Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Akai S2000 - EMU kompatibilitás?


zeninjam

Kérdés

Üdv mindenkinek!

Nemrég egy jóbarátom megdobott egy Akai S-2000-rel, mondván hogy ő úgysem használja, és épp

hallotta hogy én meg egy teljesértékű szemplerre vágyok már egy ideje. A gép teljesen jó állapotban van, az effekt opció is be van építve, szóval minden remek DE, eszembe sem jutott volna hogy ilyen nehéz SCSI perifériát találni hozzá... Találtam egy hirdetést nemrég, amiben egy külső SCSI HD szerepel, EMU formattálva, ráadásul hangminták is vannak rajt' - sok köztük szintén EMU. Kérdésem:

tud mit kezdeni az S2000 az EMUra formázott HDvel? És az EMU formátumú hangmintákkal?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Jó zenélést és egészséges hangszereket hozzá :)

Z

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Nem. Csak CD-ről tud olvasni és csak EIII formátumot ha jól emlékszem. EOS-t, Emaxot pl. nem (EOS = Emulator IV és társai).

Itt szoktak lenni SCSI meghajtók. És persze Vaterán meg Ebayen, nem ritkán a Bolhapiacon (PeCsa).

Én igazából vinyót nem használnék, Syquest ill. MagnetoOptical párti vagyok.

Ha valaki egy all round samplert szeretne vásárolni, kizárólag EMU Ultrában gondolkodjon (Esynth, E5000,E6400,E4Xt és E4Platinum a nyerők, főleg a legutóbbi egy igazi monszter). Az ráadásul IDE vinyót is eszik (be lehet szerelni). Hangban, szpídben, UI-ben nehéz überelni. Az Ultrák olvassák a legtöbb fileformátumot, és egész jól. A nagyobb gépekben ASCII billentyűzet port is van, öröm használni azzal.

Szigorúan kerülném a következő samplereket: AKAI S5000, S6000, YAMAHA A3000.

És egy fontos szempont még, hogy legyen hozzá hangkönyvtár. Sőt, ez legyen a kiindulási alap. (Én emiatt is az EMUt preferálom)

És még valami: minél régebbi hangszert vesztek, annál inkább ügyeljetek arra, hogy minden legyen hozzá alapból, mert meg fogtok kergülni először az integrációtól, aztán a karbantartástól.

Link to comment
Share on other sites

A/D

Akai S5-6k-t és a Yamaha A samplereket miért nem csipázod? Mi a gond velük? Yamiról annyit tudok hogy lassú a minták betöltése.

zeninjam

Az S2000 a legkisebb samplere az Akainak, nem igazán bővítgethető nagyon, ill. nem túl sokoldalú és a RAM is kicsi, 32MB ha jól tudom. Az Emu vasakba viszont lehet aplikálni az IDE felület révén fordító adaptert, amivel a virnya teljesen kiküszöbölhető és CF kártya akasztható a végére!!! Persze ha ingyen van az S2000, nem mondom hogy cseréld le, de 30-35e. körül már ue. a kategória megvan Emuban is, ESI4000 néven és az már 128 megára bővíthető ha jól tudom, valamint polifóniában is már 64!

Ő egy nagy szakértője ennek itt: http://forum.index.h...09438&t=9083742

és itt: http://forum.index.h...60370&t=9083742

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat!

Az Akai nem egy "választás" volt részemről, inkább egy lehetőség amit megpróbáltam kihasználni, hogy kicsit ráérezzek milyen egy teljesértékű samplert használni. Nos, a perifériahiány miatt nem jutottam még el idáig, lehet nem is fogok már. Pár éve folyamatosan művelem magam a sampling terén, szakirodalmat (főleg a soundonsound-on megjelent technikai cikkeket), valamint ugyanott és más oldalakon user review-kat olvasok. Nyilván ez egy szubjektív dolog, hogy kinek melyik nagy név szimpatikus, de a sorok között olvasva azért kirajzolódik egy kép, és pl az E-mu-k kapják a leggyakrabban ezt az elég obskúrus, de annál meggyőzőbb jelzőt, hogy a megszólalásuk egyszerűen: zenei.

Vissza a lényegre: szinte biztos hogy valamiféle rack sampler kerül majd a jelenlegi setupba, amit próbáltam úgy alakítani hogy live-okra is vihessem magammal.

Ez volt az egyik ok, tudniillik a kis mérete, ami miatt képbe került már nekem is az ESI széria, valamint árban is közelebb van ahhoz amit még nagyobb lelkiismeretfurdalás nélkül tudok vállalni. Tudom hogy fasorban sincsenek az Ultra szériához, de én meg nem is vagyok egy Photek, csak egy lelkes amatőr.

AD: nagyon köszönöm a választ, tartom magam a praktikus szempontokhoz (periféria/hangkönyvtár) és akkor remélhetőleg több időt töltök majd zenéléssel mint káromkodással:)

LP-filter: hallottam már erről a floppy/zip helyére beszerelhető CF olvasó opcióról, de nem ilyen részletesen, elég biztató! kösz!

a Yamaha A-3K oprendszere elég 'furcsa' volt úgy tudom, mind a logikai felépítése, mind kezelhetősége szempontjából. viszont az A4-5Król jókat hallottam.

az S5-6Król meg itt ez a thread, én ezt futottam át, van benne egy-két okosság általában az Akai vs. E-mu témában http://www.absolute.hu/forum/contributes.php?page=2&thread=2176&order=DESC

Link to comment
Share on other sites

Ja igen, kihagytam valamit: ha már ESI széria, érdemes olyat keresni amibe bele van építve a TURBO bővítő? A legtöbb helyen azt olvastam hogy az effekt szólás nem valami meggyőző, azaz hogy többet ér az ember egy outboarddal, ha már effektezni akar. Hallott valamelyőtök ilyen kiépítésben az ESI-t?

Link to comment
Share on other sites

Ja igen, kihagytam valamit: ha már ESI széria, érdemes olyat keresni amibe bele van építve a TURBO bővítő? A legtöbb helyen azt olvastam hogy az effekt szólás nem valami meggyőző, azaz hogy többet ér az ember egy outboarddal, ha már effektezni akar. Hallott valamelyőtök ilyen kiépítésben az ESI-t?

Igen, úgy tudom érdemes a Turbosat keresni több más ok miatt is, de a linkelt oldalon a Tehtube szaktársat érdemes kérdezgetni. Ő már annyira kivesézte a dolgot, hogy szerintem csak az Emu mérnökei ismerik jobban a cuccot. :) Annyi tutibiztos, hogy az effektek nem erősségei egyik Emunak sem! A Korg, Roland, Yamaha messze előbb járt már akkor is ezen az úton, pláne ma! (pl. Motif széria, Tritonok stb....)

A/D, válasz #3-hoz kapcsolódóan?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...