Jump to content
Ménemszól.hu

CRUMAR Organizer T2 (2x5 oktávos, Hammond hangzású analóg orgona, mono basszus szintivel benne)


Music Non Stop
  • Eladó

    Régió: Budapest 

    Ár: 90000 Ft

Eladóvá vált klasszikus CRUMAR Organizer T2 orgonám.

90e ft áron.

 

Analóg elektronika, fullos 2x5 oktávos billentyűzetén minden darab eljátszható, így alkalmas akár egyházi alkalmazásra is.

Persze leginkább rock zenében használták, a nagy és drága Tonewheel-es Hammond C3, B3 konzolok helyettes hangszereként színpadon és studióban is.

Korai '80-as évek hangszere, az "olasz Hammond" becenéven is ismert, az egyik legjobb Hammond klón.

Az összes Hammond orgonasíp (drawbar) megvan és manuálisan állítható, mindkét 5 oktávos manuálon, teljes percussion drawbar szekció is megvan. Érdekesség a pedál basszus részleg, ami gyakorlatilag egy basszusra optimalizált komplett mono analóg szintetizátor, a Roland TB-303-hoz nagyon hasonlatos hangszín állító potméterekkel (ezzel nem azt mondom, hogy 303 hangja is van, de egy erős analóg basszus szinti, billentyűről vagy lábpedálról játszva).

A Crumar híresen jó analóg mono szintiket gyártott anno, ez is az.

Adok hozzá egy 13 pedálos lábpedálsort, ez nem a hozzávaló eredeti, de a csatlakozó lecserélésével jó lehet hozzá (ingyen extra ajándék)

Az eladó példány évekig tárolva volt, száraz helyen, lakásban, előtte működésképes volt, minden funkció ment rajta, talán a basszus szinti rész volt időnként recsegős (kontakt probléma?)

Fizikai állapota a képek szerint, korához képest jónak mondható, keménytokba van építve, a tetejét levéve lehet rajta játszani, mint sok korabeli orgona esetében.

 

Egyébiránt komplett 

Megtekintés és vásárlás előre egyeztetve a Budapesten, Rákoskeresztúr XVII kerületben, a Pesti úti Tesco-hoz közel lehetséges (kb 15 perc autóval az Őrs Vezér tértől)

Meghallgatásra nincs lehetőség, nem én mutatom be, és erősítés sincs. Mindenképpen javasolt átnézni az első bekapcsolás előtt, rég volt bekapcsolva.

Nem igényel teljes szervízt, de használat előtt valakivel érdemes átvizsgálni, mint minden vintage elektronikus hangszert.

 

Javasolt fogyasztói ára: 90 e ft

(ez a világpiaci ár alatt van jóval, tekintettel lévén, hogy nem tudom garantálni a 100%-os működést. 

Annak ajánlom, aki rajongója a régi és napjaink azon zenekarainak, akik Hammond orgonát használnak meghatározó zenei hangzasvilágukhoz - sok ilyen banda van ma is.

Én nagyon szerettem a hangját és a hangulatát, sajnos nem tudtam magammal vinni oda, ahol most lakom.

 

Érdeklődést és kérdéseket a "lszilagy@yahoo.com" email-re várom. (nincs "i" a lszilagy végén!)

 

*kérem tekintsd meg más eladó hangszereimet is a hirdetések között, ha kedved tartja*

IMG_0109.JPG

IMG_0110.JPG


Üzenet a hirdetőnek   Jelentés
×
×
  • Create New...