Jump to content
Ménemszól.hu

Dr. ZeneHouse műsora meg még valami...


A/D

Recommended Posts

Biztos másik is tudtak róla, ugyanis nem mai hír, csak lusták voltak ide bepostolni: a Neós Milkovics Mátyás próbál összerakni és megfejteni ismert számokat minden este 19:15 és 19:35-kor az MR2-n. A rádió hallgatható a hagyományos módon, vagy az interneten keresztül is.

A projekt mindenképp szenzációs: egyrészt Mátyás (vagy más nevén Milka) kellően zizzent ahhoz, hogy ezt csak úgy csinálja, úgy tudom teljesen karitatív alapokon (utóbbiról majd még egy-két szót hamarosan). Pedig ez nem kevés munka. Másrészt vérprofi a csávó. Személyesen is rengeteget szoktunk értekezni szintetizátorokról, így első kézből állíthatom, hogy mind lexikális, mind gyakorlati szinten kivételes képesség (és technika!!!) birtokában van, ráadásul tök jól adja elő a mondanivalóját.

A műsor legfőbb jelentőségét abban látom, hogy zenekedvelőket mozgathat abba az irányba, hogy felismerjék: ezek a dolgok otthon, akár egy számítógéppel is összehozhatók. Az összes hibája pedig talán az, hogy a műsort rendkívül rövidre vágják, pedig a hallható, hogy az általa elkészített változatot döbbenetesen jól kidolgozta.

Itt jövök én, aki összekötöm a szálakat: megkérdeztem Milkát, hogy van-e kedve house-kodni a Hit Space roadshow-n. Nemhogy igent mondott, de még lelkesedett is! Tehát a szolnoki és pécsi érdeklődőinknek lelkességükért hálába megnyertük őt is előadónak. Hangszert is mutat be, illetve pár dalt szétboncol, és ott előttetek összerakja. Mi több, ott fog lófrálni a többi Hit Space-esekel, és mindenkivel beszél szintetizátorokról, zenéről, aki csak meg akarja őt kérdezni. Azt hiszem, ez a szint, amiért a pestieknek is érdemes lesz leutazni. (És amint említettük, az esemény után bevesszük Szolnok, majd az azutáni héten Pécs éjszakáját is, aki jön, az velünk tart alapon)

A műsorból sajnos az MR2 nem rakott fel csak pár részt, de itt találtok epizódokat archívban.

A szavazók közül a naptári eseményre még nagyon kevesen nyomták meg a részt kívánok venni gombot, úgyhogy most nagyon hamar

Az esemény részleteiről, pontos programról, helyszínről (ez Szolnokon a Tisza Hotel, Pécsen pedig Corso Hotel lesz) hamarosan tájékoztatunk benneteket, mihelyst véglegesednek az utolsó részletek is.

Nektek továbbra sincs más dolgotok, csak lelkesedni, és hálálkodni :) Akkor tudjuk, hogy jó úton járunk, lesznek demók, workshopok, videók, és még ki tudja. A cég fizeti a számlát :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...