Pityu Létrehozva February 12, 2012 Share Létrehozva February 12, 2012 Sziasztok! Látom Cakewalk témában nincs nagy mozgás, na akkor majd Én megtöröm ezt a tendenciát.. Egy kérdésem lenne. Használ valaki Sonar X1 zeneszerkesztőt? Hangkártya kompatibilitás érdekelne. Azt hallottam, hogy elég válogatós a "kicsike" Nekem pld. az Alesis kártyámmal nem indul el. Azt tudom, hogy valami WDM driver-t támogató kártyákat részesít előnyben, tehát Asio kilőve.. Hasonló tapasztalatok valakinél esetleg? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabocasy Válaszolta November 14, 2012 Share Válaszolta November 14, 2012 Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni, gondom akadt....Win7 64 bit alatt Sonar X1ben pattogás recsegés jelentkezik. Gyorsan leírom hogy szerintem kipróbáltam mindent amit lehet, buffer size stb. A hangkártya egy Focusrite Saffire Pro 40. Ami fura hogy ha simán youtube-ot nézek vagy zenét hallgatok és a Saffire az alapértelmezett kari akkor is! Ami pedig a legfurább hogy a másik gépen ami megegyezik ezzel semmiféle probléma nincs se a Sonar-ral se mással...Ha valaki érteni véli ezt kérem segítsen rajtam mert ez enyhén szólva bosszantó,nincs ötletem. Köszönettel! Deák Gábor Link to comment Share on other sites More sharing options...
G.t. Válaszolta November 14, 2012 Share Válaszolta November 14, 2012 Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni, gondom akadt....Win7 64 bit alatt Sonar X1ben pattogás recsegés jelentkezik. Gyorsan leírom hogy szerintem kipróbáltam mindent amit lehet, buffer size stb. A hangkártya egy Focusrite Saffire Pro 40. Ami fura hogy ha simán youtube-ot nézek vagy zenét hallgatok és a Saffire az alapértelmezett kari akkor is! Ami pedig a legfurább hogy a másik gépen ami megegyezik ezzel semmiféle probléma nincs se a Sonar-ral se mással...Ha valaki érteni véli ezt kérem segítsen rajtam mert ez enyhén szólva bosszantó,nincs ötletem. Köszönettel! Deák Gábor Szerintem nem a Sonarral lesz a gond, hanem valami egyéb program vagy hardver kavar be a realtime audió lejátszásba. Jellemzően wifi pl. ilyen. Ebben a topicban elég sok szemszögből körbejártuk a problémát: (Én is leírtam a tapasztalataimat.) Hátha segít neked. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jenő Válaszolta June 3, 2013 Share Válaszolta June 3, 2013 És miért nem ASIO driverrel akarod használni? ASIO-val használom! Nem ASIO esetén meg sem jelennek az ADAT-ok a preference panelen. ASIO-val megjelennek de szürke, kiválaszthatatlan formában. Így az audio trackok input listáiban már - értelemszerűen - meg sem jelenik a 8 db ADAT bemenet. A rendszerem látja őket, mert pl. soundforgeval simán kiválasztható és működik is. Felvételt is készítettem vele. Csak a SONAR nem látja rendesen... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ANOka Válaszolta November 15, 2012 Share Válaszolta November 15, 2012 <OFF TOPIC> Nekem egy bajom van ezzel a Cakewalk programmal: nincs hozzá magyar dokumentáció/könyv. (Mint pl. a Cubase-hez.) Hiába értem meg az angol szöveget olvasva, annyira nem vagyok fanatikus, hogy így tanuljam meg a használatát. A programhoz támogatás és dokumentáció is járna, ha azt akarják, hogy terjedjen, mint a nátha! :S </OFF TOPIC> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabocasy Válaszolta November 17, 2012 Share Válaszolta November 17, 2012 Szerintem nem a Sonarral lesz a gond, hanem valami egyéb program vagy hardver kavar be a realtime audió lejátszásba. Jellemzően wifi pl. ilyen. Ebben a topicban elég sok szemszögből körbejártuk a problémát: (Én is leírtam a tapasztalataimat.) Hátha segít neked. Köszönöm, a wifi volt a hiba.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
G.t. Válaszolta November 18, 2012 Share Válaszolta November 18, 2012 Remek. Örülök, hogy segíthettem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
draco draconis Válaszolta February 12, 2012 Share Válaszolta February 12, 2012 Ez nem igaz. Asio támogatottságú kártyák előnyben. Nekem eddig bármilyen hangkártyával rendesen működött. Sokkal inkább csak a win7 64 bit erőforrás-több procimag elosztásával van a probléma,de úgy hallom ez Cubase-n is probléma. Nem hinném hogy pont az Alesis ne futna rajta, 90%-ra teszem a valószínűségét hogy ott valami mással lesz a probléma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pityu Válaszolta February 12, 2012 Szerző Share Válaszolta February 12, 2012 Ez nem igaz. Asio támogatottságú kártyák előnyben. Nekem eddig bármilyen hangkártyával rendesen működött. Sokkal inkább csak a win7 64 bit erőforrás-több procimag elosztásával van a probléma,de úgy hallom ez Cubase-n is probléma. Nem hinném hogy pont az Alesis ne futna rajta, 90%-ra teszem a valószínűségét hogy ott valami mással lesz a probléma. Hm, nekem pedig pont azt írta ki, hogy nem támogatott az IO2.. Az viszont szent igaz, hogy win7 64 bit alatt próbálkoztam vele, viszont ezt a platform-ot is jelölik a honlapon, amin mennie kellene! "Windows XP Service Pack 3 (32-bit)/Vista Service Pack 2 (32- or 64-bit)/Windows 7 (32- or 64-bit)*" Link to comment Share on other sites More sharing options...
