Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

live / monitor


zeninjam

Kérdés

Sziasztok!
Nem tudtam eldönteni, hova írjak, úgyhogy ide kezdtem végül.
A kérdésem, vagy morfondírom arról szól, hogy ki hogyan csinálja, vagy hogyan képzeli el a színpadon a monitorozást.
Gondolom mindenkinek érdekes a kérdés, hiszen fontos, hogy halljuk zenélést közben azt, hogy minden szól-e aminek kell, és úgy, annyira stb ahogy szeretnénk.
Az én szetapom végén egy mackie vlz keverő van, ebből adok egy sztereó jelet a PA felé (illetve az is előfordul, hogy a mackiebe vannak aktív ládák kötve, kisebb klubokban pl). Van, hogy csak egyedül lépek fel, de gyakrabban a zenekarral, ami egy gitár, és egy basszusgitár, meg egy ének. A hangerő emiatt nem kellene hogy probléma legyen, nem kell egy dobos mellett megpróbálni hallani magam, szóval szinte szoba hangerőn is mehetne minden, ahogy próbálni is szoktunk. Legalábbis ideálisan így lenne.
Koncerten meg ehhez képest az a helyzet, hogy nincs annyi idő beállni, hogy mindenki szóljon, és aztán még monitorba is (ha van egyáltalán) kapjon mindenki amit akar, pláne ha külön is lehet kérni, és hogy aztán még együtt is jól szóljon, mindenki halljon mindenkit, és még magát is... Szóval arra jutottam mostanában, hogy érdemes lenne magamnak keverni monitort, és a mackievel lehet is. Nem az a cél, hogy nagyon jól halljam, miből mennyi van, csak egyáltalán azt, hogy szól-e, meg hogy mi szól, hol tartok a szekvenciában stb. Arra gondoltam hogy egy darab kis aktív monitor is megfelelhetne, nem is kell olyan komoly hangminőség, csak bírja az utazást.
Tapasztalat? Ötlet? Vélemény?

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...