Jump to content
Ménemszól.hu

Vermona Retroverb Lancet Eladó!


DeathBird
  • Eladó

    Régió: Heves megye 

    Ár: 145000 Ft

Aki ismeri, annak nem kell bemutatni...

Aki nem ismeri, egy kis info:

 

A Retroverb Lancet rugós zengető, multimód filter és VCA kombinációjaként működő effekt. Ebből a három alapvető és analóg modulból, LFO és envelope segítségével izgalmas klasszikus hangzásvilággal tudjunk megfűszerezni a hangszereinket.

A Retroverb bemenete úgy lett kialakítva, hogy gitárok, basszusgitárok, vonalszintű szintik, orgonák, színpadi zongorák, és dinamikus mikrofonok jelét is egyaránt kezeli. Tehát bármit csatlakoztathunk hozzá, könnyedén finomhangolhatjuk a bemeneti érzékenységet igény szerint. Ugyanitt rögtön beállíthatjuk az overdrive mennyiségét.

A spring reverb szekció pozícióját a jelúton belül kapcsolni tudjuk a VCAhoz képest (pre: előtte, post: utána), de teljesen ki is kapcsolhatjuk a zengető effektet. Ezen kívül a Tone potméterrel a hangszínét is állítani tudjuk a zengetésnek, mivel összesen három rugós kabinet hangját halljuk a Retroverb Lancentben.

A filtert lehet Highpass (24dB/oktáv), Lowpass (24dB/oktáv) vagy Bandpass (12db/oktáv) módban használni, a Cutoffot pedig nem csak a Retroverb saját LFO-jával vagy Envelope-jával modulálhatjuk, hanem külső CV forrással is. A filtert ugyanúgy kikapcsolhatjuk a teljes jelútból, mint a rugós zengetőt.

A modulációs források sem mindennapiak a Retroverbben. Az LFO két rangen tud futni és külsől forrásból is lehet triggerelni. Szinusz, négyszög, fölfele és lefele futó fűrészfog hullámformák mellett loopolva tudja hozni a burkológörbe hullámformáját is, valamint van rajta sample&hold is. Az envelope generátor szintén triggerelhető külső forrásból, de ami ennél is izgalmasabb, hogy envelope followerként is tud működni.

Ezeket a forrásokat tudjuk aztán a VCA-ra is ráküldeni, így nagyon változatos amplittúdó modulációs effeketeket hozhatunk létre, egyszerű fade in - fade outoktól a nagyon vad, furcsa hullámformákkal rángatott tremolókig.

A Retroverb Lancet egy igazán eredeti analóg gyufásskatulya, ami a vintage hangzásokat kedvelő sound designerek tárházában nagyon jól meg fogja telálni a helyét.

Retroverb.jpg


  • Like 1
Üzenet a hirdetőnek   Jelentés
×
×
  • Create New...