Zsigri Bálint Létrehozva February 27 Share Létrehozva February 27 Sziasztok! van egy olyan vágyam, hogy a mopho x4 szintimet megszabadítom a billentyuktol es a haz azon reszetol amire nem esnek potik/egyebek. a kerdesem az, hogy van e itt koztunknolyan aki jartas ilyen atepitesben? minden tapasztalatot meghallgatok mielott beleugrok a sztoriba! koszi! B Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 DutchFlowers Válaszolta March 30 Share Válaszolta March 30 (szerkesztve) Ekkor: 2022. 02. 27. at 12:18 írta Zsigri Bálint: Sziasztok! van egy olyan vágyam, hogy a mopho x4 szintimet megszabadítom a billentyuktol es a haz azon reszetol amire nem esnek potik/egyebek. a kerdesem az, hogy van e itt koztunknolyan aki jartas ilyen atepitesben? minden tapasztalatot meghallgatok mielott beleugrok a sztoriba! koszi! B Konkretan ilyen nincs, de elektronikai szempontbol nem szabad, hogy nagy kihivas legyen, es ezt le is tudod tesztelni komoly befektetes es rombolas nelkul: Csavarozd szet a cuccot, es huzd le rola a billentyuzetet, elvileg egy szimpla szalag-kabellel fog csatlakozni az alaplaphoz. Persze a pitch bend es mod wheel-t is huzd le. Elvileg ezek nelkul is tokeletesen mukodnie kell a cuccnak, amirol meg is bizonyosodhatsz, ha ilyen allapotban bekapcsolod a muszert. En meg nem lattam olyan szintit, ami ne mukodne eltavolitott billentyuvel es kerekekkel, de kivetel eppen lehet a mophox4, azt ugyanis meg sosem szedtem szet, mert meg soha nem volt a kezem alatt. Namost, ha mukodik a koncepcio, akkor onnantol mar kandacs-munka. Lakatos vagy asztalos segithet a tovabbiakban. Szerkesztette March 30 DutchFlowers 1 Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Zsigri Bálint Válaszolta March 30 Szerző Share Válaszolta March 30 Szia! Tegnap lettem kész 95%on vele! Köszi azért Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kib Válaszolta March 30 Share Válaszolta March 30 2 órája írta Zsigri Bálint: Szia! Tegnap lettem kész 95%on vele! Köszi azért Ha kész lesz teljesen, akkor jöhetne pár fotó (vagy akár videó) róla Köszi. A reddites szintetizátorfórumon szoktak lenni ilyen átépítések, mindig csodálattal nézem őket, jó dolgokat tudnak összehozni a srácok. Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Zsigri Bálint Válaszolta March 30 Szerző Share Válaszolta March 30 Nem vittem tulzasba a dokumentalast, de majd lovok valami veglegeset meg ahogy keszulgetett! 1 Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 DutchFlowers Válaszolta March 30 Share Válaszolta March 30 6 órája írta Zsigri Bálint: Szia! Tegnap lettem kész 95%on vele! Köszi azért 3 órája írta Zsigri Bálint: Nem vittem tulzasba a dokumentalast, de majd lovok valami veglegeset meg ahogy keszulgetett! Grat, es varjuk! 1 Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Koródi Csaba Válaszolta March 31 Share Válaszolta March 31 21 órája írta Zsigri Bálint: Nem vittem tulzasba a dokumentalast, de majd lovok valami veglegeset meg ahogy keszulgetett! Én is nagyon kíváncsi vagyok. Nálam is vannak hasonló elképzelések időnként 1 Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Popular Post Zsigri Bálint Válaszolta March 31 Szerző Popular Post Share Válaszolta March 31 Tulajdonkeppen vagas es hajlitas volt, az oldallapokat meg nem tettem fel, masikat vagok rajuk majd:) egyebkent jo kis folyamat volt, egy jo baratom aki lakatos elvitte a muhelybe hajlitani, a vagast meg a foldszinti studio udvaran megcsinaltuk! 3 1 Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 djuice Válaszolta March 31 Share Válaszolta March 31 Ilyen before - after fotó lenne az igazi. Nekem is volt egy ilyen dédelgetett álmom, én egy Yamaha MX49-et vettem pár éve hasonló célból, de aztán nem bántottam, többet jelentett annál. Szóval én úgy gondolkodtam, hogy csak kihámozom a belsejét és építek köré egy teljesen új dobozt, hogy ha mégis 1x eladódik, akkor csak visszaszerelem az egészet a bendőjébe és annyi. Nézegettem olyan projekteket pl. erősítő házi építésénél, hogy fa (rétegelt lemez) vagy épp festett acél, alu volt a háza, az előlap meg plexi, ami belső felén feketére fújt. Ez mondjuk hifinél dizájnos, zongoralakk szerű "hamisságot" kölcsönöz, hangszernél viszont marhára tükröződő felületet. Ellenben belül feliratozható, utána a fekete fedőréteg absz. konzerválja, közrezárja a plexivel, garantáltan kopásmentessé teszi. A kulcskérdés a gombok, potik, kijelzők helyének kivágása, bevallom erre nem sok ötletem volt, pláne szögletes gomboknál, de valahol biztos létezhet ezekre is precíziós megoldás. 1 Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 DutchFlowers Válaszolta April 4 Share Válaszolta April 4 Ekkor: 2022. 03. 31. at 17:32 írta Zsigri Bálint: Tulajdonkeppen vagas es hajlitas volt, az oldallapokat meg nem tettem fel, masikat vagok rajuk majd:) egyebkent jo kis folyamat volt, egy jo baratom aki lakatos elvitte a muhelybe hajlitani, a vagast meg a foldszinti studio udvaran megcsinaltuk! Szuper, nagyon baba! Ekkor: 2022. 03. 31. at 21:31 írta djuice: Nekem is volt egy ilyen dédelgetett álmom, én egy Yamaha MX49-et vettem pár éve hasonló célból, de aztán nem bántottam, többet jelentett annál. Nekem az oreg K4-es Kawai-omra var hasonlo sors elobb-utobb. 1 Válasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kérdés
Zsigri Bálint
Sziasztok!
van egy olyan vágyam, hogy a mopho x4 szintimet megszabadítom a billentyuktol es a haz azon reszetol amire nem esnek potik/egyebek.
a kerdesem az, hogy van e itt koztunknolyan aki jartas ilyen atepitesben?
minden tapasztalatot meghallgatok mielott beleugrok a sztoriba!
koszi!
B
válasz erre a kérdésre
Recommended Posts