Jump to content
Ménemszól.hu

lapdog

Recommended Posts

A pofátlan arc, aki feladott egy apróhirdetést, Elektron Machinedrum SPS-1UW+ MKII dobszinti 790 000 Ft-ért, én vagyok. Előbb 850-ért, de aztán jött a hatósági ár. Úgy tűnik, szereztem néhány kellemes és néhány kellemetlen másodpercet ezzel pár embernek. 

Azzal kezdem, hogy ma ez a piaci ár, sőt ez annál alacsonyabb is, látjuk, ha körülnézünk a nemzetközi oldalakon. Ennyi. Ez van. A konkrét darab kifogástalan, hibátlanul működik, patika állapotban van, plusz adok hozzá mindenfélét. Aki nincs képben, esetleg tudakozódjon, mielőtt kiröhög. A tévedés lehetőségét is számba veszem, bár inkább hanyagságnak nevezem, hogy mondjuk valaki összetéveszti egy sima MKI verzióval, ahhoz nem tudok mit hozzátenni.
Ez a gép még mindig a világ egyik legjobb dobszintije, de ez csak az egyik ok, amiért az ára nem le, hanem folyamatosan felfelé megy évek óta. A másik, hogy kevesen akarják eladni (habár ez valószínűleg az előbbi okra vezethető vissza), viszont van rá kereslet. Ettől még mindig döbbenet, hogy a piacon 1 millió forint körüli áron is található, és nem vagyok benne biztos, hogy nem fogják megvenni. Mondom, számomra is durva, de ez van.
Szóval lehet mondani, hogy az ár nem reális, csak az nem igaz. Ugyanis pont hogy reális, amennyiben ilyen most a piaci helyzet, és mondjuk, elfogadjuk, hogy minden annyit ér, amennyit adnak érte. Eléggé úgy tűnik, hogy a Machinedrum (a Monomachine-nal kézenfogva) elindult a vintage cuccok megkérdőjelezhető ösvényén, és az árak csak még magasabbak lesznek a jövőben, főleg, hogy amire ez a gép képes, az egyedülálló.
Amúgy a legtöbben csöndben elfogadják, hogy egy Roland TB-303 másfél-két millió körül mozog ma, hát igen, az acid meg minden, pedig az a gép technikailag aztán végképp nem indokolja a hype-ot, bár én is imádom a hangját. Nekem például ez nem ér meg annyit, a negyedét se nagyon, de nem küldök lesajnáló üzenetet annak, aki árulja.

Félreértés ne essék, ez nem az a kategória, amikor valaki, egy korábbi posztban olvastam, 60 ezerért árul valamit, ami a boltban 60 900.

Persze látom én is, hogy egy ilyen összeg a rezsicsökkentés országában nem néz ki jól, de közben azt is hiszem, hogy itt is van, aki tudja, mi ez a készülék, megér neki ennyit, és még pénze is van rá. Egyébként külföldi oldalon hirdettem, először eszembe sem jutott, hogy feltegyem a ménemszólra, aztán mégis, hátha itthon is kell. Kicsit olcsóbban, bár így is számítottam a negatív reakciókra, sikerrel.
A jelenség szerintem is furcsa, hogy már ennyibe kerül a MD. Ha nem ennyibe kerülne, nem adnám el, igen jó hasznát veszem, a legjobb, leghasznosabb, legkomplexebb dobozom. Nincs titok, ez az a pont, amikor én is elgondolkodtam, megválok tőle.

Még mindig hiszem, hogy a legtöbben nem rosszindulatúak, sokan csak sajnálják, hogy egy ilyen kibaszott jó és sokak által óhajtott gépért ma ennyit kellene fizetniük, én is vagyok így pár cuccal. A tájékozottság sokat segít a tapasztalatok feldolgozásában, így megspórolható a mérgelődés, meg az ehhez hasonló mentegetőzés.

☮️

Sajnálom, hogy mások a saját szűkösségük miatt zaklatnak. Be kell látni: a minőségi hangszerek soha nem volt és soha nem is lesz olcsó műfaj. Rengeteg minden van, ami nagyon sokba kerül aztán majd úgyis kiderül, hogy valóban ér-e ennyit valakinek. Minden esetre sok sikert az eladáshoz!

4 órája írta mgl:

Sajnálom, hogy mások a saját szűkösségük miatt zaklatnak. Be kell látni: a minőségi hangszerek soha nem volt és soha nem is lesz olcsó műfaj. Rengeteg minden van, ami nagyon sokba kerül aztán majd úgyis kiderül, hogy valóban ér-e ennyit valakinek. Minden esetre sok sikert az eladáshoz!

köszi! az a helyzet, hogy egy barátommal való konzultáció után meggondoltam magam, mégsem adom el, levettem a hirdetést. nekem nem a padláson porosodik, hanem igen jó hasznát veszem, egyszerűen nem tudnám pótolni. de a poszt azért érvényes.

36 perccel ezelőtt írta lapdog:

köszi! az a helyzet, hogy egy barátommal való konzultáció után meggondoltam magam, mégsem adom el, levettem a hirdetést. nekem nem a padláson porosodik, hanem igen jó hasznát veszem, egyszerűen nem tudnám pótolni. de a poszt azért érvényes.

Szerintem jól teszed, zseni kis hangszer, az értékek meg amúgy is szubjektív kérdések.