Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

D-20 probléma


varaykaroly

Kérdés

Sziasztok! Sikerült hozzájutnom egy D-20 hoz....sajna nem hibátlan.... probléma: egy ideig gond nélkül működik, aztán a képernyő halványan villog a gép elkezd búgni, sípolni és totál lefagy.....kikapcs...szünet....újrakapcsol és minden ok egy rövid ideig....kérdés, merre lehet a hiba? első lépésben a tápnál lévő kondikat kicseréljük de szerintem ez nem oldja meg a problémát....köszi

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

  • 0

Szia!

Nekem is volt ilyen problémám a sajátommal. Már több kérdést is feltettem a sajátom javításával kapcsolatban.

Nekem hasonló hibát az okozott, hogy a main board-on a mikrokontroller csatlakozása kontaktos volt. Vedd ki a helyéről a mikrokontrollert, a tokozás lábait hajtogasd be enyhén a mikrokontroller lábai felé. Persze takarítsd meg óvatosan a lábait is a mikrokontrollernek, és a tokozásnak a lábait is.

Ami még ilyen hibát okozhat, hogy a main board valamelyik csatlakozása kontaktos lehet. Vagy az ami a tápból jön, vagy az ami az lcd-hez megy, vagy pedig a harmadik, amit így fejből nem tudom hova megy.

De előtte futtasd le a tesztjeit a cuccnak. Főleg a memory tesztet hajtsd végre, amit úgy érsz el, hogy kikapcsolt állapotban lenyomod az edit+exit gombokat, és úgy kapcsolod be. Ugyan ezzel futtatható utána a ram teszt. Neten megtalálható a szervíz könyv, és nézegesd belőle meg esetleg a többi tesztet is. Hidd el. Ott is sok minden kiderülhet.

Nekem per pilla a midi kimenet nem akar jól működni. Erre próbálok rájönni, meg hamarosan segítséget is kérek egy szakembertől.

Szerkesztette Jeti111
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Válaszolok a kérdésre...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...