Jump to content
Ménemszól.hu

MESSE '11: Korg Wavedrum Mini


spacechimp

Recommended Posts

A Korg Wavedrum-technológiája kisebb, hordozhatóbb, és hangszóróval ellátott, elemről is működő testben reinkarnálódott! A szokásos megjegyezhető paraméterekkel rendelkezik:

100 hangszín, 10 effekt, 100 ritmus pattern...Egy egészen jópofa MESSE-s videó hívta fel rá a figyelmet.

WDmini_MAIN_634375263319910000.png

Rövid áttekintés:

A Korg Wavedrum Mini egy szórakoztató percussion-szinti, ami akár gyakorlásra is alkalmas lehet. Hordozható, beépített hangszórókkal rendelkezik, elemről is képes menni.

Érdekessége, hogy egyszerre két felületen játszhatunk rajta. Az egyik maga a dobpad, a másik pedig egy "Sensor Clip" elnevezésű érzékelő, valójában trigger, amivel szinte

bármilyen használati tárgyból (például az alábbi videón ásványvizes palackból) lehet trigger, amire a Sensor Clip csatlakozni tud.

100 hangszíne van (az akusztikus dobhangoktól, a hangolt ütősökön át egészen a szinti basszusokig, hogy a ritmus mellett dallamot is játszhassunk). A dobpad ennek

megfelelően nem csak az ütés erősségére reagál, hanem az ütős játékmódokat is érzékeli (open shot/slap shot stb.). 100 pattern van a legkülönfélébb stílusokból, egyszerre szólhat

így a pattern, a dobpad, és a Sensor Clip-pel triggerelt hang.

Looper funkciót is tud, összesen 25 másodpercnyit képes rögzíteni egy loop-ból, és végtelen számú overdub-bal egészen érdekes, komplex groove-okat lehet belőle kicsiholni.

Az egész kütyü elemmel együtt 1 kg, úgyhogy mindenféle erőlködés nélkül lehet vele bárhol zajongani (feltehetően ezért kapott füles kimenetet is).

Az alábbi videó szerintem többet elárul bármilyen mennyiségű, és részletességű specifikációnál :

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...