Jump to content
Ménemszól.hu

Musikmesse 2012 - Viscount Physis Piano


LP-filter

Recommended Posts

A Viscount cég, zenészek és 3 olasz egyetem részvételével, 7 éves kutatómunka hátterében (amiben többek közt magyar fejlesztőmérnökök is voltak), előálltak egy teljesen fizikai modellezésre alapozott digitális zongorával, a már ismert Roland V-Pianoját követően.

up.jpg

5-féle hangszermodellt alkottak meg, mint akusztikus zongora, Rhodes zongora, Wurlitzer zongora, Clavichord és ütős dallamhangszerek.

A hangszerekre jellemző paraméterek széles skálája állítható benne, egészen az extrém képzeletek adta, valóságban nem létező hangszer variációkig, amit egy sebességű, 6 DSP-s CPU klaszter kezel, 24 milliárd utasítással percenként. (Hyper Parallel Computing)

A kezelőfelületet a legmodernebb érintőpaneles ún. multi-touch technológia biztosítja, azaz nincsenek fizikai gombok, minden virtuális itt is és ez a felhasználó igényei szerint személyre is szabható, egyedivé tehető!

A billentyűzet valódi fából készül, és a valós zongorákhoz hűen elefántcsont érzetű bevonattal rendelkezik.

Sustain pedálja ún. graduális típusú, azaz hűen utánozza egy valós hangszer pedálja befolyásolta fizikai eseményeket.

Az elegáns dizájnt alumínium ház biztosítja a hangszernek, mely előzetes értesülések szerint az "exkluzív" ár-szegmensben lesz kapható.

http://www.physispiano.com/

Link to comment
Share on other sites

Korr:

bocsánat, az lemaradt, hogy nagy sebességű DSP klaszter, meg az is hogy ez 24bips, azaz másodpercenként értett 24 milliárd utasítás. :)

Elnézést, de most szóltam AD-nek hogy a cikk még nem került ki és így utólag már nem tudtam belejavítani sem 2 nap múltán.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...