Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Emulator X + 1212m


LP-filter

Kérdés

Segítséget kérnénk!

Egy haverom vett most az ebayen Emu 1212m kártyát és vele az Emulator X szoftvert. Próbálok neki segíteni a beüzemelésben, de a következő problémát én sem értem.

A feltelepített Emulator X program induláskor ezt adja hibaüzenetnek:

"The streaming engine could not be initialized.

There was a problem initializing the streaming engine.

This is most likely caused by a driver version mismatch."

Az az érdekes, hogy leszedtük az Emu oldaláról a Proteus VX progit, ami free és az tökéletesen fut, nagyon jó latency értékekkel, az Emu hangbankokat is csont nélkül olvassa stb. De nem értjük az X-nek mi baja van akkor??? Rendesen fel van telepítve és a hibaüzenetet leokézva rögtön ki is lép a progi, mielőtt a setupjában matathatnánk.

Találkozott már valaki a problémával itt?

Kösz!

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

OFF

Előre bocsájtom, nem akarok senkit elkeseríteni, de...

ON

1. Ellenőrizd, hogy maga a hangkártya driver rendben fenn van-e. Látszik-e valamilyen DAW-ból (Cubase, Sonar, Presonus Studio) az E-MU Asio driver, kiválasztható-e, és működik-e. (Úgy sejtem, hogy igen.)

2.

Milyen rendszerre telepítitek? (Gyanítom, hogy Win7 x64-re.)

Ha igen, akkor az lesz a probléma, hogy a Creative (E-MU) toronymagasról leszarja azokat az embereket, akik megvásárolták tőlük a ProteusX/EmulatorX (X2) programo(ka)t, és nem hajlandóak kiadni egy olyan patchet, amivel kikerülhető az eredetiség ellenőrzés. Helyette vedd meg 500$-ért az Emulator X3-at. (Upgrade 300-ért, hát a jó ...) Egy külső cég megoldását alkalmazták, ami mindenféle úton-módon ellenőrzi, hogy a telepítő lemezek eredetiek-e (validál). Viszont erre a programra nincs újabb verzió, a régit pedig nem hajlandó futtatni a 64 bites Vista / Win7.

Mivel a telepítés jogtisztaságának ellenőrzése soha nem lesz sikeres, a program használhatatlan lesz 64 bites Windowson (kivéve a 64 bites XP-t ... vicc)

Ja, és még egy fincsiség: természetesen a külön (40-50 $-ért) megvásárolt hangkönyvtárak is ugyanilyen eredetiség vizsgálatot igényelnek, tehát azokat sem fogod tudni használni, csak ha megveszed az X3-at.

Vagy lenyeled a békát, és visszaállsz a 32 bites Windowsra. (Vista vagy Win7, mindegy, azokon - tudtommal - megy a validálás.)

No, amikor én - mintegy két éve - idáig eljutottam, akkor mondtam azt, hogy soha többé nem akarok E-MU feliratot látni magam előtt. (Szégyen, hova degradálta le a Creative ezt a brandet.) És akkor a szarabbnál szarabb drivereikről még nem is beszéltünk...

És ami még elkeserítő: a Creative (E-MU) gyakorlatilag nem volt hajlandó tudomásul venni a fórumokon a panaszokat, lapított, mint az a bizonyos a fűben. Lesüllyedtek a Windows Support színvonalárea: telepítsd újra a legfrissebb drivert, tedd fel a legújabb BIOST és drivereket a gépedhez, telepítsd újra a programot... blah-blah-blah...

Link to comment
Share on other sites

Értem, köszi és szomorúak ezek a dolgok, viszont mi XP SP3 32bit HUN alá raktuk föl. Ezek szerint ott is gebasz van?

Régebben volt egy Emu Xboardom, ott én is találkoztam ezzel a SafeDisk tipusú lemezmásolás védelemmel, ami tulajdonképp egy kioldókulcs nélkül folyamatosan olvasási hibákat generál a windowsnak, ami nyilván a gyári cd védett "szektorán" volt található és így kimásolhatatlan. Tényleg volt ami néhány hangbank cdn is megvolt és a legokosabb lemezklónozó programok sem tudták kikerülni. Asszem csak linux alatt volt rá valami parancssoros buhera, de nekem tönkre is ment a telepítő és írtam az Emunak, mire ők a számlamásolat ellenében küldtek ingyen és bérmentve egy új telepítőt. Szóval ilyen is van náluk! :D

(a Creative Sound Blaster kártyákkal sosem voltak ilyen driver gondok, de tény és való, hogy a sok hack védelem miatt beiktatott szívatások a legális usereknek okoznak gondokat a normális használat közben több drága motyónál...)

Mindenesetre a fenti hibaüzenet valami más belső "titkot" takarhat, mert validáláshoz pontosan kéri hogy ehhez rakd be a telepítő lemezt, de itt nem erről van szó.

Link to comment
Share on other sites

XP SP3 alatt mennie kell. Viszont az első indításkor be kell kérnie az eredeti lemezt, és authorizálnia kell a progit.

Mindenképpen ellenőrizzétek, hogy az E-MU driver jól települt-e.

Amíg nem látszik az E-MU ASIO driver, addig nem fog menni. Egyfajta "dongle"-ként viselkedik a hangkártya.

Link to comment
Share on other sites

Nos a driver jelen van, de nem kér authorizációt csak elindul és dobja a hibiüzit.

Amúgy a Proteus VX simán megy és ráadásul van egy srác aki egy SBlive-val használja + Asio4all driver hozzá és úgy is megy a VX.

Ezek szerint az Emulator X védelmekkel stb teljesen másként volna megírva? Ezt azért sem tartanám valószinűnek, mert a VX sem volt kezdetben ingyenes... (?)

Link to comment
Share on other sites

Az Emulator X milyen verzió? A legrégebbi cédéken még 1.0 volt, ha véletlenül éppen olyan lenne, ahhoz letölthető update 1.5-re, akkor legalább azt próbáld még meg.

Lehet, hogy rosszul emlékszem, de azt hiszem, az 1-es még csak az E-MU driverével használható. Ha az E-MU ASIO-ján kívül más ASIO driver is még telepítve van a gépen (mint pl. az ASIO4ALL), akkor elképzelhető, hogy "tévedésből" azt állítja be magának automatikusan a program, és attól nem indul. (Az X2-nek már csak hardverkulcsként kell a hangkártya; ott ilyen gond nem lehet. Az X3-hoz meg már az sem kell.)

A Proteus VX nálad stand-alone-ként elindul? Ezt esetben tulajdonképp szerencséd van... Én még eddig bárhol próbáltam ki, annyit láttam belőle, hogy azonnal az indítása pillanatában összeomlik, és kilép. (Még csak a hibaüzenetig sem jut el...)

Az E-MU összes szoftverfejlesztőjét elektromos korbáccsal kéne kergetni... B)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...