Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Laptop nélkül


VoX Fabri

Kérdés

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

  • 0
Ekkor: 2023. 03. 27. at 22:03 írta VoX Fabri:

Sziasztok ! Egy olyan alternatív megoldást keresek fellépésre ahol tudok már meglévő kész zenéket játszani és mixelni plusz hangokat hozzá adni a zenékhez mindezt egy stabil hardware-en laptopok nyűgjei nélkül . Ha valaki ismer ilyet ne tartsa magában ! :) 

Mi egy Boss RC505-ös loopert használunk a zenei alapok lejátszásához élőben, meg egy Novation Circuitot plusz pár hardver szintit és basszgitárt. 
Ilyen az eredmény:

 

Link to comment
Share on other sites

  • 0
Ekkor: 2023. 03. 27. at 22:03 írta VoX Fabri:

Egy olyan alternatív megoldást keresek fellépésre ahol tudok már meglévő kész zenéket játszani és mixelni plusz hangokat hozzá adni a zenékhez mindezt egy stabil hardware-en laptopok nyűgjei nélkül

Én ROLAND MC-101-en állítottam össze a műsoromat úgy, hogy az egyik TRACK-et kellett csak felhasználni a zenei alaphoz. A kész zenémet szabdaltam fel Intró, versszak, refrén, bridge... stb. szeletekre és feltöltöttem őket a dob PAD-okra. A szekvenszerben megcsináltam, hogy egy KLIP volt egy szakasz, így kiosztottam a dal teljes szerkezetét a PAD-okra sample loop-okként. A szekvenszerben játszattam le az egyes PAD-okat (dal szakaszokat) és a szekvenszerben azt is lehet állítani, hogy egy-egy szakaszt hányszor játsszon le és mi legyen a következő szakasz, amire ugorjon. Ha nem nyúlsz hozzá, akkor végig játssza az egész dalszerkezetet, de ha akarod, akkor belenyúlva meg tudod változtatni a folyamatot. Ergó sima HD lejátszónak is alkalmas, de az egyes szakaszok alkalmasak a menet közbeni változtatásra, ismétlésre.

És akkor maradt még 3 TRACK-em hogy MIDI-t játsszak bele, vagy akár élő hangszínekkel való játékra használjam.

Meglepően kicsi, meglepően jól és megbízhatóan működött és a dalszerkezetet a kanapén ülve is össze lehetett állítani :)

Amikor megváltam tőle, még nem lehetett rajta hangszínt szerkeszteni, csak Roland Cloud PRO színtű előfizetéssel DAW-ból... ezért engedtem el. Mára viszont frissítették a firmware-ét és a kis MC-101-en lehet szerkeszteni számítógép nélkül a ZEN-CORE hangszíneket... úgyhogy eléggé rá lennék újra kattanva ha lenne egy kis pénzmagom :)

Szerkesztette Koródi Csaba
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Válaszolok a kérdésre...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...