Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Network MIDI latency


Sigmoid

Kérdés

Tapasztalt már valaki olyat, hogy a Network MIDInek NEM pofátlanul szar a latencyje WIFIn keresztül?

A netes források szerint maga a network MIDI elvileg (gigabites kábeles összeköttetésen) szinte jobb latencyt tud mint a hagyományos DIN csatlakozós MIDI.

Viszont az iCuccokon nincs UTP bemenet, WIFIn meg, ahogy azt vártam, botrányosan szar volt az "élmény".

Marad az iRig MIDI, mint egyetlen megoldás?

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Megmondom őszintén, hogy nemrég próbáltam ki. Nekem viszont jó tapasztalataim vannak. Nem vettem észre hogy tor...nt megy a háttérben, ami elég sávszélességet levesz a routerből, de így is egész jól ment. Persze így voltak akadások. Majd második körben letöltés nélkül iszonyatosan jól ment. Amit próbáltam, hogy OSX Logic Pro X, az küldi a midi clock jelet az iPad (sima első generációs) Nord Drum 2 szoftvernek. Persze az elején, az első ütemben még nincs szinkronban a két szoftver, de utána remekül megy. Annyi, hogy a Logicban beállítottam, hogy 10 tick-kel hamarabb küldje a jeleket.
Ja, és mindezt egy lassan 5 éves TP-Link router, ami sima g-s kapcsolat, valamint WPA2 AES titkosítással csatlakozok hozzá iPaddel. De az OSX gép maga az kábelen volt rákötve a routerre (100 Mbit).

Link to comment
Share on other sites

Hálózati MIDI problémával kapcsolatban update: Access pointon (n-es Airport Express) keresztül minden elérhető beállításnak katasztrófa a vége. 5Ghz-es full n-es átvitelnél is megbízhatatlan, és 100-500 ms késés van a vonalban.

VISZONT ha az OSX-ben létrehozol egy kódolás nélküli ad-hoc hálózatot, akkor legalábbis így fülre szinte észrevehetetlen a latency. Komolyabb applikációval (mondjuk 150bpm-es trance dobokkal) nem próbáltam, de használhatónak használható. Mondjuk csak a vezetékes megoldás az igazi.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...