Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

STM studio magnetofon


biczok

Kérdés

Sziasztok!

Hozá jutottam egy 4és egy 8 sávos kb 20órát járatott STM magnóhoz és kb 50 tekercs bontatlan szalaghoz. Gyönyörű igazi vintage robosztus studio cuccok, de én ebből a korszakból már kimaradtam és nem értek hozzájuk. ezeket a magnókat a mai világban lehet valamire használni, milyen minőségű cuccok ezek? Esetleg analog masterre vagy valami értelmes sound designre lehet ezeket alkalmazni? Mit érnek ezek az eszközök? A konkrét tipust még nem tudom, mert alig bírtam kicsomagolni, meg a héten tudom őket hazaszállítani. Akit érdekel a téma, vagy kíváncsi akár meg is nézheti, kipróbálhatja stb. Akár el is adhatom, vagy cserélhetem, mert ez egy egészen más ága a studiózásnak mint amit én eddig csináltam és csinálok. Hamarosan majd teszek fel fotókat is ha haza sikerül szállíttanom a napokban :) A hozzászólásokat és az érdeklődéseket különösen köszönöm, mert ezek már nem háztartási berendezések :)

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Gratulálok a Mechalborokhoz!

Egy STM310 nálam is van, az értéke változó, ki kell próbálni, attól még hogy szép állapotban van lehet valami gondja. Én szoktam használni szalagot masterre, stílusfüggő, van aminek jól áll, és van aminek nem (metálban szeretik) A Mechlabort le szokták nézni, de elég komoly cuccok szerintem, mi csináltunk összehasonlítást Studer A80MKI-el szemben, és semmivel sem rosszabb. A Studernak vannak komolyabb dolgai is (pl az A812) de az már kemény árban van csak (egyébként tudok eladót:) A szalagokat is le kell tesztelni, hiába bontatlan, úgyis lehet rossz (a tárolás a lényeg) Ha használni akarod őket, akkor kicsit több karbantartásra fel kell készülni. Képeket tölthetnél fel róluk.

Link to comment
Share on other sites

Szia!

Ha minden jólmegy akkor hétvégére sikerül egy kisteherautót intéznem és hazaviszem őket, csinálok rengeteg fotót kívül belül :) Van egy csomó bontatlan szervíz csomag is hozzá pl. fejek, mechanikai és elektronikus alkatrészek. Bár igaz az egyik csak kb 20órát ment a másik még sohasem volt járatva, de egy jó pár éve biztos álnak, ezért gondolom finoman kell vele bánni :) Nagyon kíváncsi vagyok a hangjukra, bár szerintem ha tetszik akkor sem tartom meg mert a két magnó elfoglalja a fél szobát :D Azért is dobtam fel ezt a témát fórumra, mert biztos lesznek gyűjtők és olyan szakik akik értenek hozzá, vagy szeretnének egy ilyen berendezést látni. Ha sikerül elindítanom, vagy ha nem akkor is szívesen megmutatom mindenkinek aki kíváncsi rá, vagy szeretne egy ilyen cuccal élőben találkozni :)

Link to comment
Share on other sites

Igen van hozzá rengeteg pót alkatrész, a szalagok tipusát nem néztem fehérszínű nagy szögletes dobozokban vannak és az egész garnitúra egy nagy kartonba van belerakva. Ha hazahozom a hétvégén ezekről is lesz bővebb infóm, fotóm stb. Ha jól néztem akkor a magnókon van valami harting szerű csatlakozás is, de van komplett gép és szervízkönyv is hozzájuk kisebb lexikon méretben. Szóval ezeket is át kell majd bővebben tanulmányozni. Ha lesz egykis időm akkor ezeket majd beszkennelem, hogy legyen rólla anyag az utókornak :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...