Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Clavia Nord Modular G2 Mikrofon bemenet


Klein03

Kérdés

Sziasztok!

Lenne egy kérdeésem.

Van egy Clavia Nord Modular G2-esem,és e mellé vettem egy mikrofont(Behringer ECM8000).

Szeretném a mikrofont a Moduláron keresztül használni,de nem találom azt az opciót a Modularon belül ami lehetővé teszi,hogy fel tudjak venni vele!

Hol van ez az opció?

Ha tud nekem valaki segíteni,azt meg köszönném!

Peace!

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Nem tudom mit értesz pontosan felvétel alatt, mert felvenni a G2 nem tud. A mikrofon jelét be tudja vinni a szintézisbe. Értelemszerűen olyan patch kell, ami erre van felprogramozva: tehát nem beállítás, hanem patch függő a dolog.

Link to comment
Share on other sites

Ugyebár a modularom össze ven kötve egy keverővel amire szintúgy rávan kötve a mikrofonom is!

Na fantom táp bekapcsol,és már is jó a mikrofon,de a modular progin belül van valami beállítás,és ha ez meg lenne akkor iszonyat hangokat tudnék kreálni!

Mindezt a Logic Pro rögzitené természetesen és nem a G2!

Ezt az opciót nem találom a moduláron belül! :(

Link to comment
Share on other sites

Ez nem opció, hanem modul(ok):

2-IN (a 4 bemeneti csatornából 2-t tudsz routolni)

4-IN (mind a 4 bemeneti csatornát routolni tudod)

A mikrofon a modularra legyen kötve, kivéve ha csak engine-ed van, mert annak nincs miki előfoka, akkor azt vagy külön előfokról húzd vonalon be, vagy a mixer pre-fader aux-áról.

A modulokból kinyerhető audio szabadon patchelhető, oda kötöd ahova a akarod. További magyarázat azért fölösleges, mert többszáz oldalt tele lehetne írkálni, de a témában (moduláris szintetizátorok) rengeteg szakirodalom van a neten, sőt a G2 manual-t is ajánlom, sokat segít.

Egy szó mint száz, akármelyik patch-be be tudsz illeszteni egy 2-IN-t és nyugodtan kötözgetheted, kisérletezgethetsz.

Link to comment
Share on other sites

Szai lolfactory!

Köszönöm a segítséget!

Igen enginem van!

Ez van rákötve egy keverőre,és a mikrofon is a keverőn van.

Na majd ha haza értem megnézem amit írtál!

Lehet még igénybe veszem a segítséged,ha nem baj? :)

Peace!

Egy csöppet sem baj. Évekig nyúztam G2-t, imádom. Csak azért adtam el, mert soha semmi mást nem csináltam vele, mint kisérletezgettem. De sajnos mivel a lehetőségek tárháza végtelen, ezért soha semmi eredmény nem született. De ez nem a cucc hibája, az zseniális. Én váltam mindig dekoncentráltá, valahányszor bekapcsoltam.... :D De legalább jól megismertem. :)

Link to comment
Share on other sites

Szia lolfactory!

Hát nekem ez még eléggé bonyolúlt!

Így még nem próbáltam az engine-t!

Tudnál nekem úgy segíteni,elmagyarázni ezt a dolgot,mintha egy debil gyereknek kéne elmondanod? :D

Fogok egy aditt patch-t igaz?

Azon belül?

..........

Előre is Köszönöm!

Peace!

Link to comment
Share on other sites

Uhh, looks like we're gonna have a funny afternoon.

Ez azért tényleg nem ilyen eccerű, ez tényleg sokszáz oldalas szakirodalom, meg amellé még a sokévnyi tapasztalat. Hol kezdjem? Hol tartasz?

Alapvető szintézis típusok megvannak? Azok logikai működése megvan? Ha igen, akkor mi a kérdés??? :D :D :D

Link to comment
Share on other sites

A mikrofont előerősíted. Vagy külön előerősítővel, vagy a mixer-ről húzod le pre-fader aux-ról, a fader-t meg nyilván lehúzod nullára, hogy azt halld, ami a G2-n keresztül megy. Na ezt, az immár vonali szintű jelet benyomod a G2 line in 1-ébe (mondjuk).

