Jump to content
Ménemszól.hu

Instrument

Regisztrált tag
  • Tartalom számláló

    198
  • Csatlakozott

  • Utolsó bejelentkezés

  • Days Won

    5

Instrument last won the day on May 5 2017

Instrument had the most liked content!

További Információ

  • Lakhely:
    Budapest

Legutóbb az adatlapod nézték:

1.372 profil megtekintő

Instrument's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

-96

Megbízhatósága

  1. Instrument

    Nem azt hallod

    Kedves ember lehetsz! Viszont az audio hangzáshoz nem sokat érthetsz. Ha a tag egyszerű számítástechnikát használ (amit be is írt) és azon az egyszerű rendszeren is jelentős volt a kábelemmel a különbség, akkor egy jó rendszeren sokkal nagyobb a különbség. De ezt te valószinüleg nem vágod. A beírásodban a fafejűek megszokott primitív rosszindulata jelenik meg.
  2. Instrument

    Nem azt hallod

    Üdvözlet Egy volt hitetlen megtérése (múlt heti AVX fórum beírás) Hozzászólás Szerző: berenyizs » 06 júl. 2018 13:27 Szerda délután nálunk járt Rudolf, hozott magával néhány DIY kábelt. ...és a tapasztalás / élmény számomra felért egy kisebb arcul csapással. 20+ éve informatikai területen dolgozok, különböző területeken (üzemeltetés, hálózat üzemeltetés, elemzés) és vannak dolgok amiket tudok, amikben biztos vagyok. Voltam, tegnapig. Az egyik ilyen a digitális jelátvitel pld. egy média PC, mint forrás és a DAC közt USBn. Korábban kipróbáltunk a rendszerünkben az alap nyomtató kábeltől a majd' 200 000.-Ftos neves USB kábelig pár kábelt és nem hallottunk különbséget. Tegnap a második kábel csatlakoztatása után, a rendszer egy eddig ismerelen "arcát" mutatta, a hallott hang melegebb, kerekebb, "analógosabb" lett. Ezúton kérek elnézést mindenkitől akikkel szemben ebben a témában - esetleg sarkosan - véleményt fogalmaztam meg. A teszt rendszer: PC (semmi csicsa, Win10, foobar2000), Hegel H160, Jamo Concert 11 A teszteléshez használt zeneszám: Oscar Peterson Trio - The Days of Wine and Roses - DSD64
  3. Instrument

    Nem azt hallod

    Örülnék! Hogy adjam át neked? Felhívlak... RR
  4. Instrument

    Nem azt hallod

    Üdvözlet Ha valaki tesztelne nem műanyag hangú felvevő, vagy gitár kábelt írjon nekem cables@freemail.hu
  5. Instrument

    Nem azt hallod

    Kezdem azt hinni, hogy kétféle ember van: hívő és materialista. Az utóbbi úgy gondolja, hogy a világ megismerhető és majdnem teljesen ismerjük is, a természet az élőlényekkel úgy keletkezett, ahogy azt Darwin leírta. Az USB kábel minősége nem szól bele a hangzásba stb. Szóval minden egyszerű és ő materialistaként majdnem mindent tud, amit meg nem, azt könyvekben leírva megtalálja. Én az első csoporta tartozok, bár nem vagyok vallásos, mert nem gondolom, hogy a vallási ceremóniáknak köze van a Teremtőhöz. Úgy gondolom, hogy a világ nem ismerhető meg és nem is feladatunk megismerni. A napokban olvastam, hogy felfedezték hogy a DNS model kicsit más, mint ahogy eddig gondolták a tudósok. Vannak benne al-elágazások. Azt hiszem, ha húsz év múlva megismerik az al-elágazásokat, akkor valaki majd észereveszi, hogy még azokon belül is vannak al-al-elágazások. A világ már csak ilyen a kiterjedéséről és a legfinomabb anyagi részecskékről se fogunk mindent megtudni, mert az kívül esik a megismerés és az emberi értelem határain. Ja és az USB kábel, valamint a virtuális földek igenis beleszólnak a zene hangjába.
  6. Instrument

    Nem azt hallod

    Boldog Újévet Mindenkinek! Egy új termékről, ill. egy új termék családról szeretnék hírt adni. Virtuális föld eszközök. Ha az eddig általam beírtak valótlannak tűntek sokaknak, akkor ez talán még rátesz egy lapáttal. De a valóság, hogy ez a technológia működik, nagyon is működik!
  7. Szia

    Radnai Rudolf a nevem, én vagyok az öreg mérnök bácsi, aki hisz a kábelekben. Olvastam a bithibák-ról szóló cikkedet, ami kifogástalan stílusban íródott és szakmailag is látszólag magas szintű, de a végkövetkeztetés szerintem téves.

    USB kábelek minősége NAGYON NAGY MÉRTÉKBEN befolyásolja a hangminőséget.

    Őszintém csodálom, hogy ezt ti - hanggal foglalkozó, ebből élő szakemberek nem hiszik el.

    Ha van kedved ebben az USB témában gyakorlati tájékozódáshoz, írj nekem én szívesen partner lennék ebben.

