Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Megjelent az Auria


Bendi

Kérdés

Kis késéssel - május végére ígérték - megjelent az Auria.

Ígéretesnek tűnik. Sajnos csak este tudom kipróbálni, alaposabban tesztelni pedig csak a hétvégén lesz módom.

Ha bármilyen fontos(nak mondható) információ lesz a birtokomban, publikálom.

Nem mondom, hogy fillérekbe kerül. Remélem, hogy beváltja a reményeket...

http://www.auriaapp.com/

Available now on the iTunes App Store

Introductory price: $49.99 USD

http://www.auriaapp.com/Products/auria

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Tegnap este volt egy kis időm, és "megkóstolgattam" az Auriát.

Nem rossz eszköz, szerintem egy notebook kiváltására simán alkalmas amatőr és "félprofi" zenészek számára, ha egy komplett zenei ötlet megfogalmazásáról és "első formába öntéséről" van szó.

Természetesen a rendes nagy asztali DAW-okat nem váltja ki.

Ami nem tetszett, az valószínűleg nem az Auria, hanem az iPad korlátja miatt jelentkezett: a negyedik - ötödik (stb.) sztereo sáv felvételéhez szinte az összes már felvett sávot "mute"-olni kellett, hogy ne kezdjen el recsegni-ropogni a felvétel. Ezért a nálam bevált "munkamódszer" az, hogy a ("szerkezetkész") nóta dob és basszus sávjait felvettem, majd minden egyes további sávot úgy rögzítettem, hogy csak a dob és a basszus szólt.

Lejátszáskor már nem volt gond (egyelőre 8 sztereo sávos felvételt készítettem)

Ha visszaemlékszem arra, hogy 30-35 évvel ezelőtt két sztereo kazettás magnóval próbáltam otthon valamiféle kezdetleges "több sávos" felvételt készíteni, akkor elszomorító, hogy nem most vagyok ugyanannyi idős ilyen eszközökkel a tarsolyomban...

(Mert hogy akkor nem hogy megfizethetetlenül drágák voltak a megfelelő eszközök, de igazából a szocialista tömbben nem is lehetett hozzájuk jutni, vagy csak nagyon-nagyon körmönfont módszerekkel ... ha esetleg a pénz mégiscsak megvolt az eszközre...Egy "kutyaközönséges" Akai, Pioneer, Sony, Sanyo hi-fi deck ára többhavi fizetést emésztett fel... )

A hétvégén (legalább is vasárnap) ideális (esős) idő ígérkezik egy kis otthoni Auria-felfedezéshez. Valószínűleg el is fog készülni egy teljes (közszemlére bocsájtható) darab.

Link to comment
Share on other sites

Egyelőre csak Audio támogatás van, MIDI nincs, de állítólag lesz.

Vannak kezdeti gondok a programmal, amelyeket szépen javítgatnak. Némelyik egyértelműen program hiba (pl. a felvételek végén a pattanás), de némelyiknél nem tudom, hogy én vagyok béna (nem jók a "gesztusaim"), vagy a program hibázik. Kijelölt audio "régió" mozgatása ("rángatása") során nem pont az történik, amit várok / szeretnék.

Igazából - egyelőre - nem váltja ki a komoly "asztali" DAW-okat, de mindenképpen van helye "a történetben". Néha - ez lehet az iPad "korlátja" is - a negyedik / ötödik / hatodik track felvételekor elkezd "sercegni", majd egy "record undo" után simán, sercenés nélkül felvesz. Kicsit nehézkes vele dolgozni; az egér sokkal "praktikusabb" és pontosabb eszköz.

Van még hova fejlődnie. (Ezzel együtt én megkedveltem...)

Érdemes "bogarászni".

http://d4.drumagog.com/phpbb2/viewtopic.php?f=18&t=9458&sid=8e5c952dfff16384f44b9e1af4686a11

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...