Jump to content
Ménemszól.hu

NKA

  • bejegyzés
    2
  • hozzászólás
    6
  • megtekintés
    551

A többi pályázat:


Álnév

615 megtekintés

A Hangfoglaló Program keretén belül, a magyar élőzene nemzetközi érvényesülése érdekében könnyű-, jazz és világzenei műfajba besorolható, élőzenét szolgáltató együttesek, előadóművészek külföldön történő élőzenei felléptetésének, nemzetközi PR-kampányának, stratégiai alapon tervezett sajtójelenlétének, nemzetközi szakmai együttműködéseinek támogatása (vendégszereplés, koncert, koncertsorozat, turné, marketingkampány, szakmai eseményekre előre gyártott videóanyagok készítése, dal- és lemezkészítés nemzetközi producerrel).

Az alábbi pályázati dokumentumok hiánypótlására nincs lehetőség:

  • Hangfoglaló Program nemzetközi fellépésekhez kapcsolódó betétlap,
  • turné vagy koncert megvalósítása esetén rendezvény(ek), felelős megbízott nemzetközi ügynökségek igazolásai, meghívója/befogadó nyilatkozata(i),      vagy nemzetközi PR-ban és zenei kollaborációban partnerül választott  személy/cég meghívó/befogadó nyilatkozata(i), vagy nemzetközi szakmai partner együttműködési nyilatkozata(i),
  • a fellépő zenekarok/előadók szándéknyilatkozatai a pályázati programban való részvételről,
  • A pályázó zenekar középtávú (3-5 éves) nemzetközi piacokra vonatkozó szakmai koncepciója/terve (A zenekar melyik régiókban, miért, milyen külföldi kapcsolatokra építve kíván piacra lépni.

-aha, tök reális, hogy mindezt leszervezi bárki 30 nap alatt, akármennyire is profi.
Egyszerűbb lett volna egyből a nyertesek névsorát feltölteni. 

 

A magyar nyelvű dalok megőrzésének, megismertetésének, értelmezésének támogatása, a magyar nyelvű dalszerzés kultúrájának támogatása, a magyar nyelvű dalok népszerűsítése, bemutatásuk elősegítése, ezáltal a magyar nyelvű dalok elismertségének és értékének növelése.
Pályázók köre:

Olyan könnyűzenével, rendezvényszervezéssel vagy kifejezetten a magyar nyelvvel foglalkozó jogi személyiséggel rendelkező cégek, egyéni vállalkozók, társadalmi szervezetek, közintézmények és magánszemélyek, akik a Kollégium által megfogalmazott célok elérése érdekében 2024-ben kívánják megvalósítani projektjeiket.

-Szintén előre eldöntött

 

Fővárosi könnyűzenei koncerthelyszíneken (klubok, művelődési intézmények, szórakozóhelyek, stb.) rendszeres élőzenei koncertprogram megvalósítása.
   
  • Az elbírálásnál előnyt jelent a rendelkezésre álló maximum összegből minél több élőzenei koncert megvalósítása.
  • Igényelhető támogatás: koncertenként minimum 100.000 Ft, legfeljebb 300.000 Ft

-Tehát a zenekarok szempontjából is fenntartható költségvetést az állam nem támogat

 

A pályájuk elején járó együttesek, előadóművészek előzenekarként történő élőzenei, belépőjegyes fellépéseinek elősegítése, továbbá a főzenekarok és előzenekarok közötti minimum fél éves mentori együttműködés révén az előzenekarok országos ismertségének növelése.
 

Igényelhető támogatás: minimum 20%-át igazolhatóan az előzenekar költségeinek fedezésére kell fordítani.

-20%? "Túlzásokba ne essünk!"

 

A könnyűzenével hosszabb ideje, rendszeresen foglalkozó szerkesztők és szerkesztőségek ösztönzése és támogatása annak érdekében, hogy a magyar könnyűzenéről túlnyomórészt szöveges tartalmakkal bíró, a magyar könnyűzene szereplőit, ágait, tendenciáit, irányait bemutató, lehetőleg rendszeresen jelentkező, átgondolt podcast műsorok készüljenek.
 

 

A könnyűzenével hosszabb ideje, rendszeresen foglalkozó nyomtatott és online médiumok – szakmai blogokat is beleértve – támogatása annak érdekében, hogy a hazai könnyűzene megfelelő fórumokhoz juthasson. A Kollégium olyan, legalább egy éve, folyamatosan megjelenő/frissülő önálló médiumokat vagy más médiumok mellékleteit/rovatait kívánja támogatni, amelyek önálló, saját készítésű, első közlésű cikkekben, cikksorozatokban, online videó anyagokban a magyar könnyűzenével foglalkoznak és vállalják, hogy a támogatás ideje alatt helyet biztosítanak a Hangfoglaló Program egyes alprogramjainak, eseményeinek és a résztvevőinek bemutatására is. A pályázatnak nem célja a korábban megjelenő, de az elmúlt egy évben nem működő médiumok újraindításának elősegítése.
 

-A "lázadó ellenzéki" sajtó szájának betömésére elkülönített összegek.

Szerkesztette Álnév

  • Like 1
  • Haha 1

3 hozzászólás


Recommended Comments

Pártunk és kormányunk olyan csodálatos pályázatokat ír ki, hogy már a "Pesty féltő őszínteségi rohamát és a Fidesz megtisztulását" ünneplő lázadó ellenzéki Telex is mini-dokut készített arról, hogy: 
-Újabb NER fesztivál jött létre állami és EUs pénzből. Magyarországon bárki pályázhat sikeresen.
-Hurrá, kormányunk elfelejtett és sokadvonalbeli fellépőkből álló, de geci drága fesztivál haszonkulcsának növelésére  igazán szuper, menő és kúl dolgokra költi a közpénzt 
-A semmi közepén aggregátorokról üzemeltették egy lerohadt ipartelep díszkivilágítását világraszóló fényművészet láthattunk ami a fenntartható fejlődést szimbolizálta.
 

 

Link to comment

Azért nekem úgy tűnt, hogy az Inota inkább a Telekom hátszelével érkezett.

Ha van infod a finanszírozás részleteiről, akkor azt persze szívesen vesszük, de szerintem ez nem a kis független zenészekkel egyenértékű kategória.

Link to comment
Ekkor: 2023. 12. 12. at 9:24 írta knobtwist:

Azért nekem úgy tűnt, hogy az Inota inkább a Telekom hátszelével érkezett.

Ha van infod a finanszírozás részleteiről, akkor azt persze szívesen vesszük, de szerintem ez nem a kis független zenészekkel egyenértékű kategória.

Az infóhoz csak a videó első percét kellett volna megnéznetek (neked és a hangoknak a fejedben, gondolom ezért beszélsz többes számban).

Link to comment
Guest
Szólj hozzá...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...