Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Milyen Ház a jobb? tégla / vályog / könnyű szerkezetes?


Zongilog

Kérdés

  Ház / lakás vásárlását fontolgatom, mert a panelből akusztikai szempontból elegem lett. Milyen lehetőségek vannak többnyire? van ügye tégla, vályog, ytong, kő falazattal, van fa ház, meg ritkán a könnyű szerkezetes ház. Akusztikai szempontból kérdezném hogy melyik milyen.  csak a téglát és a panelt ismerem.  pl. éneklésnél a téglánál hihetetlenül inspiráló amikor pl. a mélyebb tartományoknál érzem, hogy a fal együtt rezeg a hangszálaimmal, felerősítve annak erejét. panelnél ez nincs, ott nagyon hiányzik ez. a panel plusz behozza a sarkoknál a mély bebúgást, meg ezt a hülye csarnok szerű visszhangot. Tehát éneklés, zongorázás és egy másik stúdió helységben felvétel és monitoron visszahallgatás lenne a cél.  melyik fajta ház milyen előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik? melyik hozza a téglánál megszokott feelinget?

Szerkesztette Zongilog
Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

  • 0
19 órája írta Zongilog:

  Ház / lakás vásárlását fontolgatom, mert a panelből akusztikai szempontból elegem lett. Milyen lehetőségek vannak többnyire? van ügye tégla, vályoggal, ytong, kő falazattal, van fa ház, meg ritkán a könnyű szerkezetes ház. Akusztikai szempontból kérdezném hogy melyik milyen.  csak a téglát és a panelt ismerem.  pl. éneklésnél a téglánál hihetetlenül inspiráló amikor pl. a mélyebb tartományoknál érzem, hogy a fal együtt rezeg a hangszálaimmal, felerősítve annak erejét. panelnél ez nincs, ott nagyon hiányzik ez. a panel plusz behozza a sarkoknál a mély bebúgást, meg ezt a hülye visszhangot. Tehát éneklés, zongorázás és egy másik stúdió helységben felvétel és monitoron visszahallgatás lenne a cél.  melyik fajta ház milyen előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik? melyik hozza a téglánál megszokott feelinget?

Roppant erdekes felvetes.

Nyilvan az osszes kozul a panel a legrosszabb, de pl nekem a legjobb munkaim panelben keszultek, nem a felvetel, bar abbol is volt 1-2, aminek vagy jol allt, vagy nem volt tul zavaro, hanem foleg hangszereles meg mix. Tegla epuletben is dolgoztam, azt en is szeretem nagyon. A fa/ronkhazat el tudom kepzelni, hogy nagyon jo legyen ilyesmire, de konkret tapasztalat nincs, es ronkhazat azert ritka talalni. A valyog jo nehez, es nem tul merev, szal azt is el tudom kepzelni nagyon jonak, de azt meg sok pocsoles egyben tartani. A konnyuszerkezetes viszont...

... tud nagyon jo lenni, mert maga a fal vastagsaga es minosege (szerintem) nem befolyasolja jobban a megszolalast, mint a helyiseg alakja, a felulet fajtaja (meszelt, lamberia, habtapeta, a nyers ronkok felulete) es az alkalmazott akusztikai kezeles.

Biztos, hogy sokat szamit a fal szerkezete, vastagsaga, tomege mind hangszigetelesi, mind belso akusztikai szempontokbol, de szerintem hazat/lakast elsosorban aszerint valassz, hogy neked megfelelo kornyeken, elvart felszereltseggel es allapotban olyan felepitesu legyen, ami kiszolgalja a kenyelmedet, es amiben a studiodnak IS van megfelelo hely. Ja, es amit meg is engedhetsz magadnak.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Válaszolok a kérdésre...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...