Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Mix in Box vs Mix in Desk


Barna Farago

Kérdés

Sziasztok,

van egy 24 csatornás asztalban keverős setupom, meg egy otthoni 2csatornás vst-kkel operáló...

Majd a végén az asztalon fogom mixelni, de editálni hazavinném a cuccokat mindig.

Ugye más a hangkártya, más a vst connections, más a channelek outputjának routolása, és máshogy is építeném fel a két setupon az egész dolgot. Az lenne a kérdésem, hogy van-e erre a problémára már bevált praktika...

Én most arra kezdek rászokni, hogy

- vst connections -ben elmentem a két io setupot, hogy vissza lehessen tölteni a két különböző hangkártyát, amikor a másik vasra átülök.

- strip-ek outputjának kiválasztásakor (csatorna kimenet) igyekszem Shift + click és Shift +Alt segítségével kiosztani az outputot, emiatt mondjuk a pultban lemenetett csatona sorrendben is kell tartanom (!) a cubase channeleket, hogy ne kelljen egyenként klikkelgetni össze-vissza... (mondjuk ez nem mindig tartható)

- elmentem a teljes mixer beállítást két fileba... Mondjuk ezt még nem jártam körbe, de lehet hogy az előző problémát is megoldja ha elmenti az outputokat is... Na majd megnézem...

- a mix in box -os kis kártyás környezetben nem használok közvetlenül hangkártya kimenetet a csatornákon, hanem groupokra keverek igy a másik setupnál maradhat minden érintetlenül.

Nincs erre a problémára egy komplett megoldás?

Szóval ugye az lenne az igényem, hogy a hangfájlok, azok editjei, crossfade-ek, stb legyenek közösek, de minden más beállításból kettő független verzió kéne, és hol az egyiken, hol a másikon dolgoznék.

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Eddig még senki nem tudott válaszolni a kérdésre. Esetleg te tudod a választ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...