Jump to content
Ménemszól.hu

Megjelent a Kurzweil KORE64: az első ROM bővítő a PC3 és PC3K szériához!


spacechimp

Recommended Posts

A Kurzweil elkészült a várva várt első ROM bővítővel a PC3, és PC3K workstation szériáihoz, a Kurzweil tulajdonosok nem csekély örömére. Itt-ott korábban feltűntek hírek, videók arról, alakul valami, elsősorban dobkit-eket mutogattak, most azonban már hivatalosan is biztos, hogy hamarosan kapható lesz a KORE 64, végre értelmet nyernek a slot-ok a hangszer alján. KORE 64 nem más, mint egy hardverbővítő (ROM chip), amit beszerelés után kell installálni a szintetizátorba, ezután teljesen új hangszínekkel bővül a már eddig is tetemes mennyiségű hangszínpark. Négy kategóriában, 339 kiváló minőségű programmal, 29 Setup-pal, és az ezekhez kapcsolódó új effektláncokkal, és algoritmusbeállításokkal lesz gazdagabb a szintetizátor. A bővítőben elsősorban dobhangok, percussion hangok (és "mallet", azaz dallamjátszó ütőhangszerek: például marimba, steel drum stb.), új gitárhangszínek (és egyben pengetősök, mint mandolin, banjo), és főleg sok klasszikus analóg szintetizátorhang (!) kapott helyet, és a legendás "K" széria mintáiból is tartalmaz egy válogatást.

post-1-0-82287900-1347483163_thumb.jpeg

A KORE 64-gyel -köszönhetően a Kurzweil teljeskörű szerkeszthetőségének, és a V.A.S.T programozási lehetőségeknek- teljesen új kombinációkat hozhatunk létre a meglévő és az új hangszínek felhasználásával, régi programjainkba egy gombnyomással új layer-eket hívhatunk be az újakból, a setup-módban is teljesen új távlatok nyílnak.

A pontos program, setup, és a kapcsolódó "object"-ek elnevezéseit még nem ismerjük, amint megérkezik beszereljük, és kivesézzük, addig íme öt demó Dave Weiser-től:

Listen on Soundcloud.com

Főbb jellemzők:

  • 339 új program (és az ezekhez kapcsolódó hangminták, keymap-ek), négy kategóriában
  • 29 Setup (programkombinációk)
  • új effekt láncok, effektbeállítások

A KORE 64 bővítő a következő Kurzweil termékekkel kombatitbilis: PC361/PC3/PC3X (ezek két bővítőkártyahellyel rendelkeznek), valamint PC3K6/PC3K7/PC3K8 típusokkal (ezek egy bővítőt tudnak fogadni, emellett 128 MB-os dedikált sample Flash-memóriával bírnak).

A KORE 64 ára, kaphatósága, és terméklapja itt található!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...