Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Focusrite Scarlett Solo 2nd gen


frocsprakti25

Kérdés

Sziasztok! Van egy számomra furcsa és rejtélyes dolog. Tegnap vásároltam egy Focusrite Scarlett Solo 2nd hangkártyát, minden program fent van hozzá a neten, és gondoltam szeretném kipróbálni vagy Guitar Rig-en vagy Amplitube-on, de nem hogy még ezekkel, hanem egyelten DAW szoftverrel sem szólal meg. Van pár választási lehetőség, mondjuk az Amplitube-ban is, hogy Focusrite USB ASIO vagy ASIO4All v2 vagy Generic Low Latency ASIO driver, plusz egy a Focusrite USB 2.0 Audio Driver, de amikor ezt választom, semmit sem csinál, más programokban pedig hibát ír ki, hogy nem létezik ilyen vagy blabla. Van egy ASIO driver hozzá a hivatalos letöltési oldalon, de azzal nem oldottam meg semmit sem. Neten videókban látom, hogy mindenki a Focusrite USB 2.0 Audio Driver -t választja az ASIO menüben, alapértelmezett eszköznek és már működik is. Nekem hiába települ fel ez a driver, a Control Panelt sem hajlandó megnyitni, egy figyelmeztetést dob ki a következő szöveggel: "No Focusrite USB 2.0 devices with AUDIO were found attached to this computer. If you are using a Focusrite USB 1.1 audio device,please open the Focusrite USB 1.1 Audio Control Panel.
This control panel is not intended for MIDI devices."

Megeshet, hogy a sok ASIO összekutyulta a hullámhosszokat és ezért írja ki ezt a világos kis szövegecskét? Mert a figyelmeztetés szövegéből nem utal ilyesmire, de mit lehet tudni?..

 Egyébként van egy másik Behringer UCG 102 valamikori kis interfészem is, azzal is ugyanígy volt a probléma, hogy maga a nevére szóló vezérlő usb drivert nem volt hajlandó feltelepíteni. De attól eltekintve egyébként működött. Ezidáig azzal küszködtem, gondoltam meglepem magam egy komolyabb eszközzel.

OS rendszer: Windows 8.1 Enterprise / HP notebook 250 g2, a hozzávaló drivereket a HP honlapjáról lehet letölteni, a grafikus vezérlő drivert szoktam letölteni és a hálózati szoftvert, a többihez nem értek. Chipset driver esetleg segítene? De azt sem tudom az mit csinál.

Amikor az interfész hozzácsatlakozik a géphez, alap audio beállításként ezt teszi be elsőnek. De nem azt írja ki, hogy Line In és Line Out, hanem csak szimpla hangkártya ikont tesz ki az interfésznek és nem a két színes RCA kábel ikont.

Egyébként maga az interfész működik, géphez passzintom, szépen szól, nincs hozzá miki csak szimplán vásároltam,se CD, csak usb kábel, monitor hangfalpárom sincs, gitár csatlakozás után szimplán jól szól vele, de a programok egyike sem szólal meg, gondolom a beállítások miatt. Mert ha alapból a Focusrite USB 2.0 Audio Driver-t tudnám választani, akkor egyértelműen működne is, szerintem. Feltelepíti a fent említett drivert, de mikor a programban megnyitom, semmit sem csinál, más programokban pedig hibát ír ki.

Nagyon-nagyon megköszönném, hogyha tudnátok segíteni ebben, nem is tudom hogyan hálálhatnám meg. Remélem ki tudjátok nagyjából következtetni, hogy mit írtam, ahogy tudtam, próbáltam világosabban fogalmazni, bár nem vagyok egy számítógép szakzseni.

Választokat előre is köszönöm, hogyha kérdésetek lesz, válaszolok.

Minden jót mindenkinek!

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Eddig még senki nem tudott válaszolni a kérdésre. Esetleg te tudod a választ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...