Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Cubase keverés


Márk Czakó

Kérdés

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Ez így elég homályos? Mi a probléma vele? Ha wave típusú az audió, behúzod mind a 6db filet a sessionba külön sávra. Ezután kivágod a szükségtelen részeket, esetleg crossfade-elsz stb.... Maj egy teljesen uj trackre, áthuzogatod a részleteket abban a sorrendben ahogy az neked kell. Ha valamit akarsz alakítani a hangzásán, akár alap pluginekkel is meg lehet oldani. Ha hangerö vagy egyéb külömbségek vannak, akkor finoman dinamikaszábályzod öket stb...
A végeredményt annak függvényében alakítod, hogy milyen minöséget képeznek a már felvett fájlok. pl.: ha mindegyik wave vagy aiff file 24Bit 48.1Khz ban van, akkor a session-t így állítod be, sose kisebb mintavételezési frekire vagy bitmélységre. A maszter csatornára pedig ellenörzés képpen rakhatsz valamilyen analizátort hogy ellenörizhesd magad (pl. Waves PAZ analyzer). Itt megint csak rajtad mulik hogy mit szeretnél alakítani. Ami még fontos: Ha kisebb mintavétel/bitmélységet akarsz, akkor a maszter csatorna végére be kell elöször hívnod egy Dither plugin, ezt megfelelöen konfigurálod, majd az összeállt sissiont kiexportálod a megfelelö formába, a megfelelö exp.beállításokkal.
Ditherre megfelel a Cubase-es Apogee dither is. Ha szükség van rá, biztonság képpen a dithering elé hívj be egy limiter plugint, hogy biztos legyen a kivezérlés stb.... remélem tudtam segíteni?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...