Jump to content
Ménemszól.hu

Hybrid Harpsichord a Sound Magic-től


clinteastwood

Recommended Posts

A Hybrid csembaló Kirckman 1770-ben épült hangszerén alapszik. Ez a régi hangszer híres az egyedi és kivalló minőségű hangjáról, és bár egy nagyon öreg, több mint 240 éves hangszerről beszélünk, meglepően jó állapotban maradt fenn.

Ahhoz, hogy ez a hangszer mindenki számára elérhető legyen a Sound Magic gondosan vette fel a hangmintákat, egy díjazott különleges Hybrid modellező technikával. A felvételi stádiumban számos neves Brauner VMA mikrofont használtak, amit manapság a legjobb mikrofonok között tartanak számon, erre a célra. Ezen kívül felhasználtak még API erősítőket és DCS analóg és digitális átalakítókat.

Az a csembaló plug-in biztosít mindent, amire szükséged lehet a jó hangzás eléréséhez, nagyon sok különböző stílushoz alkalmazható. Előny a szokványos plug-inekhez képest, hogy az úgynevezett NEO Hybrid Modellező technológiája folyamatosan formálja a leütött hangokat, így egy-egy hang mindig egy leheletnyivel különbözik az előzőtől. Persze ez a funkció állítható. Lehetőség van még többek között 3 mikrofon tetszés szerinti beállítására, a sajátos hangzás eléréséhez. Fontos még megemlíteni az Add-on rendszert, ami lehetővé teszi a program bővítését, illetve a beépített reverb effekteket.

Összességében egy elég jól sikerült plug-inről beszélünk, érdemes meghallgatni a demoit:

http://www.supremepiano.com/demo/harpcdemo1.mp3

http://www.supremepiano.com/demo/harpcdemo2.mp3

http://www.supremepiano.com/demo/harpcdemo3.mp3

http://www.supremepiano.com/demo/harpcdemo4.mp3

Link to comment
Share on other sites

Egész jól szól, de sajnos a lényeg az hiányzik belőle.

Az ember, a muzsika, vagy nevezzük aminek akarjuk.

Nekem ez így nagyon gép.

Mixbe viszont jó lesz bizonyos feladatokra..

Szerintem csak megküldték midivel a demó kedvéért, élő billentyűs biztosan jobbat tudott volna. Másfelől tényleg egész jóra sikeredett.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...