Jump to content
Ménemszól.hu

A/D Blogja

  • bejegyzés
    41
  • hozzászólás
    107
  • megtekintés
    36.094

Megint fórum...


A/D

423 megtekintés

Már június van. Ismét van időm ránézni a Ménemszólra. Mindnyájan elégedettek vagyunk a fórumunkkal, persze nem teljesen, mert van mit még aprítani a tejbe. Hogy miért nem küzdünk, annak oka az, hogy hamarosan jön ennek a fórummotornak a 3.2-es verziója, ami eszméletlen új feature-ök mellett kap egy csomó bugfixet. Az én ranglistám szerint ez 3 fő pontot érint:

 

1) A hírdetések. Ez eléggé bugos. egy 3rd party szoftver csinálja, amit a 3.2-höz fognak frissíteni. Mindemellett még így is ezerszer jobb a réginél, és ez a beérkező hirdetések számából és milyenségéből is jól látszik. Elégedett vagyok az eredménnyel, az élménnyel koránt sem.

 

2) Médiakezelés. A zenék, filmek és képek feltöltése még lehetne egy picit okosabb, és lesz is. Minden júzernek saját media poolja lesz, és onnan drag n dropolhat a postjába bármit! Ennek láttam a demóját, igen meggyőző.

 

3) A főoldal...közöttünk kezdetben is vita volt, hogy a főoldalnak hogy kéne kinéznie. De mivel a 3.1-es ezzel foglalkozó modulja bugos, ezért a felhasználhatóság kedvéért feláldoztam, így most a landing page a fórum. (mi volt vele a baj: a cikk kiemelés duplázásából adódó bugok és a sebesség. Ha ugyanis a cache be van kapcsolva a főoldalon, akkor hibás, ezért csak kikapcsolva lehetett használni).

 

Teszem ezt azért is, mert áttörtük a bűvös 600-as júzerszámot, ergó közeledünk affelé, hogy a fórumozók maguk is értékes tartalmat gyártanak, már nem vagyunk nagyon rákényszerítve arra, hogy a Kugelblitz húzza az oldalt.

 

Persze a Kugel fogja továbbra is, régen is ez volt ami a legnagyobb forgalmat generálta (ugye a régi Ménemszól blog ha még emlékeztek). Csak most a tehetséges kollegák is beszálltak a partyba, ahogy külsősök is. Úgyhogy ez is erősebb lesz mint valaha. Mégszakmaibb, még érdekesebb, még tanulságosabb. Itt van az asztalon egy rakás cikk ami csak arra vár, hogy élesítsük, szóval nem a levegőbe beszélek.

 

Amivel elégedetlen vagyok: régebben több zenei feltöltés volt (még a V2 Ménemszólon is, tehát ez csak struktúrális kérdés), ami egyre gyarapszik, csak még nem a megfelelő tempóban. Na majd ezt is megcirógatjuk. Híreket még kevesen küldenek be, mondjuk mostanság nincs is olyan nagy hír, de az apróbbak is érdekesek. Ezt meg nem írják a kollegáim, akik valóban minőségi kontenten dolgoznak a Kugelblitz számára.

 

 

A fórum főoldalon a jobb oldali részt kicsit átszabtam, illetve feliratkoztam a gépházra (ideje volt :)

 

Addig pedig hamar szervezünk egy újabb Lakossági fórumot, amit ma este be is jelentek ;)

0 hozzászólás


Recommended Comments

Még nem érkezett hozzászólás

Guest
Szólj hozzá...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...