Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Digitális keverő vagy hangkártya felvételre?


gd628

Kérdés

Üdv!

Megérett a dolog hogy sok-sok év Focusrite Scarlett sztereó bemenetes hangkártya után fejlesszek egy nagyobb léptékűt hangrögzítéshez. A cél elsősorban minőségibb, zajmentesebb házi stúdió demofelvételek készítése.

Ami fontos, hogy minimum 8 analóg bementre lenne szükségem. Szintik, gitárok, ének mikrofon.

Elsősorban az UAD interface-ei között nézegettem, azonban látom hogy azok közt ami már több bemenetes X6, X8 stb már borsosabb àrúak.

Elkezdtem ezutàn digitális keverőket is keresni, 300-500 ezres kategóriában. A&H QU sorozat vagy Midas, ilyesmik, amik interfaceként, DAW kontrollerként is funkcionálnak. 

Kinek milyen tapasztalatai vannak az ilyen keverőkkel való hangrögzítéssel? Én Logic-ban használnám. Mennyiben másabb mint egy kimondottan hangkártya/interface-el való rögzítés mint pl. az Apollo sorozat vagy az Apogee-k?

Lényegében az az elképzelés van a fejemben hogy beszereznék egy ilyen keverőt meg későbbiekben esetleg egy UAD DSP kártyát és ezáltal tudnék használni profibb plugineket is, meg talán olcsóbban is jönnék ki, plusz ott a lehetőség a digit. keverőben hogy live célra is használhatom. Jó megoldás lehet ez?

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

  • 0

szia! 

úgy látom már jó egy hónapos a poszt, nagyon hasonló cipőben voltam én is, leírom neked a tapasztalataimat, vagy ha gondolod egyszer bővebben beszélgethetünk akár telefonon is. 

évekig uad-oztam, a plugin-ek szuperjók, a hangkártya és a preamp-ja középszerű (ebben az árkategóriában), a plugin-ek meg kizárólag a console-on keresztül mennek valós időben, ott se mind, DAW-ban van egy minimum 256, de logic-nál 320 mintavételnyi késés, amit játék közben én már érzek elég csúnyán. 

gitár felvételre az uad preamp kevés, komolyabb mikrofonokhoz meg nincs elég gain, pl egy sm7b fullad vele. a bemenet színez és nem a legjobb módon, amit a legújabb modelleknél se oldottak meg.

mindemellé nagyon terheli a gépet, a driver vacak (volt egy éve, azóta nem tudom) és sokszor bug-os, cseréltem gépet miatta, nem segített sokat, aztán amikor eladtam, pont a gépem is ment vele, egy régi apogee hangkártyával meg az összes projektem lazán ment 32ms késéssel a 2011-es laptopomon, akkor jöttem rá, hogy nem uad lesz a következő

egy element 88-at vettem, kb az egyetlen hangkártya, ami tud 75db gain-t és olyan finom kellemes meleg tónusú, de közben meg pengeéles hangot vesz fel a döglött uad-hoz képest, hogy hihetetlen. a gitár plugin-jeim hirtelen életre keltek tőle. 

van benne 4db belső keverő, mi a zenekart kötjük rá, mindenkinek külön monitor kimenettel, amiben azt hallgatjuk amit akarunk, mindemellett tud szintén saját plugineket futtatni, ráadásul nem keveset, a meglévő pár darab cuccból, amik egyébként nagyon rendben vannak, kb 40-50-et egyszerre. logic-ba beépül, közvetlenül tudod vele vezérelni. ha nem kell a csilivili külső, csak a lényeg, akkor sokat megspórolhatsz vele azon, hogy kevesebb mint feleannyiba kerül, mint a gyengébb hangminőségű uad x8p. ja és a béka segge alá lerakhatod a latency-t, meg se moccan a proci. 

egy apró szépséghibája van, az új ARM mac-eken egyelőre nem megy még, de nagyon ígérgetik az oldalon, hogy le fog esni az állunk a nulláról újraépített szoftvertől. 

ja és ha ügyes vagy, 400 körül megáll a 8 csati, kettőt vehetsz belőle egy uad áráért, ha kell 16 mikrofon preamp

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Válaszolok a kérdésre...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...