Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Kurzweil PC3 startup gond


KovácsIstván

Kérdés

Üdv mindenkinek!

Nemrég beszerzett Kurzweil PC361-emmel találkoztam egy elég komoly problémával.

Bekapcsoláskor egy üres képernyő fogad,és nem hajlandó továbblépni. Amikor bekapcsolom felvillan a képernyő,minden led felgyullad egy rövid időre,aztán semmi. A kijelző világít,csak semmi kiírás nincs rajta.

Ez először csak a próbateremben fordult elő,amikor hazahoztam,akkor jól működött (elég rosszul földelt a terem hálózata,így valami helyi feszkós problémára gondoltam),ám az előbb ezt a tünetet produkálta itthon is...

Valaki más találkozott ezzel a problémával? Van valami egyszerű gyógymód rá?

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Szia!

Hétvégén pont így jártam én is, csak élesben (nekem PC3 76-om van). Cucc kipakol, összedug, bekapcsol, és az általad leírt jelenségek mutatkoztak. Kb. tízszer ki-be kapcsoltam, de semmi. Izzadás, idegeskedés, kitől kérjek hirtelen hangszert.

Aztán megpróbálkoztam az orosz módszerrel: konkrétan rába***am a hangszerre és láss csodát, bekapcsolt és azóta semmi gondja.

De érdekelne, hogy neked azóta megoldódott-e, és esetleg tudod-e, vagy valaki tud-e erre konkrét magyarázatot adni, hogy mi okozhatja ezt a hibát.

Link to comment
Share on other sites

SteveB, a leírtak alapján nagyon valósznű, hogy valamelyik belső csatlakozó érintkezési hibás, és szállításkor, mozgatáskor elmozdul. Lehet, hogy Te magad is (vagy kicsit "műszakibb" ismerős) gyorsan megtaláljátok a probléma okát egy kis (kinyitás utáni) "kábelmozgatással", de ha garanciális, akkor inkább a szervízt választanám.

Link to comment
Share on other sites

Heló!

Külföldi fórumokon kutakodás után találtam hogy, ahogy Bendi is írja, belül valamelyik csatlakozó nem érintkezik rendesen, és ez szállításkor néha helyre kerül, néha pedig elmozdul. Szervizbe igazából nemtudom van-e értelme küldeni,mert ha odafelé úton pont úgy alakul,hogy jól érintkezik,akkor nem fogja a hibát produkálni,és lehet,hogy emiatt ki se nyitják,mert "nincs hiba" (ezt is külföldi fórumon olvastam,hogy valaki így járt,ha hitszpészes a gari,akkor lehet megéri elküldeni,mert lelkiismeretesek). Amit otthon megtehetsz,hogy van egy leszedhető panel a szinti alján,amin keresztül lehet a majd megjelenő kiegészítőket telepíteni,ezt leszedve a garanciát nem sérted meg,és hátha pont látható lesz a ludas kábel (ezt szintén a külföldi fórumon javasolták).

Nekem már egy ideje nem produkál ilyen problémát,remélhetőleg helyére került az érintkező.

Remélem Neked is megoldódik mihamarabb,mert tudom,hogy nagyon kellemetlen tud lenni,ha az ember hangszere ilyen dolgot produkál. :/

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...