Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

A Reason mennyire emulálja jól az SSL-t?


MMate

Kérdés

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

  • 1
Ekkor: 2021. 02. 26. at 19:19 írta MMate:

Sziasztok!

Olvastam, hogy a Reason keverője próbálja a nagy SSL 900-as pultot emulálni, meg az SSL Bus Compressort is. Ezt mennyire teszi jól szerintetek?

Amennyire  a Reason-t ismerem, vigyázni kell az ilyen kijelentésekkel. Régen is hangoztatták, hogy "better than hardware" közben meg elég gagyin szól (bár nem minden esetben). Amúgy nem lenne rossz program, elvileg tényleg mindent tud már, csak hát a hangzás nem elhanyagolható szempont szerintem..

Link to comment
Share on other sites

  • 1

Rezsót használok úgy nagyjából amióta megjelent (jesszus, kb 20 éve). Nagy SSL pultot még nem szexuáltam, de a Reason "Bus Compressor"-ját igen, beleértve az összes korábbi változatával. Kb a Rezsó egyetlen olyan funkciója, amit messziről kerülök. Nem tudom, hogy jól emulálja-e, de hogy nem szól jól, hogy nem természetes, az tuti. A teljes maszter szekciót ki szoktam kerülni és kimegyek vasra comp/eq/master végett.

A rezsó szvsz egy fantasztikusan zseniáls daw. A layout full dedo (ízlések és pofonok kérdése ugye), de nagyjából mindent is meg lehet oldani vele. A maszteringet jól speciel pont nem (vagy csak én nem tudom). :DNem ismerem a többi daw-t (Cubase, Logic és Ableton vótmá'), de ha maszter, akkor vas. Legalábbis szerintem.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

MMate, ha segít, nagyon szívesen rászórok egy-két beállítási példát egy track-re - ha küldesz valamit. Jobb, ha Te döntöd el, hogy tetszik-e vagy sem. :) Régi bútor vagyok és simán lehet, hogy azért nem tetszik nekem, mert nem vagyok trendi. Meglehet, hogy nálad meg betalálna.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Válaszolok a kérdésre...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...