Jump to content
Ménemszól.hu

Kurzweil sound-ok PC3K-hoz!!!


spacechimp

Recommended Posts

A Kurzweil a mai nap kiadta a korábbi K2500-as könyvtár két CD-ROM hangkönytvárát a PC3k szériához. Mindez ingyen elérhető.

A két új sound bank:

- a TAKE 6 (innen tölthető) acapella jazz vokálok, nem hihető részletesség, és minőség, én a feltöltés óta nem annyira térek magamhoz (pendrive-ra ki kell másolni, majd Storage-módban betölteni, kb.5perc).

A mintákat a TAKE 6 acapella gospel együttestől rögzítették, minden szükséges vokál jellegű hangszín megtalálható a bankban, természetesen velocity-függő mintákkal, és egészen meglepő aftertouch-csal triggerelhető megoldásokkal.

KÖTELEZŐ MEGHALLGATNI!

- a SynthScapes (innen tölthető) 4 részből áll: analóg padok, digit padok, elpiano-s programok, lead-ek.

Na ez az, amit nem fogok tudni leírni. Meggyőződésem, hogy ezek lehetnek majd az új klasszikus Kurzweil-hangok.

Amint azt az oldalon is látható, a következő hónapokban folytatják a sort a többi CD-vel, amikről megígérhetjük, hogy nagyon taposnak. Ezek: Bass Gallery, Classic Analog Synths és Up From the Curb elnevezésű bankok (a legutóbbi Bashiri Johnson percussion loop-jaival).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

A Kurzweil a mai nap kiadta a korábbi K2500-as könyvtár két CD-ROM hangkönytvárát a PC3k szériához. Mindez ingyen elérhető.

A Take 6 mintákat a Spectrasonics is kiadta már régen, nekem megvolt anno kíváncsiságból, sőt a Roland is beépítette a legtöbb hangszereibe. Egyetlen hátránya, hogy pusztán érdekességként csak jópofaság számba vehető, komoly gyakorlati haszna nincs. Aki ui. jazz műfajban érdekelt mint amire ezt tervezték, nem ilyen "robot" hangokon fog játszani, hanem hív normális élő vokalistákat. :)

A többi free library viszont komoly ellenérv lehet a Nordhoz hasonlóan, olyan gyártókkal szemben, mint Korg, Yamaha amikhez elég sok 3rd party gagyiságot nyomnak jópénzért és csak azt!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...