draco draconis Válaszolta February 12, 2012 Share Válaszolta February 12, 2012 Hm, nekem pedig pont azt írta ki, hogy nem támogatott az IO2.. Az viszont szent igaz, hogy win7 64 bit alatt próbálkoztam vele, viszont ezt a platform-ot is jelölik a honlapon, amin mennie kellene! "Windows XP Service Pack 3 (32-bit)/Vista Service Pack 2 (32- or 64-bit)/Windows 7 (32- or 64-bit)*" Mondjuk jut eszembe, hogy Alesis 26 FW kártyájával voltak gondok, de az nem Sonar specifikus volt, hanem úgy általában, ezért volt az, hogy egy évvel ezelőtt kb. 55.000 Ft.-nak megfelelő euróért lehetett ilyen kártyákat kapni a Thomannál. Nem tudom hogy mennyiben rokonok ezek a kártyák egymással. De elviekben próbáld meg a setupban átállítani ASIO driverre a kártyád, szvsz semmilyen akadályának nem kellene hogy legyen. Természetesen ahhoz hogy menjen, ki kell kapcsolni a többi drivert - pl. videokártyák HDMI audio drivere és tsai . De azt elég csak a Sonaron belül. Mert csak egy kártya audio drivere futhat egy időben. A MIDI-nél szerencsére nincs ilyen gond, tehát akár három klf. kártya is elfut egymás mellett egy időben a Sonarban (tudom, mert nekem ment: Emu 1820m, Focusrite Sapphire 56, Terratec EWS 88D ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pityu Válaszolta February 12, 2012 Szerző Share Válaszolta February 12, 2012 A setup-ban éppen nem engedi kiválasztani az asio-t, pontosabban ha kiválasztom, akkor már hozza is a hibát. Valami más probléma lehet. Más valakinek hasonló gondja a Sonar X1-el? Kíváncsi lennék mely kártyák alatt indul el a program? Több külföldi fórumon is írnak hasonló problémákról és többször említik, hogy asio módban nem tudják elindítani a sonar-t csak ha átváltanak wdm módra. Tehát elvileg a kártyának ismernie kell és rendelkeznie kell WDM driverrel is, akkor jó lehet. Csak hát az Én kis Alesis-em nem rendelkezik wdm driverrel.. :( Ezt hozza indítás után: "Audio driver error - the following driver(s) either do not support the current audio format, or are in use by another application. Please choose whether to disable or use them anyway." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pityu Válaszolta February 12, 2012 Szerző Share Válaszolta February 12, 2012 Vagy nem az lehet a hiba, hogy az X1 64 bites az Alesis kártya drivere pedig 32 bites? Link to comment Share on other sites More sharing options...
