Jump to content
Ménemszól.hu
  • bejegyzés
    2
  • hozzászólás
    10
  • megtekintés
    13.920

A Nagy lemez keverés


Noresz

1.637 megtekintés

A régi fórumozók talán tudják, hogy részemről a stúdiózás komolyan vételének és a Zizy lemez kezdésének időpontja kb. ugyanaz. Úgy néz ki a dolog, hogy a lemez kb. 1 hónap múlva elkészül és ezzel egy időszak is lezárul. Rengeteg dolgot tanultam az elmúlt években, de legjobban annak örülök, hogy mostmár nagyjából tudom azt, hogy mit csináltam rosszul ;) A lemezen 11 dal lesz, van olyan is amit 5 évvel ezelőtt csináltam, de lesz olyan is amit 1 hónapja. A dalokat végighallgatva érezhető az, hogy koncepció nélkül készültek a dalok, amolyan "ahogy esik úgy puffan" módon. Időrendi sorrenben végighallgatva az anyagot (remélem senki nem érti félre:), mintha érezhető lenne valamiféle fejlődés, mind hangszerelés, mind ötletek terén. Nehéz volt megérteni azt, hogy a kevesebb több csak jól kell kitalálni....

 

Szóval az volt a terv, hogy én elkészítem a Pre-mastereket, Silk maszeterel és de jó lesz :goodjob: Elárulom nem így lett:)))

Azt azért tudni kell, hogy annak idején a Hitspace és Sellyei Tamás hatására kezdtem komolyabban belefolyni a pro-audio világába, addig megtette a Cubase és egy Behringer T1951 is.

Éppen ezért nem kis izgalom lett rajtam úrrá, hogy ezzel az emberrel dolgozhatom és ami számomra a legfontosabb: láthatom és hallhatom azt a folyamatot, ahogyan az általam elkészített dalok életre kelnek és elérik a "nyugodtan vállalható" szintet. Az izguláson hamar túl tettem magam, mert ha egy néhány apró feltétel teljesül akkor nagyon jó hangulatban tud telni az munka:))) De erre később kitérek:)

 

Tehát megállapodtam a fent nevezett hangmérnök Úrral, hogy beviszem a session-öket, mert bele hallgatna még mielőtt bármi történne... Értek meglepetések, hozzá teszem még úgy is, hogy azért én felkészültem arra, hogy vannak hibák. De azért megnyugtatást is kaptam, hogy annyira nem sz...r, és ez már valami!

Ebben a blogban részletesen leírom (akár dalonként), és prezentálom (előtte-utána), hogy mik azok a dolgok amit másképpen kellet volna vagy eleve rossz stb.... Remélem lesz aki okul belőle és talán nem fog beleesni azokba a hibákba amelyekbe én. Ez az egyik ok ami miatt elkészítem ezt a blogot a másik pedig az, hogyha netán hírös hangmérnök leszek akkor vicces lesz ezt visszaolvasni úgy 25-30 év múlva :lolu: !

  • Like 7

4 hozzászólás


Recommended Comments

Jó ötlet, nagyon kiváncsian várom. 5 év sok idő marha sokat lehet fejlődni azalatt, és folyamatosan változik az ízlésed, a látásmódod, a zenéhez való viszonyo, nem is beszélve azokról a dolgokról amik külső hatásként érnek, és befolyásolnak.. pl. élmények, történések.

Link to comment
Guest
Szólj hozzá...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...