Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

USB-s DAC vs. USB hangkártya


dcort

Kérdés

Sziasztok!

 

GS-t olvasgatva futottam bele a Benchmark Dac1 USB-be, amiről aztán tovább olvasgatva nagyon jókat írnak. A használt ára 800$. Innen jön a kérdés, hogy mondjuk egy ilyen kategóriájú DAC milyen egy komolyabb USB-s hangkártyához hasonlítva. Nyilván a hangkártyák több funkciót is biztosítanak, többféle bemenet, kimenet, mikrofon előfok, stb. De milyen kategóriában tudhatnak olyan minőséget az analóg kimeneten, mint egy ilyesmi DAC? Minden konkrét tapasztalat érdekel :) Esetleg hallott/használt valaki pont Benchmarkot?

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Nekem a Ross Martin Audio pcm1974 chipes DA-m van,az RME-ket nagyon veri,drágábbal még nem volt lehetőségem összehasonlítani. Árban ez olyan 350usd körül volt, 6 bemenete van (USB standalone mód, AES/EBU, 2x SPDIF, 2x DAT optikai)+ füleserősítő,-10db, és +4db-s kimenetek. A Benchmark is biztos nagyon jó, ha veszel összehasonlíthatjuk a kettőt:)

Link to comment
Share on other sites

Az arc egyedül csinálja ezeket valahol Nebraskában, nemcsoda ha nincs még profi kinézet. Én kb 4-5hónapot vártam rá a megrendelés után, eléggé le is van terhelve az arc. Az ADA4898-2es opamppal érdemes rendelni, meg még szerintem át fogom kondizni az egészet,a tápot kivéve csak kicsatolókondik vannak benne,de elég gagyik,megy majd bele valami Panasonic FR/FM,meg egy rendes toroidos külső tápot megérdemel a cucc még. Egyébként amióta megvan (tavaly Aug.) hibamentesen megy a cucc. FF800/MultifaceII volt előtte, főleg egy kész projekten venni észre a különbséget még lekeverés előtt,az RME DA-ja ott már zavaros volt,csere után kitisztult a hangkép,egyből javíthattam is a hibákat. Az AVX-en árulnak Mytek DA konvertereket 120körül,az is jó választás lehet ha nem akarsz várni.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...