Slim Colt Létrehozva January 26, 2012 Share Létrehozva January 26, 2012 http://www.waldorfmusic.de/en/products/pulse-2.html Ha valaki tudna később egyéb infókal és pláne a hangjáról valamit a késsőbiekben, az nyugodtan megoszthatja itt is! Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 A/D Válaszolta January 26, 2012 Share Válaszolta January 26, 2012 Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Kilobeat Válaszolta June 9, 2012 Share Válaszolta June 9, 2012 Nekem furcsának tűnik a kép alapján, de lehet rosszul látom. Csak fix filter és apm envelope van. Az LFOkat talán a value-val kell hozzárendelni valamihez de lehet, hogy az is fix. Egyéb szokatlan dolgok: LFO delay, ENV rigger. ...majd kiderül. Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Jonas73 Válaszolta January 9, 2013 Share Válaszolta January 9, 2013 Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy tud-e valaki valamit, vagy bármit a Pulse 2-ről? Mikor lesz pl. a Hitspace boltban? A Waldorf honlapon sem találtam semmi érdemleges infot. Üdv: J. Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 GÁBOR Válaszolta January 9, 2013 Share Válaszolta January 9, 2013 Sziasztok! Nem tudok semmit, nem is tudhatok, hisz honnan... de: A Waldorf honlapján fejlesztő mérnököket keresnek...elég régóta. Elképzelhető, hogy human erőforrás problémájuk van? Én azt is el tudom képzelni, hogy anyagi nehézségeik is vannak. És az új hangszer kifejlesztése, piacra dobása nagy költség. DE EZ MIND CSAK SPEKULÁCIÓ!!!!! Nem rossz indulatú megjegyzéseknek szántam ezt a pár mondatot, de tényleg hallottunk már pár megjelenési időpontot, amit nem tudtak tartani. Én is várom már a PULSE 2-t hisz van egy PULSE +-om, amit szeretek, és ebből kiindulva az sem lesz silány, ha egyéltalán lesz... Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 xbitz Válaszolta September 13, 2013 Share Válaszolta September 13, 2013 elkezdtek csorogni a videók: Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 bzone Válaszolta September 22, 2013 Share Válaszolta September 22, 2013 Már kapható a boltban. Valaki vett már, tapasztalat? Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 _cutoff Válaszolta September 22, 2013 Share Válaszolta September 22, 2013 (szerkesztve) őszinte, elfogulatlan felhasználói vélemény valóban hasznos lenne. Szerkesztette September 22, 2013 _cutoff Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 StephenSteel Válaszolta September 23, 2013 Share Válaszolta September 23, 2013 Újabb videó -> Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 GÁBOR Válaszolta September 23, 2013 Share Válaszolta September 23, 2013 Sziasztok! Remek cuccnak tűnik a kicsike. Örvendetes a GATE és CV out-ja. Telhetetlenségből, de tényleg, az in is jó lett volna :-) . Ha valaki begyűjti, kíváncsi lennék a véleményére. Köszi Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 biczokrecords Válaszolta September 23, 2013 Share Válaszolta September 23, 2013 Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Popular Post bzone Válaszolta September 24, 2013 Popular Post Share Válaszolta September 24, 2013 (szerkesztve) Jó sok próba és tekergetés után: benne van teljesen a Pulse1 hangzása (presetek is), de annál azért sokrétűbb az új oszcillátor módok, a filter, a kibővített modmátrix, fejlettebb arpeggiator és a fuzz/tube torzító miatt. Ezek nélkül teljesen Pulse 1, tehát mondhatjuk hogy az előbbiket és néhány további apróságot leszámítva ebben különbözik a Pulse1-tól. nem voltam lehalva a polifonikus módoktól, nem rossz, de csak négyszögjellel csinálja őket és ilyenkor az Osc 2 és 3 tiltva van A gyári presetjei szerintem eléggé gyengék, látszik hogy kutyafuttában lettek ezek már megcsinálva, abszolút nincsenek finomhangolva. Javaslom mindenkinek az Init presetekkel indítani és onnan saját magunk csinálni hangot - így már kimutatja a foga fehérjét! Nagyon jó a filter FM mód, elég harapósra sikeredett, a filter végre nem steppingel (mint a Pulse 1 anno), de a brutál hangerő és dinamika most is teljesen a hangszer része. Tudni kell mixbel illeszteni egy ilyen cucc hangzását. Igaz, hogy ez megszokás kérdése, de szerintem lassú a saját mátrix-os felületéről programozni, computeres editor vagy iPad editor jobb (az már van is letölthető) hozzá. Nekem kicsit közel vannak a tekerők egymáshoz. az 500-as preset Random hangokat ad minden egyes kiválasztáskor, érdemes kipróbálni. Összességébéen nem rossz, de a Novation Bass Station 2-t érdemes hozzáhallgatni, annak valahogy kerekebb a hangja. A Pulse hangzása: persze, bármilyen műfajhoz használható, de elsősorban elektronikus zenei műfajokban remekel a presetjei révén. Szerkesztette September 24, 2013 bzone 4 Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 GÁBOR Válaszolta September 24, 2013 Share Válaszolta September 24, 2013 bzone! Köszi a beszámolót az első benyomásról. Majd amikor már rutinszerűen használod és találsz "érdekességet", kérlek ne hallgasd el azt sem. Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 aries.itsme Válaszolta November 21, 2013 Share Válaszolta November 21, 2013 Sziasztok, Pulse2 -hoz van valamilyen DAW -ba integralhato alkalmazas amint automatizalni lehet a funkciokat? Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Bendi Válaszolta February 13, 2014 Share Válaszolta February 13, 2014 Kettőt találtam, de nem lennék meglepve, ha Waldorfék készítenének egy iPadest is, a Rocket "mintájára".http://cycling74.com/project/waldorf-pulse-2-editor/http://filthyfilterz.com/illetvehttp://synthmania.de/2013/11/waldorf-pulse-2-editor-fuer-windows-als-standalone-und-vst/ Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Bendi Válaszolta February 13, 2014 Share Válaszolta February 13, 2014 (szerkesztve) ... valamint még ez is felbukkant:http://till-kopper.de/pulse2.htmlEzzel működik együtt:https://itunes.apple.com/hu/app/tb-midi-stuff/id480953919?mt=8 Szerkesztette February 13, 2014 bendi Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mdavid Válaszolta February 13, 2014 Share Válaszolta February 13, 2014 Sziasztok! A mod mátrixban lehet az LFO-val modulálni az envelope-ot? Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Bendi Válaszolta February 13, 2014 Share Válaszolta February 13, 2014 Nagyon "fincsi" a kicsike Viszont egy helyesbítést kérek a Hitspace-en a terméklapon. Ugyanis Aftertouch érzékeny. Mi az hogy, nagyon is! Nagyon sok patchnél ezt ki is használják, vibrato, cut-off vezérlésére. Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Bendi Válaszolta February 14, 2014 Share Válaszolta February 14, 2014 No, megvettem ezt:http://synthmania.de/2013/11/waldorf-pulse-2-editor-fuer-windows-als-standalone-und-vst/...de csak este tudom kipróbálni. (Nagyon kíváncsi vagyok ) Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mdavid Válaszolta February 14, 2014 Share Válaszolta February 14, 2014 Sziasztok! A mod mátrixban lehet az LFO-val modulálni az envelope-ot? Till Kopper képes volt válaszolni: "this is possible. But the possible destination of the two envelopes is just either all filter envelope rates or all VCA rates. There is no modulation of the sustain stage of these envelopes available. And you can't for example modulate the attack stage only. And you can modulate the LFO 1 speed by one of the envelopes too. And by using two modulation matrix slots, you can modulate some parameter with the LFO and change the modulation depth by one of the envelopes." -- Till Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Bendi Válaszolta February 15, 2014 Share Válaszolta February 15, 2014 Naggggggggyon király ez a Pulse 2 Még csak a "felületet karcolgatom", de már látszik, hogy rettenetesen bele lehet nyúlni a lelkivilágába. Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Bendi Válaszolta March 18, 2014 Share Válaszolta March 18, 2014 Készítettem (kizárólag a barátaim számára) egy aprócska kis demót.Sokáig hezitáltam, hogy nyilvánossá tegyem-e, mert hogy a "művészeti érdéke" kb negatív végtelen, de nem is erről szól.Sokkal inkább arról, hogy egy szem Pulse 2 és egy DAW segítségével fél óra alatt mit lehet összedobni.Csak gyári hangok, semmi quantize, meg ilyenek...Kizárólag minimális Reverb néhány sávon.Jó "mazsolázást" 3 Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Jonas73 Válaszolta March 18, 2014 Share Válaszolta March 18, 2014 Készítettem (kizárólag a barátaim számára) egy aprócska kis demót. Sokáig hezitáltam, hogy nyilvánossá tegyem-e, mert hogy a "művészeti érdéke" kb negatív végtelen, de nem is erről szól. Sokkal inkább arról, hogy egy szem Pulse 2 és egy DAW segítségével fél óra alatt mit lehet összedobni. Csak gyári hangok, semmi quantize, meg ilyenek... Kizárólag minimális Reverb néhány sávon. Jó "mazsolázást" Szuper! Kár, hogy csak egy zöld plussz pontot lehet adni! Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 draco draconis Válaszolta March 18, 2014 Share Válaszolta March 18, 2014 (szerkesztve) Őszintén szólva a youtube-on meg mindenféle helyeken is rohadtul unalmas az amikor tíz perc bla-bla egofényező beszéd után fél óra vúgy-vúgggy/voá-voáá következik, hogy csak abból vegye le az ember a HANGSZER hangszerségét... Szóval respect minden zenei próbálkozásnak ami hangszerként teszteli az eszközt. Szerkesztette March 18, 2014 draco draconis Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Bendi Válaszolta March 18, 2014 Share Válaszolta March 18, 2014 Az alábbi nótában egy PC361 a társa a Waldorf Pulse 2-nek.Az arpeggiok és leadek, valamint pár basszus is nagyrészt a Waldorfból szólnak, a dobok a PC361-ből (konga, bongo, akármi) és a Logic Pro X drummeréből, illetve minden más (hammond, gitárok, zenekar) a PC361-ből.Szerintem jól "működnek együtt" 1 Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Bendi Válaszolta March 21, 2014 Share Válaszolta March 21, 2014 (szerkesztve) Megjelent a Pulse 2-höz az 1.14-es FW.http://www.waldorf-music.info/pulse2downloadsChanges since V1.13:* Pulse 2 polychain mode* Improving envelopes / voice allocation for paraphonic modes* Improving internal clock precision* Fixing oscillators clicks* Removing snappy envelopes tone* Fixing arp synchronisation problem with some DAWs / sequencers* LCD no longer flickers on reception of controller #7 (volume)* Implementing breath controller* Implementing MIDI for setting / getting global parameters* Implementing pattern blank / random in Arp page* Saving global parameters however the global page is left* Fixing a critical bug in update micro-software* Some GUI improvements Szerkesztette March 21, 2014 bendi Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kérdés
Slim Colt
http://www.waldorfmusic.de/en/products/pulse-2.html
Ha valaki tudna később egyéb infókal és pláne a hangjáról valamit a késsőbiekben, az nyugodtan megoszthatja itt is!
válasz erre a kérdésre
Recommended Posts