Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Boss KATANA Artist erősítő MIDI vezérlése


KGB

Kérdés

Sziasztok !
Az a problémám, hogy a vásárolt Boss KATANA Artist gitárerősítőm gyárilag mindössze 8 beállítást (hangszín, hangerő, erősítőszimuláció, effektek), képes memorizálni és ez édes kevés !
Miután az erősítőn elvileg meglehetősen sok beállítás létezhet (pl csak effektben is több mint 50 Boss szoftver-effekt van beépítve, ami még aprólékosan paraméterezhető is) arra gondoltam, kívülről MIDI utasításokkal levezérlem (Van rajta MIDI csatlakozó, de ezzel csak a beépített 8 patch érhető el).

USB-re van jó vezérlő program (PC és MAC, sőt Android) ami valós időben jól vezérli, illetve az erősítő kezelőszerveinek változtatásával a PC monitorán szintén valós időben látható a változás, tehát az adatok USB-n elérhetők !
Az jutott eszembe, hogy a beállításokat az erősítő USB-jén keresztül letárolom egy mikrogépre, majd a memóriahelyet MIDIvel (MIDI lábpedállal) megcímezve az erősítő USB-jén (visszafelé történő vezérléssel) ráküldöm a már letárolt beállítást. Így tetszőleges (illetve csak a MIDI pedál szab határt) mennyiségű beállítást hozhatok létre, és úgy használhatom az erősítőt-microgépet-pedált, mint egy multieffekt pedált.
Igazából jobban szól, mint a legtöbb multieffekt, ezért agyalok ennyit ezen, viszont sajnos nem vagyok MIDI-ben és programozásban sem otthon, így egyelőre ez csak egy elmélet.

Mit szóltok hozzá ?

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Eddig még senki nem tudott válaszolni a kérdésre. Esetleg te tudod a választ?

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Válaszolok a kérdésre...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...