Jump to content
Ménemszól.hu

Power User: Silk (Mastering.hu) kedvencei


silk
 Share

Recommended Posts

Szerk: Ismertebb, híresebb felhasználókat listán kívül, külön topicban kértük, hogy nevezzék meg kedvenceinket. Ezt olvashatjátok most.

Mivel megy itt a nagy szavazgatás arról, hogy melyik motyó a legjobb, gondoltam érdekelne pár embert, hogy én miket kedvelek.

Ez a kis lista korántsem lesz teljes, ráadásul változik is idövel. Persze vannak az "örök kedvencek", amik nélkül élni se tudnék már. :)

Mikrofon: Wunder CM47, ezt gondolom nem kell magyarázni. Van mikor nagyon nem jó, de azt amire ez nem jó, nem is érdemes kiadni. :)

Elöfok: Neve 1081, nagyon szeretem. A 1073-ashoz képest nem annyira vintage, de még mindig elég erös karakter ahhoz, hogy leülvöltsön a felvételröl, hogy ez itt kérem nem viccel, ez Neve!

EQ: itt nehéz a döntés. Most épp az API 5500-ast favorizálom, mert maga rock amit a magasakkal és a közepekkel müvel. Persze elég speciális hangja van, de simán úgy keverek, hogy pont jó legyen a végére. :)

Dinamika: XQP desser. Na itt elkél némi indoklás. Deesser jó. Desser kell. Magyarul ugyanis minden keményebben szól, mint mondjuk angolul. Nehéz jó deessert találni, ugyanis nem nagy a választék, mivel az angol nem igazán igényli, ergo nem nagyon fejlesztenek ilyesmit nyugaton. Szóval nagyon örülök ennek a kis okos gépnek, aminél jobbat eddig még nem halottam.

Effektek: Quantec Yardstick. Ez itt nem kérdés. Aki hallotta már, az megérti. Semmi túlzás, de ez tökéletes. Elegáns és naturális. Szóval nekem ez az etalon. :)

Szoftver: PT 10. Nem ismerem még, de nagyon várom a HDX verziót. Kiváncsi vagyok milyen lesz, mert gyököres változások vannak az eddigi TDM-hez képest. Még nem tudom, hogy ez pozitív vagy negatív, de szeretném ha hozná amit gondolok. :)

Szinti: VoyagerXL. Ez itt tökéletesen megfelel nekem. Pont hozza azt hibátlanul, amit én egy Moog-tól várok. Van benne egy adag újdonság, amitöl tud olyat, amit még nem hallottunk. Szóval ezt szeretem csavargatni, ha kell, ha nem. :)

Füles: Sony MDR 7506. Nem igazán tudtam mit keresek, míg ezt a tipust nem találtam meg. A tökéletes fejhallgató felvételhez. Annyira szépen tolja a közepeket, olyan jól nyitott hangja van, hogy minden ami csak kicsit is hamis azonnal fület szúr. Ezt a funkciót semmivel nem lehet kiváltani. Szóval ez itt übertáp.

Mixer: Wunder :) Kellene nekem egy ilyen. Nagyon. Szerintem jó. :)

Hangkari: Prism Orpheus. Amikor mobilnak kell lennem, ezt viszem. Hibátlan. A füles része is frankó nagyon. Külön öröm, hogy tud realtime sample rate konvertet nagyon táposan. Szeressük.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...