem sok ott fog maradni a boltok polcán.

Anyi midi vezélrő van már a piacon hogy dunát lehet vele rekeszteni. És annyi jó Sampling gyüjtemény fillérekért.

Nekem ez a kapcsoljuk fel a gépre USB-vel és szerkeszük megoldás tetszene ha utána laptop nélkül az egész müködne és laptoppal csak otthon megirom a sávokat benne feltöltöm a hangszineket mindezt úgy hogy az MPC-hez szinte hozzá se nyulok csak rá van kötve a hangfal. Erre lenne egy külön szoftver amivel programozom.

Link to comment
Share on other sites

@Brian: nekem az a elképzelhető leggyorsabb, ha bejátszom, és ugye mindenki magából indul ki, így én is. Nem tudom volt-e már MPCd, de nekem amíg volt, addig magához a komponáláshoz a cubase soha nem volt bekapcsolva, buta lettem volna bonyolítani az életemet. Persze én inkább felütöm, feljátszom, és ebben az MPC nagyon jól teljesít. Vonakodva mondom ki, de szerintem a legjobb és leg"könnyedebb" szekvenszer a világon (beleértve a DAWokat is), az már csak hab a tortán hogy egyben (dob)szempler is. Persze vannak stílusok, amihez 16/32 step-seq előnyösebb, ott nem domborít, ez igaz.

@fecka: ja, ha laptop nélkül működne, és az csak opcionális/programozási szándékkal használandó, akkor végülis jól hangzik, viszont akkor biztos nem 100-150 ezer lesz... :)

Link to comment
Share on other sites

Ha csak szoftver vezérlő akkor is vonzóbb számomra ez mint a Native. Az akai cég nagyobb tapasztalattal rendelkezik mint a NativeInstruments

Roger Lynn rendelkezik nagyobb tapasztalattal, akinek az MPC egyáltalán a nevét és sikerét köszönheti. Az ő legfrissebb munkája a Tempest. Az Akainál a leguccsó fejlesztése, egyben a csúcs az MPC3000 volt, azóta a cég csak rosszabb MPC-ket gyártott. A mostani Akai jelenleg nem az az Akai aki az origi MPC-ket gyártotta (a cég az Alesis / Numark, és a fejlesztők is tök mások,). Ettől függetlenül az MPC Renaissance nagyon meggyőzően néz ki és nagyon szimpatikus (ahogy az új Akai kontrollerek is), csak mondom hogy a "brand" itt egy kicsit becsapós dolog. Az NI Maschine-t már ismerem, szerintem nagyszerű megoldás, még a szoftver is.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...