Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

MFB Synth Pro


draco draconis

Kérdés

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

  • 0
Ekkor: 2021. 03. 24. at 23:25 írta potmeter:

Hali. Köszi. Ez egy fasza cuccnak fest! Nyomhatnál még egy két demót, vagy esetleg egy kis részletes bemutatót!

Amúgy vagy 1x8 polifón vagy 8x1 monofón?

 

Részletes bemutatót magyarul persze nyomhatnék, de angolul lenne érdemes. Az angolom, nos hát :D

Szóval amit kérdeztél mind a kettő igaz rá. Van szimpla 8 polis üzemmód, de van 8*1 polis mono üzemmód. De van unisono, 4+4 poli mód, 1+7 poli mód. Etc.

Szerkesztette draco draconis
Link to comment
Share on other sites

  • 0

Annyit azért írhatok, hogy van egy csomó értelmetlen hülyesége, amit nem értem miért nem javítottak. Én már lassan hozzá is szoktam...

A legmasszívabb hülyeség az az, hogy a gyári init patchek alapból el vannak hangolva, illetve bekapcsoláskor nem csak a hőmérsékleti hangolódás van, hanem kb. fél hanggal máshol szól addig amíg meg nem mozgatod a pitch bend kereket :D
Erre a cuccra nem kellett oscillator drift, mert igazi analóg módjára magától csúszkál, igaz egy óra után már nem hallani, szóval a negyed órával ellentétben (amit a user manual ír) kb. egy óra kell neki, habár már fél óra után is elég fixen behangolódik, és csak néha kell hangolni.

Nekem a következő dolgok fájnak rajta:


1., A beépített digit effektek majdnem használhatatlanok, kivéve a sztereo reverb. A delay csak az egyik csatornára mászik át, nem lehet állítani, tiszta hülyeség. De ami nagyon fáj, hogy zajt gyárt a digit effekt. A zajosodás persze csak dinamika processznél hallható, egyébként nem, de akkor is. Persze kevésbé zajos mint egy Matrixbrute. De akkor is zajosabb mint egy Elektron vagy Seq Rev2. A flanger pölö mono... de azért van mellette egy mono reverb is. Hát nekem inkább egy sztereo flanger jobb lett volna. De gyanítom hogy egy analóg BBD chorus segít rajta. De nekem nem tetszenek az effektek, kivéve első reverb, az rendben van.

2., Nincs dual unisono+6 poly mód VAGY 4 polifón dual unisono. Ezt még akár bele is tehetnék. Hogy ez miért fáj? Egy Rev2-n vagy Elektronon az unisono nem rossz, itt néhány patch esetén meg valami hihetetlen dolog történik. És elég csak dual unisononak lenni. 

3., Hiába a 3 envelope és 2 LFO - ami már nem annyira az átlag poliszintik modulációs forrása -, kevés dologhoz lehet hozzárendelni. Kéne még egy modulációs menü. Pölö nincs olyan hogy aftertouch pitch modulation, vagy ugyanez modwheelre, ami azért eléggé alap lenne. Ráadásul az LFO-k is használhatók burkológörbének, vagy a burkológörbék is LFO-nak, ami azért elég jó dolog. Szóval ezt sem értem miért nem tették bele. Ezt akár megint egy komoly firmware update-el meg lehetne oldani.
Jó lenne ha a VCF1 - VCF2 mix potit is lehetne modulálni, elég érdekes effekt lenne.

Egyébként meg nagyon egyedi poliszinti a piacon, sokkal egyedibb mint a Polybrute, habár az az analóg modulációs poliszintik császára. Ez meg hangilag az analógok között olyan mint a digitek között anno a Waldorf Q vagy MicroQ, analóg wavetable hangokat lehet vele csinálni szinte szó szerint.
 


 

Szerkesztette draco draconis
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Válaszolok a kérdésre...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...