Jump to content
Ménemszól.hu

Nord Lead 4


Ric
 • Eladó

  Régió: Budapest 

  Ár: 420000 Ft

Eladó egy Hibátlan állapotú Clavia Nord Lead 4 szintetizátor.

A Nord Lead 4 eljesen kortalan hangszer,  tehát az old-school szintetizátorhangok megszólaltatásától a teljesen friss és mai elektronikus tánczenei produceri munkálatokig mindenre alkalmas virtuális analóg szintetizátor. Feléptésének köszönhetően (4 voice, 4 független kimenettel, mindegyiknek saját arpeggiatora, effektje van) komplett "varázslatok" hozhatók létre. 

A hangszer új előadást támogató jellemzőket és fejlett layerezési és szinkronizációs képességeket kapott, borítékolható, hogy nagyon sokáig ez lesz a legkedveltebb, és legjobb performansz-szintetézátor a viruál-analóg szcénában.

A 4 part multimbrális hangszer két teljesen új oszcillátort kapott 2x-es oversamplinggel. A klasszikus analóg hullámrofmák mellett van itt egy Wavetable mód is, mely egyben újítás is: úgy hívják, formáns hullámtábla. 

A hangok csonkolására FM, hard és szoftszinkron áll rendelkezésre, illetve valódi Unison mód (annyit tesz, hogy az unison innentől már nem vesz el a polifóniából). Akár 4 hangot tud összelayerezni. Meleg.

A szűrő 12/24dB, HP, BP és LP, plusz a Nord szerint a VA szintézisben korszakalkótó tranzisztor és dióda létraszűrő szimuláció.

A következő nagyon okos elgondolás: a "variation" nevű gombok 7 variáció előre tárolását engedik meg ugyanabból a hangszínből. Azt jelenti, hogy egy ilyen gombhoz hozzárendelhetünk egy teljesen más kapcsoló-tekerő állást, gyakorlatilag mintha "kuplungolnánk", pl. egy leütés erejéig a hang tetszőleges paramétereit megváltoztatja (mondjuk hosszú lesz a reverb, vagy lesz delay stb).

A hangok ritmikusan is változtathatók, master órajelhez igazíthatók, a layerek képesek egymáshoz igazodni.

Minden partnak saját effektjei vannak: delay, reverb, csöves torzító szimulálta overdrive, beszéd-effektus és sample rate csökkentős crush.

Az élő performanszok teljes kitekeréséhez, a hangszín organikus mutálásához a "Patch mutator" funkció egészen egyedi megoldás: a shift+D gomb lenyomására a meglevő hangszínt tekergeti el, mutálja. Ez a más gyártónál nem létező, teljesen új, innovatív modulációs lehetőség képes a hangszínt, az előadást teljesen a feje tetejére állítani. Kifejezetten kísérletező kedvű, merész muzsikusok számára ajánljuk.

Főbb jellemzők

 • 4-part multitimbrális szintetizátor 4 független kimenettel bír mind a 4 voice
 • 49 billetnésérzékeny billentyűzet
 • 20 hang polifónia
 • Voice-onként 2-oszcillátoros virtuál analóg szubtraktív szintézis frekvencia moduláció (FM), hard és szoftsztinkronnal
 • Hullámtábla szintézis, benne különleges formáns-hullámtáblákkal.
 • UPDATE: Az oszcillátor 2 zajgenerátorként is tud működni, melynek önálló rezonáns szűrője van (ezt kimondottan alkalmas komplex dobhangok szintéziséhez)
 • A szokásos Morph funkció (paraméterek rendelhetők a modulációs kerékhez, leütés erősséghez) 
 • Új  "Variation" kontrollerek -gombnyomásra radikálisan megváltoztatható a hang majdnem bármely paramétere, azonnal! Automatizálás nélkül tehát élő előadás közben gombnyomásra változtatható akár egyszerre az LFO sebessége, a moduláció, kétállású szűrő beállítás, és a visszhang mértéke. A hangsúly itt azon van, hogy játék közben, gombnyomásra A-ból B-be váltanak a paraméterek, elengedéskor vissza, tehát ritmizálni is lehet ezzel a funkcióval
 • a megszokott hullámformákon túl -szubraktív, analóg-jellegű, FM- wavetable szintézis, ezek között a Nord úttörő formáns hullámtáblája is megtalálható
 • A hangok csonkolására FM, hard és szoftszinkron áll rendelkezésre, illetve valódi Unison mód (annyit tesz, hogy az unison innentől már nem vesz el a polifóniából). Akár 4 hangot tud összelayerezni.
 • A szűrő 12/24dB, HP, BP és LP, plusz a Nord szerint a VA szintézisben korszakalkótó tranzisztor és dióda létraszűrő szimuláció.
 • Duál LFO/Arpeggiator szekció és modulációs burkológörbe változatos rout-olási lehetőségekkel
 • Az LFO, , az Arpeggiator és a Delay szinkronizálható a Master Clock-hoz, vagy (külső MIDI-Clock-hoz).
 • Effektek: Crush, Talk és Distortion, zengető, delay (slot-onként!). UPDATE: +kompresszor és fésűszűrő effekteket adtak hozzá.
 • UPDATE: véletlen hangszíngenerátor és programok mutációjának létrehozása.
 • USB-MIDI funkció - nem csak élőben, de MIDI-n keresztül is automatizálhatók a paraméterek

A Nord Lead 4 rendkívül jó, ütős, inspiráló, azonnal változtatható, könnyen felülírható gyári szintetizátorhangokkal bír, a filtereknek, modulációs lehetőségeknek, és effekteknek köszönhetően mindenre képes. Az arpeggiator, a split, és a chord funkciók együttes használatával komplett 4 voice-os ritmikus performance-okat hozhatunk létre. A tökéletes performance szintetizátor!

IMG_2329.thumb.jpg.e9a36d3f61d5e56345709f8f10f11826.jpgIMG_2332.thumb.jpg.c176b7613c617d1c4dbfded22a677ce6.jpgIMG_2330.thumb.jpg.ae8505ce649ed623be2da4d21d7a1e87.jpg


Üzenet a hirdetőnek   Jelentés
×
×
 • Create New...