Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Bluetooth fülhallgató


+Vader

Kérdés

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

  • 0
1 órája írta +Vader:

van-e olyan bolt, ahol ilyesmit ki is lehet próbálni?

"Az alábbi helyeken lehet fejhallgatókat kipróbálni.

 

- Akusztika (Budapest)

- Audio Centrum (Budapest)

- Audio Partner (Budaörs)

- BaSys (Törökbálint)

- Denon Márkabolt (nem csak Denon, Budapest)

- Fejhallgatópláza (Budapest, Debrecen, Győr)

- Friendly House (Budapest)

- Hit Space (Budapest)

- Media Markt (sok helyen az országban)

- Nomono (Budapest)

- Octogon Audio (Budapest)"

(a lista másik fórumból való és vannak benne elavult dolgok is azért!)

https://itcafe.hu/tema/vezetek_nelkuli_fejhallgatok/friss.html

 

Link to comment
Share on other sites

  • 0
3 órája írta +Vader:

Nyolcezer hozzászólás, hehe...

Másképp teszem fel a kérdést

Jó, hát nem kell azt végigolvasni, :D elég ott is csak kérdezni, de akkor nem erőltetem, csak azért ajánlottam, mert nekem is soxor segítettek már arrafelé célirányosan. (Kb. ott nem hetente keletkezik 3-4 új hsz., mint a ménemszólon. :) Kvázi hamarabb jön(ne) adekvát segítség is, jóval több felhasználótól. Érdemes több lábon állni.) ;)

Szerkesztette djuice
Link to comment
Share on other sites

  • 0
5 órája írta +Vader:

Ha valaki használ ilyet, ami bevált (egészséges árfekvésben), ne habozzon megosztani velem a típusát.

Ha ez ér másodkézből, pl. 2 éve decemberben írták. Ok, 150€ de na!

(csak úgy véletlenül belefutottam...)

 

"5000 óra teszt/review olvasgatás után, rendeltem egyet a német ebayről.

Nem akartam a világ legdrágább fülbedugóját rendelni, mert ezek nálam fogyóeszközök. Hol elveszítem, hol tönkre mennek, megsérülnek, stb.és az akkus cuccok amúgy sem az örökkévalóságnak készülnek. (Nemúgy mint pl. egy pár Bowers & Wilkins hangsugárzó pár, amit jellemzően egyszer vesz meg az ember egy autó árából és élete végéig kénytelen a hangját elviselni) :DD

Ami fontos volt nekem ebben a kategóriában, hogy meg kell, hogy közelítse a hangzás a vezetékes audiofil dugós eszközöket.

Sajnos tesztek alapján nem egyszerű jól választani, mert az ízlés egy nagyon furcsa dolog, még szakmai berkeken belül is. Vitatkozni meg értelmetlen azon, hogy ha valakinek más tetszik.

A Cambridge Audio a kisebb cégek közé tartozik és mindig híresek voltak a kiemelkedő ár/érték arányról. Ebben az esetben sincs ez másként. A Melomania 1 ára 150 EURO ami nem kevés pénz 10 deka áruért, de pl sokkal jobban szól mint 10 deka párizsi 2 EURÓÉRT! :)
Viccet félretéve, ez a cucc bőven a duplájába és még jóval többe kerülő eszközök ligájában versenyez.

Nem írok technikai adatokat, azok könnyen leguglizhatók. Inkább olyat írok, amihez ki kell próbálni, hogy tudd milyen. Pl. 9 órát adnak meg egyszeri töltéssel. Én háromnegyed hangerőn pont 12 órája használom és úgy tűnik soha nem fog lemerülni! :)

Egy ideje a lányom BOSE soundsport free-jét használtam napi szinten és azt hiszem az egy nagyon jó összehasonlítási alap.

Aki a teret kitöltő tiszta de basszus centrikusságot keresi az nagyon jól jár a BOSE cuccával, én is szeretem, de ez az angol manufaktúrában készült füldugó mást tud.

Aki tiszta hangképre vágyik, tisztán elválasztható hangszereket akar hallani, a zene természetes világát akarja inkább jobban átélni, és nincs kedve 1000 EURÓKAT kifizetni egy 2-3 évre tervezett kiegészítőre, annak lehet érdemes rápróbálnia erre a készülékre.

Heavy-Metált leszámítva, mindent jobban élvezek a cambridge audio termékével. A gitárok a felvételeken úgy szólnak, mintha itthon én dugtam volna rá a gityómat a Marshall-ra. Az akusztikus gitárok lélegeznek két akkord között, a dobok belépése pedig nem nyom el minden más hangszert de mellőzi azt a kellemetlen hangot amikor a pergő idegesítő cicergő hangot produkál, ilyet sokszor hallok még jóval drágább eszközökön is.

POP, JAZZ, KLASSZIKUS már-már vezetékes magasságokban. A hangerő mesterségesen leszabályozott, így nagyon messze van a torzítás. Ha nem telefonnal hajtjuk meg, hanem valami jobb minőségű minimum FLAC/DAC-os valamivel (de lehet már egy laptop is nagy előrelépés megfelelő SW-el) elképesztő zenét rajzol a fülekbe. Telefonra is érdemesebb a spotify-t mondjuk Tidal-ra váltani, ha fontos, hogy ezek a kis kütyük mindent kihozzanak magukból.

