Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Milyen gépet vegyek live act-hez?


cseteattila

Kérdés

Sziasztok

Szeretnék venni egy új gépet zeneszerkesztéshez, Live act-okhoz.

Sok nagy felbontású mintákkal rendelkező vst hangszert, és effekteket futtatnék egy időben. Pl. Kontakt hangszerek, Output Signal stb.

Mellette futtatnék synesthesia live video performance szotftvert is.

Jelenleg egy x230 I7-es lenovo thinkpad laptoppal (16 gb ddr3) csinálom, ami működik, de már kinőttem. Ha bedurvulok, akkor akadozik.

Pc-ben gondolkodom az ár-érték arány miatt.

 

300 e pénzem van rá. És a gyerek is használná néha játékra a gépet.

Ezekben az irányokban gondolkodtam

https://www.marseus.hu/lenovo-thinkstation-p510-xeon-e5-2630v432gb256gb-ssd-2tb-hdddvdm4000?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=211115

https://www.skynet-computer.hu/termekek/power-core-pc

 

Minden jó gondolat, tanács jól jön a döntésem előkészítéséhez.

 

Köszi ha segítetek.

Attila

 

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

  • 0
Ekkor: 2021. 11. 15. at 12:14 írta Attila Csete:

...

Manapsag sokan javasolnanak (hiaba nem tunik ugy :D ) M1 alapu apple megoldast, es ha mar thinkstation-ben gondolkodsz, akkor vegulis egy mini mar a budzsebe is beleferne. En pl nem vennek e5-os Xeon-t akkor se, ha... hat... sohase. Az linkelt munkaallomas egyetlen szepsege a 32GB RAM. Nyilvan, a regi lenovo laposhoz kepest elorelepes lenne. Adott budzseben windows laptopot hasonlo celra valami ilyesmit vennek, es akkor megmaradna a hordozhato gep minden elonye:

https://www.coolblue.nl/product/883420/hp-pavilion-14-ec0970nd.html#product-specifications

Ha asztali gepre valtasz, akkor meg annyi minden kozul valogathatsz, hogy nem kell xeon-hoz nyulni. Az nem igazan ilyesmire van. v4-et nem tartalmaz ez az adatbazis, ezert a v3-mal osszevetve:

https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Xeon-E5-2630-v3-vs-AMD-Ryzen-7-5800X/m22651vs4085

https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Xeon-E5-2630-v3-vs-Intel-Core-i7-11700K/m22651vs4107

Mind a ketto elerheto aru proci (~300 erka), en AMD-t vennek a ketto kozul, ha nem szukseges thunderbolt csatolo, de realtime alkalmazasra  az intel egy kicsit jobb***. Ezek ala kell valami jobb deszka: kozepkategorias, es folotte MSI-kel manapsag nehez mellenyulni (~125 eur: microATX is eleg), jominosegu 32GB RAM (~150), gyari huto az AMD-nek biztosan eleg, valami minosegi tapegyseg, nem kell 1000W, eleg akar 400 is, ha nem lesz benne erosebb fajta videokartya (~75 erka), M.2 boot/install SSD 500GB (~50 eur). Ez eddig 700 euro, a maradekot kell beosztani valami "nem a legalja" hazra, adat SSD-re, szukseg eseten extra hutesre.

De hurcolasra en inkabb hordozhato megoldast javasolnek valami lapos formajaban.

***: 2 laptopom van, az egyik i7-es, a masik ryzen 7, a ryzen erosebb, kevesebbet eszik, igy huvosebb is. Megis az intelen valahogy folyekonyabb, gordulekenyebb minden. Ezt nagyon nehezen tudom elmagyarazni, de valami olyasmit okoz a jelenseg, hogy ha valamit szamoltatni kell, vagy nagyobb terhet kitartoan mozgatni, akkor siman a ryzen-re bizom (de akar meg jatszani is), de amikor meg millio ablakban odavissza taskolgatva kattingtani meg basztatni kell, akkor azt intelen csinalom, ha csak lehet, mert az... nemtom... valahogy ... tisztabb, szarazabb elmeny. :) Tenyleg nem tudom, hogy fogalmazam meg, olyasmi mintha a ryzen 20 fps-en menne, az intel meg 120-on, pedig nem, csak kicsit olyasmi az elmeny. Ez amugy gondolom windows driverek hulyesege, mert Linux alatt ilyet nem tapasztalok.

Szerkesztette DutchFlowers
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Válaszolok a kérdésre...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...