A/D Válaszolta February 12, 2012 Share Válaszolta February 12, 2012 admin: átneveztem a topicot "Sonar X1"-ről "Sonar X1 hangkártya kompatibilitás"-ra. kérlek benneteket, hogy okosan válasszatok címeket. Nyilván semmi értelme a Sonar fórumon belül Sonar X1 topic létrehozásának. Ha majd lesz több téma is, hogy találják meg az emberek mi érdekli őket? Elolvassák mindet? You get it... Csak azért írom le ezeregyedszerre, hogy szokjuk a rendet meg tanuljuk meg, hogy kell fórumozni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pityu Válaszolta February 12, 2012 Szerző Share Válaszolta February 12, 2012 Értettem főnök :) Megszokjuk, megtanuljuk a rendet most már Link to comment Share on other sites More sharing options...
draco draconis Válaszolta February 12, 2012 Share Válaszolta February 12, 2012 A setup-ban éppen nem engedi kiválasztani az asio-t, pontosabban ha kiválasztom, akkor már hozza is a hibát. Valami más probléma lehet. Más valakinek hasonló gondja a Sonar X1-el? Kíváncsi lennék mely kártyák alatt indul el a program? Több külföldi fórumon is írnak hasonló problémákról és többször említik, hogy asio módban nem tudják elindítani a sonar-t csak ha átváltanak wdm módra. Tehát elvileg a kártyának ismernie kell és rendelkeznie kell WDM driverrel is, akkor jó lehet. Csak hát az Én kis Alesis-em nem rendelkezik wdm driverrel.. :( Ezt hozza indítás után: "Audio driver error - the following driver(s) either do not support the current audio format, or are in use by another application. Please choose whether to disable or use them anyway." (Ádám ezért kár volt szvsz, én nem is értem, de te tudod.) Hirtelen az jut eszembe, hogy olyankor szokta ezt a hibaüzenetet produkálni, amikor eltérő hangkártya driverek egyszerre futnak és mondjuk az egyik éppen 44.1-en fut, a másik meg valami más frekvencián. Biztos hogy nincs még olyan audio driver ami fut? De esetleg az Alesis kártya driverét futtató mixerén lehet beállítani még plusz dolgokat. Szóval szerintem ne add fel, szerintem meg lehet oldani a problémát, jóllehet az én véleményem annyiban hibádzik, hogy nekem Alesisem soha nem volt még. A WDM mód meg sajnos nem alkalmas realtime megszólaltatásra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pityu Válaszolta February 12, 2012 Szerző Share Válaszolta February 12, 2012 Köszi Draco, hogy foglalkozol a témával! Addig jutottam, hogy konkrétan az Alesis kártya v. Sonar X1 ügyben, hogy a megoldáshoz a következő dolgokat javasolták egy szintén a problémával összefutott külföldi kollégának. Kikapcsolni mindent, ami hangot használhat a win7-ben, (alaplapi kártya letiltva, még szép) majd a Sonar telepítése előtt a hangkártyát XP módban futtatni-helyezni.. A kolléga állítása szerint így jó lett. Na majd kipróbálom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
draco draconis Válaszolta February 12, 2012 Share Válaszolta February 12, 2012 Köszi Draco, hogy foglalkozol a témával! Addig jutottam, hogy konkrétan az Alesis kártya v. Sonar X1 ügyben, hogy a megoldáshoz a következő dolgokat javasolták egy szintén a problémával összefutott külföldi kollégának. Kikapcsolni mindent, ami hangot használhat a win7-ben, (alaplapi kártya letiltva, még szép) majd a Sonar telepítése előtt a hangkártyát XP módban futtatni-helyezni.. A kolléga állítása szerint így jó lett. Na majd kipróbálom. Szvsz. mielőtt újrarakod az egész rendszert, próbáld ki hogy a BIOS-ból letiltod az alaplapi kártyát. Lehet hogy sok időt megspórol. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pityu Válaszolta February 13, 2012 Szerző Share Válaszolta February 13, 2012 Szvsz. mielőtt újrarakod az egész rendszert, próbáld ki hogy a BIOS-ból letiltod az alaplapi kártyát. Lehet hogy sok időt megspórol. Nem az egész rendszert kell újra rakni csak a Sonar-t Link to comment Share on other sites More sharing options...
draco draconis Válaszolta February 13, 2012 Share Válaszolta February 13, 2012 Bocs Pityu részemről kiszálltam bizonyos okok miatt a beszélgetésből. Sorry, nem miattad. Üdv. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pityu Válaszolta February 14, 2012 Szerző Share Válaszolta February 14, 2012 Bocs Pityu részemről kiszálltam bizonyos okok miatt a beszélgetésből. Sorry, nem miattad. Üdv. Hogy mik vannak itt..? Nem gond cimbi nincs hari, sejtem mi van a háttérben.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bendi Válaszolta February 14, 2012 Share Válaszolta February 14, 2012 Megoldódott a probléma? Mert ha nem, akkor nekem is lenne egy ötletem: Előfeltétel: NE tiltsd le az alaplapi hangeszközt, sőt... Ugyanis célszerű hagyni valamilyen hang eszközt a Windowsnak is. Tehát: Vezérlőpult --> Hang eszközök. itt ellenőrizd, hogy a Windows számára nem az Alesis-e az alapértelmezett eszköz. Ha igen, módosítsd úgy, hogy az alaplapi hangkártya/hangchip legyen az. (Lejátszásra is és felvételre is.) Így az Alesis szabaddá válik, és használhatja a Sonar. OFF Az alaplapi hang eszközt általában akkor célszerű kikapcsolni (ha már végképp nincs más ötlet), ha PCI / PCIe hangkártyát használunk. Bár nekem eddig soha semmilyen gép semmilyen alaplapi hangchipje nem veszett össze "hozzáadott" hangkártyával. ON Link to comment Share on other sites More sharing options...