Patch-be behelyezni úgy tudod, hogy megnyitod a G2 editorát, kiválasztod a patchet, amibe be akarod applikálni a hangodat, teszel bele egy 2-IN modult, azt az IN 1/2-re kapcsolod, ekkor már látnod kell a modul kimenetén ha belebeszélsz a mikibe, hogy érkezik a jel. Na azt a jelet (ha az 1-esre dugtad a mikit, akkor az L lesz) tudod utána bárhova bekötni az audió (piros) körbe, vagyis az onnan kihúzott kábelt gyakorlatilag minden piros körrel jelzett lyukba bele tudod szúrni. Szóval gyakorlatilag akármit csinálhatsz a jellel, és ezért lenne jó tudni, hogy mit is akarsz vele csinálni végülis, mert úgy sokkal könnyebb segíteni.

De mondjuk legyen egy elég hétköznapi felhasználási mód: vocoder. A neten rengeteg vocoder patch van, de nem tudom melyik jó, vagy melyik működik, úgyhogy akkor építsünk egyet:

Válassz ki egy viszonylag egyszerű szintetizátor patch-et, és töltsd be SlotA-ba. A patch-ben keresd meg a output modult (valószínűleg egy 2-OUT lesz), de arról ismered fel könnyedén, hogy 1. tudod, hogy hogy néz ki :P, 2. a szinti logikájában az az utolsó modul, amibe 1 vagy 2 audió (piros) kábel megy, és ott a vége fuss el véle. Azért jó, ha primitív szintit választasz, mert igazából a vocoderhez egy mono jel kell, lehetőleg soksok felharmónikussal, tehát a filter legyen jó magas szűrésre állítva, meg ha lehet ne legyen rajta effekt, de a kísérlethez azok végülis maradhatnak. Na mindegy, mihelyt azonosítottad a 2-OUT-ot, azt állítsd át OUT 1/2-ről BUS 1/2-re. Ha mindent jól csináltál, akkor a szinti, ami eddig szólt, mostantól nem szól. Tökéletes.

Menj Slot B-be, és tegyél be 2db 2IN modult, egy vocoder modult (a filterek között találod), és egy 2OUT modult. Az első 2IN-t állítsd IN1/2-re (miki), a másikat meg BUS1/2-re (szinti), a miki jelét (IN1/2 L piros négyzet) húzd be a vocoder ctrl inputjába (bal felső piros karika), a szinti jelét (BUS1/2 L piros négyzet) meg a vocoder synth imputjába (jobb alsó piros karika), ezután a vocoder kimenetét (jobb alsó piros négyzet) kösd be a 2OUT modul L vagy R vagy mindkettő piros karikájába, alapból OUT1/2-re van állítva és az úgy van jól. Ha mindezzel végeztél, akkor igazság szerint ha egyszerre beszélsz a mikibe, és nyomsz valamit a billentyűzeten, akkor láss csodát működnie kell. Ha nem, akkor valamit rosszul csináltál.

Annyit hagy kérdezzek tőled, hogy mennyi ismerettel rendelkezel a moduláris szintikről, illetve hogy a G2 kézikönyvét olvastad-e már?

A fentieket egyébként meg lehet csinálni magában a szinti patchben is (Slot A), csak azt úgy sokkal nehezebb elmagyarázni. Ez a disclaimer a szakértőknek szól, hogy ne nézzenek noobnak... :D

Link to comment
Share on other sites

Szia!

Köszi a segítséget ismét!

Amit leírtál megcsináltam,de nem szól :(

Elrontani nincs mit,mert ez még nem a bonyolúlt része volt a dolognak,de valami nem oké!

Kézikönyvet nem tudtam elolvasni,mert az angolom nem a leg jobb,és magyar fordításban nem találtam meg! :(

Moduláris szintikről még nem sok az ismeretem,az engine-t is most tanulmányozgatom!

De érdekel,csak sajnos én az a típus vagyok aki segítségre szorúl! :(

Ha tudnánk egy skype címet cserélni vagy egy telefon számot annak nagyon tudnék örülni.

Nem akarlak feltartani,de elkél a segítség! :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...