Jump to content
Ménemszól.hu

FARFISA Compact Combo Organ ('60-as évek vége)


Music Non Stop
  • Eladó

    Régió: Budapest 

    Ár: 125000 Ft

Eladóvá vált klasszikus Farfisa Compact orgonám.

125e ft áron.

 

Kisebb, mint a Pink Floyd  korai éveiben használt Farfisa Compact Duo, ami a Compact két manuálos verziója, hangzásilag viszont ugyanazt hozza, csak egy manuálon. 

A '60-as években a Hammond mellett megjelentek az úgynevezett Combo Orgonák, eleinte elektroncsöves, aztán inkább tranzisztoros kivitelben (ez úgy emlékszem, ez egy csöves Farfisa, de nem vagyok ott, nem tudom biztosra megnézni - elnézést ezért)

A Vox Continental és a Farfisa Compact volt a két legnagyobb márka, a Farfisát tartották melegebb hangúnak, talán ez volt a populárisabb.

Az eladó példány évekig tárolva volt, száraz helyen, lakásban, előtte működésképes volt, minden funkció ment rajta, talán csak a rugós zengetővel volt valami kisebb baj.

Fizikai állapota a képek szerint, korához képest jónak mondható.

Kottatartó hiányzik (ez a legtöbb Farfisa Compact esetében így van, de amúgy sem túl hasznos kellék).

Egyébiránt komplett, az orgona eredeti lábai (állványa) a dobozból kihajtogathatóak)

Megtekintés és vásárlás előre egyeztetve a Budapesten, Rákoskeresztúr XVII kerületben, a Pesti úti Tesco-hoz közel lehetséges (kb 15 perc autóval az Őrs Vezér tértől)

Meghallgatásra nincs lehetőség, nem én mutatom be, és erősítés sincs. Mindenképpen javasolt átnézni az első bekapcsolás előtt, rég volt bekapcsolva.

Nem igényel teljes szervízt, de használat előtt valakivel érdemes átvizsgálni, mint minden vintage elektronikus hangszert.

 

Javasolt fogyasztói ára: 125 e ft

(ez a világpiaci ár alatt van jóval, tekintettel lévén, hogy nem tudom garantálni a 100%-os működést. Egyébként azt olvastam, könnyen szerelhető, nem bonyolultabb egy tranzisztoros rádió javításánál - ha erre lenne szükség)

Annak ajánlom, aki rajongója a régi és napjaink azon zenekarainak, akik Farfisa orgonát használnak meghatározó zenei hangzasvilágukhoz - sok ilyen banda van ma is.

Vagy akár lakberendezési elemként a nappali sarkába, mint a letünt korszakok mementója.

Én nagyon szerettem a hangját és a hangulatát, sajnos nem tudtam magammal vinni oda, ahol most lakom.

 

Érdeklődést és kérdéseket a "lszilagy@yahoo.com" email-re várom. (nincs "i" a lszilagy végén!)

 

*kérem tekintsd meg más eladó hangszereimet is a hirdetések között, ha kedved tartja*

IMG_0117.JPG


  • Like 2
Üzenet a hirdetőnek   Jelentés
×
×
  • Create New...