tybie Válaszolta February 14, 2012 Share Válaszolta February 14, 2012 A sonar ügyesen kezeli a hangkártyákat... egyszerűen asio módot kell választani és sonar szeretni fogja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bendi Válaszolta February 14, 2012 Share Válaszolta February 14, 2012 A sonar ügyesen kezeli a hangkártyákat... egyszerűen asio módot kell választani és sonar szeretni fogja Lehet, hogy ez a mondat elkerülte a figyelmedet "A setup-ban éppen nem engedi kiválasztani az asio-t, pontosabban ha kiválasztom, akkor már hozza is a hibát." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pityu Válaszolta February 14, 2012 Szerző Share Válaszolta February 14, 2012 Megoldódott a probléma? Mert ha nem, akkor nekem is lenne egy ötletem: Előfeltétel: NE tiltsd le az alaplapi hangeszközt, sőt... Ugyanis célszerű hagyni valamilyen hang eszközt a Windowsnak is. Tehát: Vezérlőpult --> Hang eszközök. itt ellenőrizd, hogy a Windows számára nem az Alesis-e az alapértelmezett eszköz. Ha igen, módosítsd úgy, hogy az alaplapi hangkártya/hangchip legyen az. (Lejátszásra is és felvételre is.) Így az Alesis szabaddá válik, és használhatja a Sonar. OFF Az alaplapi hang eszközt általában akkor célszerű kikapcsolni (ha már végképp nincs más ötlet), ha PCI / PCIe hangkártyát használunk. Bár nekem eddig soha semmilyen gép semmilyen alaplapi hangchipje nem veszett össze "hozzáadott" hangkártyával. ON Dehogy oldódott meg, addig b@szogattam, hogy most már nem is látja az Alesis-t mint eszközt. Nem vagyok valami nagy "spíler" ezekben a beállításokban Mindegy, majd kipróbálom másik kártyával is. Hátha.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bendi Válaszolta February 14, 2012 Share Válaszolta February 14, 2012 Dehogy oldódott meg, addig b@szogattam, hogy most már nem is látja az Alesis-t mint eszközt. Nem vagyok valami nagy "spíler" ezekben a beállításokban Mindegy, majd kipróbálom másik kártyával is. Hátha.. Mi nem látja az Alesist? A Windows eszközkezelőjében látszik? Amennyiben igen, a Windows tudja "használni"? Ha beállítod alapértelemzett lejátszó (és felvevő) eszköznek, működik? Ha látja a Windows, akkor a Sonarnak mindenképpen látnia kell. Biztos nagyon banális lesz a megoldás... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pityu Válaszolta February 14, 2012 Szerző Share Válaszolta February 14, 2012 Mi nem látja az Alesist? A Windows eszközkezelőjében látszik? Amennyiben igen, a Windows tudja "használni"? Ha beállítod alapértelemzett lejátszó (és felvevő) eszköznek, működik? Ha látja a Windows, akkor a Sonarnak mindenképpen látnia kell. Biztos nagyon banális lesz a megoldás... A Sonar X1 nem látja mint device eszközt. Üres az a rész. Persze, a windows látja és mindenhol okés a dolog csak a Sonar nem látja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kérdés
Pityu
Sziasztok!
Látom Cakewalk témában nincs nagy mozgás, na akkor majd Én megtöröm ezt a tendenciát..
Egy kérdésem lenne. Használ valaki Sonar X1 zeneszerkesztőt?
Hangkártya kompatibilitás érdekelne. Azt hallottam, hogy elég válogatós a "kicsike"
Nekem pld. az Alesis kártyámmal nem indul el. Azt tudom, hogy valami WDM driver-t támogató kártyákat részesít előnyben, tehát Asio kilőve..
Hasonló tapasztalatok valakinél esetleg?
válasz erre a kérdésre
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.