150 EURO sok pénz-e vagy kevés, az mindenkinek egyéni megítélése.
*Az viszont biztos, hogy true wireless kategóriában ennyiért általában nem kapunk kiemelkedő dolgokat.

Ennél a kis CA-nál lehet kapni jobbat, szebbet, komfortosabbat de azok legtöbbje sokkal drágábba kerül ennél.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Köszönöm, ez étvágygerjesztő leírás volt, épp csak az ára kívül esik a komfortzónámon...

Hozzáteszem, hogy már olvastam olyan ismertetőt is, mely szerint nincs utcai használat során hallható különbség a százezres meg a hatezres termék közt.

Úgyhogy el is szántam magam egy ilyen óccsóra.

Majd megírom, mi hogy szar

Link to comment
Share on other sites

  • 0
39 perccel ezelőtt írta +Vader:

csak az ára kívül esik a komfortzónámon...

Ebben egyet tudok érteni. Én fejesért sem adnék annyit, nem hogy fülzsírpiszkálóért (zsugori vagyok e téren magammal). :) De vannak akiknek a minőség nem enged kompromisszumot, akár ilyen szinten sem pl., de ezen én már csak nevetek (konfortzónán belülről). :D

https://hardverapro.hu/apro/akg_k1000_fejhallgato_fejhangszoro/hsz_1-100.html

 

Link to comment
Share on other sites

  • 0
2 órája írta +Vader:

Köszönöm, ez étvágygerjesztő leírás volt, épp csak az ára kívül esik a komfortzónámon...

Hozzáteszem, hogy már olvastam olyan ismertetőt is, mely szerint nincs utcai használat során hallható különbség a százezres meg a hatezres termék közt.

Úgyhogy el is szántam magam egy ilyen óccsóra.

Majd megírom, mi hogy szar

Nem akartam beleszólni, mert nem annyira értek én az ilyen dolgokhoz, de (pont ezért talán) én is így gondolom. Mondjuk nem utcai használatra (mert ott nem hallgatok zenét), hanem hosszabb vonatutakra vettem egy hatezres Xiaomi Airdots 2-t, arra teljesen jó, nincs vele semmi gondom (és ahhoz képest még jól is néz ki :)).

Link to comment
Share on other sites

  • 0
54 perccel ezelőtt írta +Vader:

Én naponta vonatozom. Ha hangerőben bírja, ez is jó lehet. Persze nekem még "agybadugós" fülesem sem volt soha....azok is használhatók???

A hangerő terén sem volt gond vele soha, hallok mindent rendesen. És azért is szeretem, mert praktikus(an kicsi), nem foglal sok helyet.

Link to comment
Share on other sites

  • 0
21 órája írta +Vader:

nekem még "agybadugós" fülesem sem volt soha....azok is használhatók???

"In-ear"

Ez esetben ha egy idő után nyomná a füled és fájna, akkor olyat kell nézni először is, amin a fülharang szilikon is cserélhető is jól illeszkedik +kényelmes!

Nekem volt fülklipszes cucc régebben (1700Ft-os Auchanos Hama :) de többet már nem vállalnám). Hangja oké lett volna utcára is, de fél óra után a jobb oldalit le kellett venni, mert nyomta, fájt a fülem tőle. Na de ez amúgy sem olyan minőség, amire vágynál még azért :) csak az ergonómiát is muszáj ezeknél figyelembe venni ilyen téren. S egy drágább cucc sem biztos, hogy kifogástalan, mert mindenki füle más egy kicsit, hogy minden kényelmes lenne neki.

Szerkesztette djuice
Link to comment
Share on other sites

  • 0
Ekkor: 2021. 12. 10. at 21:35 írta +Vader:

Reméltem, hogy legalább látok valami hasonlót a vezetéknélküliek közt, de eddig nem.

Nekem most ezt reklámozzák hírlevélben, ha a JBL-ek neked nem túl gagyik. 

https://edigital.hu/fulhallgato/jbl-t115-true-wireless-bluetooth-fulhallgato-feher-p807388?sc_src=email_10184803&sc_lid=533056997&sc_uid=ky8j3a7sqs&sc_llid=345031&sc_eh=739e326d328511021&utm_source=HU-hirlevel-211216-xmas2&utm_medium=email&utm_campaign=dec21_xmas2-jbl-t115-true-wireless-bluetooth-fulhallgato

 

Link to comment
Share on other sites

  • 0
3 órája írta +Vader:

végigzongoráztuk, negyven percben nulla eredménnyel

Furi. Azért ez nem kíván űrhajós előképzettséget, bár a füles hibája lehet akadályozó tényező. 3 teló az már kevésbé. Ezekhez még a felderítési láthatóság sem kell, csak az eszközön meg a telón is elindítani a felderítést, megfelelő tétel kiválaszt (telón) és már csatlakozni is kéne (pl. egy hangjeltés kíséretében).

Amúgy én is inkább kanóc párti vagyok. A BT valamicskét ront is átvitelkor a hangminőségen az átalakításkor, +akksit töltögetni kell, +könyebb elhagyni, mint amikor a drót végén csüng a gombóc. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Válaszolok a kérdésre...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...