Márk Czakó Létrehozva June 3, 2013 Share Létrehozva June 3, 2013 Sziasztok. A probléma a következő: van körübelül 8 órányi koncerfelvétel 6 sávban. Hogy tudnám ezt Cubase-el összemixelni 1audiosávra, és előtte a hangerőt belőni megfelelőre? Előre is köszönöm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anomalia Válaszolta June 3, 2013 Share Válaszolta June 3, 2013 Ez így elég homályos? Mi a probléma vele? Ha wave típusú az audió, behúzod mind a 6db filet a sessionba külön sávra. Ezután kivágod a szükségtelen részeket, esetleg crossfade-elsz stb.... Maj egy teljesen uj trackre, áthuzogatod a részleteket abban a sorrendben ahogy az neked kell. Ha valamit akarsz alakítani a hangzásán, akár alap pluginekkel is meg lehet oldani. Ha hangerö vagy egyéb külömbségek vannak, akkor finoman dinamikaszábályzod öket stb... A végeredményt annak függvényében alakítod, hogy milyen minöséget képeznek a már felvett fájlok. pl.: ha mindegyik wave vagy aiff file 24Bit 48.1Khz ban van, akkor a session-t így állítod be, sose kisebb mintavételezési frekire vagy bitmélységre. A maszter csatornára pedig ellenörzés képpen rakhatsz valamilyen analizátort hogy ellenörizhesd magad (pl. Waves PAZ analyzer). Itt megint csak rajtad mulik hogy mit szeretnél alakítani. Ami még fontos: Ha kisebb mintavétel/bitmélységet akarsz, akkor a maszter csatorna végére be kell elöször hívnod egy Dither plugin, ezt megfelelöen konfigurálod, majd az összeállt sissiont kiexportálod a megfelelö formába, a megfelelö exp.beállításokkal. Ditherre megfelel a Cubase-es Apogee dither is. Ha szükség van rá, biztonság képpen a dithering elé hívj be egy limiter plugint, hogy biztos legyen a kivezérlés stb.... remélem tudtam segíteni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Márk Czakó Válaszolta June 3, 2013 Szerző Share Válaszolta June 3, 2013 Köszi sokat segítettél vele. Bocs, ha homályos voltam, ilyen fajta tanácsokra voltam kíváncsi, amiket te is adtál. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kérdés
Márk Czakó
Sziasztok.
A probléma a következő: van körübelül 8 órányi koncerfelvétel 6 sávban. Hogy tudnám ezt Cubase-el összemixelni 1audiosávra, és előtte a hangerőt belőni megfelelőre?
Előre is köszönöm.
válasz erre a kérdésre
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.