    Tisztelettel

    Radnai Rudolf    cables@freemail.hu

  8. Instrument

    Nem azt hallod

    Mi volt ennyire mulatságos?
  9. Instrument

    Nem azt hallod

    Jó reggelt kívánok mindenkinek! Az utóbbi hetekben készültek gitár kábelek, amelyek ismert, jó nevű jazz zenészek tetszését is elnyerték. Ha valaki tesztelne ezekből egy vagy több változatot írjon nekem, megoldjuk cables@freemail.hu
  10. Instrument

    Nem azt hallod

    Jó reggelt mindenkinek! Tegnap voltam annál a gitárosnál, akinek az erősítőjéhez válogatással találtunk oda (ahhoz az erősítőhöz) illő hálózati kábelt. Gitár kábeleket válogattunk, de előtte elmesélte, hogy volt koncertje, ahol már használta az új hálózati kábelt és a zenész kollégák is felfigyeltek arra, hogy mennyivel jobban szól a cucca. Tudom ez fáj itt sok embernek, mert nem hiszik, hogy egy másfél méteres hálózati kábel észrevehető javulást okoz a hangban, de higgyék el, javukra válik. 3 különböző gitár kábelt vittem, 4 gitáron ( 3 Gibson, egy Fender Stratocaster) próbálta végig valamennyit. Ezek a nem olcsó gitárok (a legdrágább Gibson csaknem 3 milla volt) teljesen másképp szóltak, de minden gitár jobban szólt a vitt kábelekkel, mint az ő addig használt, és eddig igen jónak tartott Laboga kábelével.
  11. Instrument

    Nem azt hallod

    Rövid beszámoló egy jazz gitárossal folytatott kábel tesztelésről Attila már az első találkozásunkkor mondta, hogy neki egy nagyon jó gitár erősítője van, amely a készítője szerint a gitár hangját engedi érvényesülni, tehát nincs saját karaktere. Elsőként gitár kábeleket hallgattunk meg az ő Laboga kábeléhez hasonlítva. Miután kiderült, hogy melyik a legjobb, azzal kezdtük a hálózati kábeleket tesztelni. Az erősítőjében egy közönséges pc-s műanyag kábel volt. 3 különböző hálózatit tettem ki a teszteléshez. Az első két kábelemmel gyengébben szólt az erősítő, mint a pc-s kábellel. Ez ugye már önmagában meglepő dolog, mert jobb csatlakozók, komolyabb huzalozás... szóval logika szerint ilyennek nem szabadna lenni. De van. Ez az audió. Aztán betettük a harmadikat és azzal úgy szólalt meg az erősítő, hogy a gitáros azonnal felkapta a fejét. Aztán már csak ezt a hálózatit és az ő pc-s kábelét hasonlítgattuk össze mind a négy gitár kábellel meghallgatva. Teljesen egységes volt az eredmény gitár a harmadiknak bepróbált hálózati kábelemmel szólt nagyon finoman, kellemesen. Megvette a hálózatit és kérte, hogy csináljak neki két gitár kábelt. Amikor elment már az én hálózati kábelemet tette az erősítő hátuljában kialakított helyre.
  12. Instrument

    Nem azt hallod

    Vallomás Tegnap délután 15h és 17 h között megvezettem R A jazz gitárost, aki ennek következtében vett egy hálózati kábelt az erősítőjébe és 2 gitár kábelt. A megvezetett ember azt mondta: Nem hitte volna, hogy ilyen különbség van kábelek között.
  13. Instrument

    Nem azt hallod

    Csakhogy a zenei anyag az USBn stream-elve megy In asynchronous mode which uses isochronous USB transfer, there is no flow control or frame retry. A poor cable or a cable working on the edge of its spec will more likely corrupt a frame and the data is gone forever.. There is no retry.. This is the same as SPDIF USB jitter This is transport jitter.. The same as for SPDIF jitter.. It's not sampleclock jitter. The data is sent in frame bursts anyway.. It's not a smooth bit stream of PCM. In the old days the DAC clock was often derived from the transport clock directly and so transport jitter could cause all sorts of upsets. These days DACs use there own precision clocks or at worse a phased lock loop clock, and the data is buffered as the transport frames are read and decoded. Therefore these days transport clock jitter, like SPDIF transport jitter , is more likely to let itself be known via EMI and indirect side effects rather than directly impacting the DAC clock. Itt meg egy emeber írása, aki kipróbált egy nagy jó USB kábelt Well, the Vertere Acoustics Pulse D-Fi USB A/B cable arrived this morning and has been duly installed to replace the unbranded, shielded cable that I have been using (it's a spare cable that originally came with a wifi router). I can confirm that the system definitely sounds different when the unbranded cable is replaced with the posh one. Rhythm, timing, bass quality and musical involvement are significantly different. It was obvious within 2-3 seconds of hearing the first song (an Eric Bibb track from his album Painting Signs) and wasn't subtle.
  14. Instrument

    Nem azt hallod

    Jó ég. Ti mentek szembe a forgalommal az autópályán! A világon egy sor kábel gyártó foglalkozik USB és hálózati kábel gyártással, emberek ezrei veszik ezek termékeit, meghallva a javulást, amit hoznak egy rendszerbe. Ezek ugyan olyan olyan gyártók, mint azok pro gyárak, akiknek a készülékeiről ti nyálcsorgással álmodoztok. Én azt gyanítom ti nem is vagytok villamos mérnökök, hanem valami gyorstalpalót végeztetek, vagy még azt se. Aki végig szenved 5 évet egy egyetemen az nem lehet ilyen szűklátókörű.
×
×
  • Create New...